Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kıdem tazminatı Türk-İş’in kırmızı çizgisidir

Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem

Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, kıdem tazminatının Türkiye işçi sınıfının ve Türk-İş’in kırmızı çizgisi
olduğunu söyledi. Uslu, kıdem tazminatı hakkının tasfiyesine ya da zayıflatılmasına yönelik her türlü girişimin karşısında olmayı sürdüreceklerini, Türkiye’nin her yerinde yeni bir kampanya başlattıklarını açıkladı

 

Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, çeşitli iş kollarındaki Sendika Başkanlarının da katıldığı bir basın toplantısı düzenledi.
“TARAFLAR ARASINDA
MUTABAKAT YOK”
Uslu, “İşsizlik Sigortası Fonu kesintileri artırılmak isteniyor. 25 altı ve 50 yaş üstünde çalışanlara daha esnek çalışma getiriliyor ve bu yolla kıdem ve ihbar tazminatı ortadan kaldırılıyor. Kıdem tazminatının kaldırılarak yerine tamamlayıcı emeklilik sistemi getiriliyor. Ama ortada paylaşılan bir taslak yok, sadece medyada yer alan haberler var. Değişiklik yapılmasına ilişkin sosyal tarafların herhangi bir talebi bulunmuyor. Bu konuda sosyal taraflar arasında mutabakat da yoktur. Ekonomide mevcut sıkıntıların aşılması çözüm yine işçide aranıyor. Fatura işçiye kesiliyor. Kıdem tazminatı hakkımız masaya yatırılmak isteniyor. Daha esnek bir çalışma düzeni kabul ettirilmeye çalışılıyor. Bunların hiçbirini kabul etmiyoruz.” dedi.
“TÜRK-İŞ GÖRÜŞÜNÜ
MUHAFAZA EDİYOR”
Uslu, “İşçiler zaten düşük olan ücretlerinde meydana gelen kayıplarla yaşam mücadelesi vermektedir. İşsiz-likle baş etmeye, işini korumaya çalışmaktadır. Böyle bir teklifin gündeme gelmesi ve tartışılması çalışma hayatının huzurunu bozmuştur. Görüşümüz net. Kıdem tazminatı koşulları ve çerçevesi kanunla çizilmiş, uzun yıllardan beri fiilen var olan temel bir müessesedir. Kıdem tazminatı, Türkiye işçi sınıfının ve Türk-İş’in kırmızı çizgisidir.” diye konuştu.