Kimler Oruç Tutmayabilir?

İnternette en çok araştırılanlar arasında yer alan Kimler oruç tutmayabilir? Sorusunun yanıtı haberimizde…

Sağlık nedenleri ile bazı insanlar oruç tutmayabilir. Peki, hangi gruptaki insanlar oruç tutmayabilir? Kimler oruç tutmayabilir? Gelin birlikte öğrenelim…

Şeker Hastası olan bireylerin oruç tutuğunda oluşabilecek kan şekeri düşüklüğü ve yaşayabilecekleri susuzluk sağlık açısından tavsiye edilmez. Ancak diyabet hastalarının doktor kontrolü halinde tutması önerilmektedir. Kronik hastalığı olan bireyler tutmaması kesin bir dille belirtilirken, sağlık açısından normal olan kişilerde ise oldukça yararlı olduğu söylenmektedir.

BEBEĞİNİ EMZİREN ANNELER ORUÇ TUTMALI MIDIR?

Bir doktor kontrolü halinde bebeğini emziren anneler de oruç tutabilir. Hamile olan kadınlar ise çocuğunun ve kendisinin sağlığı oruç tutmaması gerekenler arasındadır.

Üç aylardan Ramazan ayında yolculuk yapıp uzun yola çıkmak isteyen kişiler geceden niyetlenip gündüz yolculuğuna çıktığında mide bulantısı ya da normal şartlarda orucunu bozmamamladır. Yolculuk sırasında bozan kişiler ise orucunun kefaretinden mesul olmaz sadece orucun kazasını yapar.

Ramazan ayında hasta olan kişiler sağlık sebebiyle tutamadıkları oruçları ise kaza orucu olarak tutmalıdır.

Yaşını almış yaşlılar genelde yaşlarından dolayı oruç tutamamaktadır. Oruç tutamayan yaşlılar fidye vermektedirler.

Zor ve sağlık açısından sıkıntılı olan çalışma alanlarında oruç tutulmayabilir ama müsait olunduğu zamanlara orucun kazası yerine getirilmelidir.

ORUÇ TUTMAMASI GEREKENLER ŞU ŞEKİLDE:

Diyabet hastalığı olanlar

Düzenli hipoglisemik atak geçirenler

Tansiyon ve kalp hastaları

Vücut direnci düşük ve aşırı zayıf kişiler

Böbrek yetmezliği olan bireyler

Hamileler

Yeni ameliyat olanlar

Kemoterapi tedavisi görenler

Düzenli ilaç kullananlar

Bakmadan Geçme