Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Misafir Kalem

KIBRIS TÜRK-İSLAM YURDUDUR!

Himmet KASAL

 

Kıbrıs, Müslümanlar tarafından Hz. Osman zamanında 650 yılında fethedilmiştir.
Osmanlılar zamanında 1 Ağustos 1571 yılında Kıbrıs Lala Mustafa Paşa tarafından yeniden fethedilmiş ve 307 yıl Osmanlı egemenliğinde kalmıştır. 1878 yılında, İngilizlerden alınan yüklü borç sebebiyle, Kıbrıs, İngilizlerde yapılan anlaşmayla emaneten verilmiştir. Adanın asıl sahibinin Türkler olduğu vurgulanmıştır.
Türkiye’nin güney sigortası olan Kıbrıs, jeopolitik ve jeostratejik konumundan dolayı küresel güçlerin dikkatlerini hep üzerine çekmiştir.
2019 Haziran sonunda, ABD Dışişleri Komisyonunda kabul edilen tasarıda;
– Güney Kıbrıs Rum yönetimine uygulanan silah yaptırımının kaldırılması,
– İsrail-Yunanistan ve GKRY arasındaki işbirliği için ABD-Doğu Akdeniz Enerji merkezinin kurulması,
– Yunanistan’a Askeri yardım yapılması,
– Türkiye’ye F 35 savaş uçaklarının verilmemesi, maddeleri yer almaktadır.
10 Mayıs 2019 tarihli temsilciler meclisi kararında, Türkiye Kuzey Kıbrıs ta işgalci olarak nitelenmektedir. Bu kabul edilemez. Bu arada Fransa Güney Kıbrıs Rum yönetimi ile “Deniz Üssü ve Savunma İşbirliği anlaşması” imzalanmıştır.
Sonuçta, Doğu Akdeniz de ABD-İngiltere-Fransa-İsrail-Yunanistan, GKRY ve Mısır, Türkiye karşısında cephe oluşturmuş durumdadır.
Türkiye gecikmeden KKTC’de deniz ve hava üssü kurmalı; ihtilaflı alanlar da sondaj çalışmasını başlatmalı; münhasır ekonomik bölge ilan etmelidir. Ayrıca KKTC’NİN adı Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak değiştirilmelidir.*
Kıbrıs adası bir İslam adasıdır. Üzerinde kimler yaşarsa yaşasın bir İslâm toprağıdır. Çünkü üzerinde ezanın okunduğu yer, “Diyar-ı Harb” değil “Diyar-ı İslam” dır. Kısacası İslam Toprağı, ebediyen İslam toprağıdır.**
1960’lı yıllarda Almanya’ya gönderdiğimiz gurbetçilerimizi, 1974’ten sonra Kıbrıs’a gönderdiğimiz Türkiyeli göçmenlerimizi eğitip-donatıp kültür elçileri yapabilseydik bu durumlar daha farklı olabilirdi.
70-80 yıl süren İngiliz egomanyasında Kıbrıs’ta İngiliz Kültürünün izleri iyice yerleşmiş durumdadır. Araçların direksiyonları sağda, trafik akışı soldan çalışmaktadır.
İngiltere bu kısa sayılabilecek dönemde Agratur ve Dikelya üslerini kurmuştur. Kıbrıs’a yaptığımız seyahatin birinde rehber bize bu üsleri geriden göstererek bunların her birinin en az dört katlı bina yüksekliğinde antenlerden oluştuğunu ve Akdeniz’in bu üslerle gözlem altında tutulduğunu ifade etti.
Noble enerji firmasının yetkilileri, Avrupa’nın önümüzdeki 100 yıllık enerji ihtiyacını karşılayabilecek petrol ve doğalgaz yakıtlarının Akdeniz’in ve Kıbrıs’ın çevresinde olduğunu öne sürüyorlar.
Bu bakımdan Kıbrıs Adası Kissenger’in tabiriyle “Akdeniz’de demirlemiş, batmayan bir uçak Gemisi” ya da “doğal yollardan inşa edilmiş büyük bir enerji platformu” hüviyetine sahip. *** Kıbrıs’ın bu konumundan dolayı Türkiye oradan vazgeçemez.
Kıbrıs, Türkiye’nin Güney sigortasıdır. Türkiye bu sigortayı kaybettiği anda ateş çemberi içinde intiharını bekleyen yengeç pozisyonuna düşecektir.
Kıbrıs, Kızıl elmamızdan biridir. İktidarlar ötesi Devletimizin sahip çıkmasını bekliyoruz. Bütün Kıbrıs Şehit ve Gazilerine şükranlar sunarız.
*www.odatv.com 7.7.2019
**Aylık Bayrak dergisi, sayı 1305 Başyazı
***Deniz Ülke Arıboğa, Büyük Resmi Görmek S.127

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER