• Haberler
  • Genel
  • Kılıçlar kınına girdi – Kocatepe Gazetesi

Kılıçlar kınına girdi – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’ın ev sahipliğini yaptığı Liselerarası Gençler Eskrim Türkiye Şampiyonası, dün yapılan takım yarışmalarıyla sona erdi. Afyonlu eskrimciler, takım halinde Türkiye’nin en iyi ikinci ekibi oldu. Gençler Eskrim Türkiye Şampiyonası’nda Afyonkarahisarlı eskrimciler finalde Mersin’le karşılaştı. Maçı 45-41 kaybeden Afyonlu genç eskrimciler, Türkiye’nin en iyi ikinci takımı oldu. Afyonkarahisar’da pazartesi günü başlayan ve üç gün süren Gençler [&hellip]

Kılıçlar kınına girdi

Afyonkarahisar’ın ev sahipliğini yaptığı Liselerarası Gençler Eskrim Türkiye Şampiyonası, dün yapılan takım yarışmalarıyla sona erdi. Afyonlu eskrimciler, takım halinde Türkiye’nin en iyi ikinci ekibi oldu.

Gençler Eskrim Türkiye Şampiyonası’nda Afyonkarahisarlı eskrimciler finalde Mersin’le karşılaştı. Maçı 45-41 kaybeden Afyonlu genç eskrimciler, Türkiye’nin en iyi ikinci takımı oldu. Afyonkarahisar’da pazartesi günü başlayan ve üç gün süren Gençler Eskrim Türkiye Şampiyonası, dün yapılan takım halindeki yarışmalar ile sona erdi. 14 ilden 165 sporcunun katıldığı Türkiye Şampiyonası’nda Afyonkarahisarlı eskrimciler, gösterdikleri performans ile finale yükselmeyi başardı. Gün içerisinde yapılan final mü-sabakasında Mersin ekibi ile eşleşen Afyonkarahisarlı eskrimciler, finalde az bir farklı birinciliği Mersin’e kaybetti. Epe kategorisinde Antrenör Alparslan Öztürk nezaretinde şampiyonada kılıç sallayan genç eskrimciler, aldıkları başarı ile Afyonkarahisar’ın gururu olmayı başardılar. Erkek takımın şampiyonadaki bu başarısında yer alan sporcular ise şöyle: Berkan Anıl, Lütfü Eser, Burak Cem Köse. Mersin ile final karşılaşmasında kıran kırana bir mücadele sergileyen Afyonkarahisar kılıçları, güçlü rakipleri karşısında Türkiye Şampiyonası’nda ikincilik unvanını alarak, büyük sevinç yaşadı.

Bakmadan Geçme