Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olacak

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal Seçime Doğru Programında Gazeteci- Yazarlar Mehmet Emin Güzbey, Sezer Küçükkurt, Ertuğrul Sevim ile Ömer Mazi'nin sorularını cevaplandırdı. Milletvekili Koksal, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı olacağını söyledi Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal iddialı açıklamalarda bulundu. CHP'li Belediye Başkanlarının hizmetleriyle öne çıktığını söyleyen Milletvekili [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal Seçime Doğru Programında Gazeteci- Yazarlar Mehmet Emin Güzbey, Sezer Küçükkurt, Ertuğrul Sevim ile Ömer Mazi’nin sorularını cevaplandırdı. Milletvekili Koksal, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı olacağını söyledi

Haber

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal iddialı açıklamalarda bulundu. CHP’li Belediye Başkanlarının hizmetleriyle öne çıktığını söyleyen Milletvekili Köksal, “Şuan zaten Cumhuriyet Halk Partili belediyeler projeleriyle, halka dokunmalarıyla, ayrım yapmadan herkese hizmet etmeleriyle ön plana çıktı. Ben Ankara’dan, İstanbul’dan bahsetmiyorum yakın örnekten bahsediyorum. İsmail Başkanımız o bölgenin en iyi çalışan belediye başkanı şuanda. Ben sadece Dazkırı için değil, Başmakçı’ya gittiğimde Evciler’e gittiğimde Dinar’a gittiğimde bile vatandaş İsmail başkanı örnek gösteriyor. Dün bir oda başkanı dedi ki ‘İsmail başkan seni Dinar’a belediye başkanı yapalım. Bu kadar tesis bizim orada yok’ dedi. Bunu söyleyen Dinar’dan bir başkan”

KAPI KAPI MASKE DAĞITTILAR

Pandeminin yaşandığı dönemde iktidarın yapamadığını CHP’li belediyelerin yaptığını dile getiren CHP Milletvekili Burcu Köksal, “Bugün pandemi de maskeyi dağıtamayan iktidar varken bizim belediyelerimiz, kapılara kadar hijyen paketleri dağıttı. İlk dönemi hatırlayın. Önce dediler ki, eczanelerden alın. Sonra baş edemediler PTT dağıtacak, PTT’nin elemanları yetmedi. Bu işi eline yüzüne bulaştırdı. O dönemleri hatırlayın. Ama bizim belediyelerimiz, hijyen setine kadar vatandaşın ayağına götürdü. Aşevleri açtı. 2019 yerel seçimlerinde dediler ki ‘Aman CHP ye oy vermeyin Ankara’daki belediyede ki teröristler su sayacınızı okur’ bilmem ne. Bunu AKP seçim propagandası olarak kullandı. Bütün her yerde kullanıldı bunlar. Bütün AKP bunu söyledi. O gün AKP’ yi destekleyen gazeteciler yorumcular söyledi. AKP’nin teşkilatları sahada çalışırken söyledi. Bütün basında yazıldı” dedi.

HERKES HAKKINI ALACAK

CHP iktidarında herkesin hakkını alacağını dile getiren Milletvekili Burcu Köksal, “Biz 11 tane büyükşehir belediye aldık. Bu 11 büyükşehirde sosyal yardımlar kesilir dendi. Kesilmiş mi hayır? Gerçek ihtiyaç sahiplerine yardımlar veriliyor. Fazlasıyla veriliyor. Çünkü genel başkanımızın talimatı var. Bugün bakın beslenme çantasıyla ilgili çok büyük sıkıntılar yaşandı. Anneler, çocuklarının beslenme çantalarına yiyecek koyamadığı için okullarda suyla karnını doyuran çocuklar var bu ülkede. Genel başkanımız dedi ki ‘Bütün belediyelerimiz beslenme çantalarına hergün çocuklarına kumanya gönderecek’ Belediyelerimiz bulundukları yerde süt desteği verdi okul çağındaki çocuklarımıza. Ve bunun yan ısıra kumanya desteği sağlandı. Biz bunu belediyelerimizde tümüyle gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Kooperatifler kurdular. Özellikle kadın emeği üzerinden. Kadınların ürünlerini satabilecekleri, değerlendirebilecekleri. Geçen yıl İmamoğlu bizleri çağırdı. Yaptığı hizmetleri göstermek için. 2 gün boyunca yapılan metrolar o raylı sistemler işte Kemerburgaz da o açılan mesire alanları arıtma tesisleri. Atıkların değerlendirilmesi falan bunların hepsini yapmış bunları gözümle gördüm. Türkiye’de gerçekten vatandaşın parasını çarçur etmeden israfa girmeden yine mütevazi hayatlarımıza devam ederek devleti layıkıyla yönetmek istiyoruz. Herkesin emeğinin karşılığını aldığı hakkını alabildiği bir Türkiye istiyoruz” dedi.

BİZİM TEK DERDİMİZ VATAN

Afyonkarahisar’da CHP’nin oylarının düşmediğini dile getiren Milletvekili Köksal, “Afyon’da oy düşmüyor aslında biz siz 2019 yerel seçimlerine baktığınızda biz bazı yerlerde aday çıkartmadık. Mesela merkezde İYİ Parti’yi destekledik Bolvadin’de, Sandıklı’da, Dinar’da oyun en çok olduğu yerler buralar zaten. Buralarda Cumhuriyet Halk Partisi ittifakı olarak İYİ Parti adayları seçime çıktı. Dolayısıyla seçmen İYİ Parti’ye oy verdi.  Belediye başkanlığında. Genel olarak da orada tabi İYİ Parti’ye oy verirken belediye meclisinde de verdi bazen o ayrımı yapamadı. Liste konusuna gelince şimdi siz ikinci sırayla ilgili ya da üçüncü sırayla ilgili şunu söyleyeyim. Buna genel merkez karar veriyor genel merkezimizde bütün siyasi parti ekipleri var. Genel başkanlar önce görüşüyor bizlerin değerlendirmesi milletvekili olarak bizim partimizde başkan vekillerimi ve genel başkanımız yapar. Aday adaylarının değerlendirmesini de bir komisyon oluşturduk kendi partimizde o komisyonda görevli olan kişiler yapar. Diğer partilerin işte hangi ilden kime kontenjan vereceğine de genel merkez karar verir. Bende parti meclisinde Fatih Beyin aday olduğunu öğrendim. Bu konuda da Demokrat Parti de olsa sırada işte Deva Partisi de olsa sırada bizim derdimiz vatan bizim derdimiz bu ülkeyi gerçekten bu ekonomik sıkıntılardan kurtarmak” dedi.

FATİH BEY ENERJİK BİR ARKADAŞIMIZ

CHP 2. Sıra Milletvekili Adayı Fatih Aydın ile ilgili de konuşan Milletvekili Köksal, “Kişilerin derdinde değiliz ben Fatih beyinde Afyonkarahisar’a diğer milletvekilleri adayları kadar sahip çıkacağına inanıyorum. Ben Saadet Partisiyle ittifakta olmaktan çok memnunum çok iyi çalışıyorlar. Biz sahada yakaladığımız sinerjiyle saha çalışmasını 50 kişiden az arkadaşımızla çıkmayız. Onlarda memnun bizde memnunuz çünkü bizim hedefimiz ortak gayemiz ortak. Artık insanların rahat nefes almasını istiyoruz. Herkesin hakkını alabildiği bir Türkiye istiyoruz. Çarşı pazar yangın yeri pazarlarda emekliyle görüşüyorum, ‘Ben iki haftada bir çıkabiliyorum pazara yetmiyor maaşım’ diyor. ‘Çocuğuma maaşımdan takviye gönderiyorum, kurbanımı kesemiyorum’ diyor. Esnafa gidiyorum, ‘Dükkanıma ilk giren sisiniz siftah yapamadım boğaz tokluğuna çalışıyorum’ diyor. İnsanlar işsizlik yüzünden Denizli’ye Ankara’ya İzmir’e Antalya’ya çalışmaya gidiyorlar. İş aramak zorunda kalıyorlar biz bunları düzeltmek için buradayız. Fatih beyinde bu konuda elinden geleni yapacağına inanıyorum. Afyon için bir şeyler yapmaya hevesli enerjik çalışkan bir arkadaşımız” dedi.

