• Haberler
  • Genel
  • KİK gerekçesi gerçekçi değil – Kocatepe Gazetesi

KİK gerekçesi gerçekçi değil – Kocatepe Gazetesi

Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, MR ihtiyacının hala giderilmemesi sorunun, sadece kamu ihale mevzuatı gerekçe gösterilerek, çözülememiş olmasının, gerçekçi olmadığını açıkladı Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı ve Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, kendisine kapılarını kapattığını açıklayan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu’na cevap verdi.“SORUNLARI ELBET DİLE GETİRECEĞİZ”Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Kamu Hastaneleri Birliği [&hellip]

KİK gerekçesi gerçekçi değil

Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, MR ihtiyacının hala giderilmemesi sorunun, sadece kamu ihale mevzuatı gerekçe gösterilerek, çözülememiş olmasının, gerçekçi olmadığını açıkladı

Demiryol-İş Sendikası Şube Başkanı ve Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, kendisine kapılarını kapattığını açıklayan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu’na cevap verdi.
“SORUNLARI ELBET
DİLE GETİRECEĞİZ”
Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu’nun, hükümet iradesi ile atanmış bir bürokrat olduğunu, atamanın siyasi iradenin ürünü olmasının; atanmış bir bürokratın siyasetçi gibi davranmasını gerektirmediğini dile getirdi. Uslu; “Atanan bürokrat hitap ettiği kitle veya çalışanlarına, adeta ‘siyasi güç’ gösterisi yapmasını da gerektirmez. Bu atamanın merkezi iradenin ürünü olması, söz konusu makamı daha güçlü, etkin ve halkın beklentilerini en üst seviyede karşılamasının amaçlanmasıdır. Yoksa, yeni padişahlar veya sultanlar yaratmak değildir. Bizler, şehrimizin en etkin sivil örgütlerinin temsilcisi olarak, elbette ki, halkımızın karşılaştığı sorunları ve beklentileri dile getireceğiz. Bu durum, görevimizin gereği olduğu gibi, bölge insanımızın da bir beklentisinin sonucudur. Söylediğimiz her şey, halkımızın sözü ve ızdırabı olup; tavsiye ve dostane görüşlerdir. Bizim görüş ve dost hane tavsiyelerimizin, emir ve talimat olarak algılanması düşündürücüdür.” dedi.
“DURUM KENDİSİNİN TERCİHİ”
“Kimseye veya hiçbir makama, talimat vermemiz söz konusu bile olamaz.” diyen Muharrem Uslu, gerçekler böyle iken, Dr. Ayhan Erenoğlu’nun, kendilerine ‘kapılarını kapatmış olmasının’ bir hükmünün olamayacağını ifade etti. Uslu; “Kapıyı kapatmışsa, kendisini bir odaya kilitlemiş gibi biri olur ki, bu durum, kendilerinin tercihidir. Ancak şu unutulmamalıdır ki, meseleler karşısında kafasını kuma gömen canlının çözüm metodu ne derece sağlıklı ise, Sayın Erenoğlu’nun bu tercihi de, o derece sağlıklıdır. İlimizin mr ihtiyacı ve bu ihtiyacın hala giderilmemesi, herkesin malumudur. Bu sorunun, sadece kamu ihale mevzuatı gerekçe gösterilerek, çözülememiş olması, gerçekçi değildir. Yöneticilerimizin iyi niyetinden ve kamu menfaati hassasiyetlerinden bir şüphemiz yoktur. Ancak, bu niyetin varlığı, sorunlarımızı ‘katlanabilir’ kılmamaktadır. İhalelerimiz defalarca iptal oluyorsa veya itirazlar nedeniyle süreç yavaş ilerliyor ise, o zaman ihale doküman ve metodlarımızı yeni baştan gözden geçirmek ve olası hukuki ihtilafları, daha ihale sürecinin en başında bertaraf etmek gerekmektedir.”
“MÜCADELEMİZE DEVAM EDERİZ”
İhale dosyalarının, kamu görevlileri ve iradesinin bir ürünü olduğunu, iyi şartnameler ve donanımlı görevlilerle bu sorunun aşılması gerektiğini kaydeden Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu sözlerine şöyle devam etti: “Yaşadığımız coğrafyada, her şey düzgün ise mükemmel ise bizim söyleyecek bir sözümüz de olamaz. Hatta bu durumla iftihar eder, sebep olanlar ve emeği geçenleri de ayakta alkışlarız. Dolayısı ile her şeyin en mükemmel olması için, yapılacak bir şey ve söylenecek bir söz varsa, sözümüzü de söyler, mücadelemize de devam ederiz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme