Kıbrıs Pasaport İçin Ne Gerekli?

Kıbrıs'a gitmek isteyen vatandaşlar tarafından Kıbrıs'a seyahat etmek için pasaport gerekli olup olmadığı araştırılıyor. Peki, yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)'ne seyahat edebilmek için hangi belgeler gerekli. Detaylar haberimizde…

Tarihi, doğal güzellikleri, lezzetli ve festivalleri ile tüm dünyanın gözdesi olan yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dünyanın en önemli turizm noktalarından bir tanesi olarak her yıl milyonlarca turist ağırlamaktadır. Mavi vatanda tek Türk devleti olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin eşsiz güzelliklerini görmek isteyen milyonlarca Türk vatandaşı, Kıbrıs’a gitmenin yollarını araştırıyor. Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ’ne gidebilmek için hangi belgeler gerekli sizler için araştırdık.

KIBRIS PASAPORT İÇİN NE GEREKLİ?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türkiye’den pasaportsuz geçişleri kabul eden bir ülken bir tanesidir. KKTC’ne nüfus cüzdanı veya pasaportla geçiş yapılabilmektedir. Ancak, kimlik kartınızın yeni ani (çipli) kimlik kartı olması gerekmektedir. Kimlik kartını ile Kıbrıs’a seyahat ettiğinizde 1 aya kadar ikamet edebilirsiniz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 1 aydan fazla ikamet edebilmek için oturma izi veya çalışma izni talebinde bulunmanız gerekmektedir.

Bakmadan Geçme