• Haberler
  • Genel
  • Kıkkpınar’ın Başpehlivanı Afyon’un eniştesi

Kıkkpınar’ın Başpehlivanı Afyon’un eniştesi

Eski güreşçilerden Afyonlu Sümeyye Sezer Zeybek'in eşi olan Yusuf Can Zeybek, Edirne’de bu yıl 662’incisi düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde rakibi İsmail Balaban'ı finalde yenen Yusuf Can Zeybek başpehlivanlığı kazandı. Geçen sene Ağustos ayında Balıkesir'de Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına 62. kez düzenlenen 'Geleneksel Kurtdereli Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin finalini Yusuf Can Zeybek kazanıştı. Bu sene de [&hellip]

Eski güreşçilerden Afyonlu Sümeyye Sezer Zeybek’in eşi olan Yusuf Can Zeybek, Edirne’de bu yıl 662’incisi düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde rakibi İsmail Balaban’ı finalde yenen Yusuf Can Zeybek başpehlivanlığı kazandı.

Haber

Geçen sene Ağustos ayında Balıkesir’de Kurtdereli Mehmet Pehlivan anısına 62. kez düzenlenen “Geleneksel Kurtdereli Yağlı Pehlivan Güreşleri”nin finalini Yusuf Can Zeybek kazanıştı. Bu sene de Edirne’de 662’incisi düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde rakibi İsmail Balaban’ı finalde yenerek başpehlivanlığı yine Yusuf Can Zeybek kazandı.

Bu yıl 662’incisi düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak “Finalde rakibi İsmail Balaban’ı yenerek altın kemeri kazanan Yusuf Can Zeybek kutluyorum. Dünyanın en uzun soluklu spor organizasyonlarından olan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde mücadele eden tüm güreşçilerimize tarihi mirasımızın yaşatılmasına katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Geçmişi geleceğe taşımanın gururunu gelecek yıllarda da yaşamayı diliyorum.” dedi.

Haber

Geçen yılın başpehlivanı Mustafa Taş tarafından Er Meydanında göndere çekilen ay yıldızlı bayrağımız ile başlayan 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, yeni başpehlivan Yusuf Can Zeybek’in bayrağımızı gönderden indirmesi ile son buldu. >> Şeyda YEŞİLÇAY’ın Haberi

Bakmadan Geçme