VATAN GÖREVİYDİ YAPTIK

İYİ Parti Afyon mitinginde sadece İYİ Parti Milletvekili adaylarının platforma davet edilmesini değerlendiren Milletvekili Köksal, “Biz İYİ Parti mitingine katılım sağladık. Bütün il ilçe başkanlarımız üyelerimiz çağrıda bulunduk 1 gün öncesinde. Alan süslenirken yine gittik alanda çalışmalara iştirak ettik. Meral hanım ve Mansur bey ile birlikte geldiler havaalanında onları ittifak üyesi 5 il başkanı ile beraber hava alanında karşıladık. Zaten havaalanında İYİ Parti milletvekili adayları vardı bizim adaylarımız vardı ve il başkanları vardı birde partiden birkaç tane kişi vardı. Biz alandaydık bütün arkadaşlarımız partililerimizde alandaydı tabi onların taktiri o şekilde anons edip etmemek. Ama şunu biliyorum İYİ Parti’nin tabanı Burcu Köksal’ı sever sayar. Ben İYİ Parti için oldukça önemi olan bir milletvekiliyim kuruluşunda emeğimiz var. Bunu ülkenin demokrasisi için yaptım. Bir siyasi partinin mecliste temsilin sağlamak mecliste sesi olabilmek için yaptık. Ben dahil 15 arkadaşım grup kurmasını sağlayarak 2018 genel seçimlerinde girmesine vesile olduk demokrasi adına yaptık. Bu bir parti göreviydi vatan göreviydi bunu yerine getirdik. Bu noktada ben İYİ Partili bütün seçmeni ferasetine inanıyorum güvenmiyorum  onlarında bizi destekleyeceğine Burcu Köksal’ı yalnız bırakmayacağına inanıyorum” dedi.

KILIÇDAROĞLU CUMHURBAŞKANI OLACAK

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 13. Cumhurbaşkanı olacağını söyleyen CHP Milletvekili Burcu Köksal, “Kemal Kılıçdaroğlu sizlerin yorumlarınızdan tahminlerinizden çok daha fazla oy alacak. 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Ben hep şunu söylüyorum özellikle genç seçmene. Ggençler gelin 14 Mayıs’ta final var bu işi finalde bitirelim baharı bütünlemeye bırakmayalım diyorum. Birinci turda inşallah bu iş bitecek Kemal Kılıçdaroğlu 13.Cumhurbaşkanı olarak Çankaya köşküne çıkacak. Afyon için ben CHP için yorum yapayım bir anket şirketi geldi il başkanımızla bir görüşme yaptığını yaptıkları analizde üçü zorladığımızı söylemişler. Sahada bunu görüyorum çünkü 8 yıldır bu sahada çalışıyorum. AK Parti’ye oy verdiğini MHP’ye oy verdiğini söyleyen yöneticilik yapmış orada çeşitli görevlerde bulunmuş oradan inanılmaz bir kitle var. Fotoğraf çektiriyorlar bunu sosyal medyadan paylaşmamı da istiyorlar birde kendileri de paylaşıyorlar korku yok. Ben üçüncü sırada ki Abidin arkadaşımın meclise gelmesi için uğraşıyorum. Oda çiftçi biliyorsunuz listelerde çiftçi aday yok. Afyon tarım ve hayvancılık bölgesi ama AK Parti’de tarım ve hayvancılık adına bir aday yok diğer partilerde de öyle ama biz üçüncü sıraya Emirdağ dedik. Emirdağ bölgesine de çok yer verilmedi hem Emirdağ  bölgesi hem de çiftçi sorunlarıyla daha çok ilgilenmesi için Abidin arkadaşımızı aday gösterdik” dedi.

ALİ BEYE BÜYÜK TEPKİ VAR

AK Parti Milletvekili Ali Özkaya’ya büyük bir tepkinin olduğunu söyleyen Milletvekili Köksal, “Ali bey kendini meclise taşısın da ona baksın diyorum çünkü çok inanılmaz bir tepki var AK Parti’ye 5 yılda bir Afyonkarahisar’ı hatırlayanlar mecliste Afyonkarahisar’ın adını doğru dürüst anmayanların Afyonkarahisar ile ilgili herhalde söz söylemeye hakları yoktur diyorum. Buradan da bütün hemşerilerime sesleniyorum 14 Mayıs’ta sandığa gidelim ilk turda bu işi bitirelim. 1 oy Kemal Kılıçdaroğlu’na, 1 oy Cumhuriyet Halk Partisine oy vererek desteğini bekliyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme