Kim Bakacak Bu İşe?
Afyonkarahisar şehir merkezinde Türk bayraklarının yerde sürünür halde olması tepki topladı.
Afyonkarahisar merkezde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için asılan Türk Bayraklarının bir kısmı yere düştü. Duyarlı vatandaşlar bayrakların yerde sürünmesini engellemek için müdahalede bulunurken, ilgili kurum ve yetkililerin konuya duyarsız kalması büyük tepki topladı.
Vatandaşlar, milli sembollere gösterilmesi gereken saygının ihlal edildiğini belirterek duruma tepki gösterdi. Duyarlı bazı kişiler, bayrakların daha fazla zarar görmesini önlemek için yerden kaldırarak müdahalede bulundu.
Olayın ardından çevredeki vatandaşlar, ilgili kurum ve yetkililerin gerekli önlemleri almadığını ve konuya duyarsız kaldığını ifade etti. Bayrakların yerde sürünmesine sessiz kalınmasının kabul edilemez olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililerden acilen sorumluluk almalarını ve benzer olayların tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını talep etti.
Konuya ilişkin resmi kurumlardan henüz bir açıklama yapılmadı.