• Haberler
  • Gündem
  • Kıbrıs gazisi Hürkal, İGM üyelerine Kıbrıs’ı anlattı

Kıbrıs gazisi Hürkal, İGM üyelerine Kıbrıs’ı anlattı

İGM Kasım ayı toplantılarının ikinci birleşimine konuk olan Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Kıbrıs gazisi Yusuf Aytaç Hürkal, Kıbrıs Barış Harekâtını anlattı   İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının ikinci birleşimi dün sabah Meclis Salonu'nda Meclis Başkanı Burhanettin Çoban'ın idaresinde tamamlandı. Kasım ayı toplantılarının 3'üncü birleşimi bugün sabah gerçekleştirilecek. TALEPLERİ ÖNCE KOMİSYONLAR İNCELEYECEK [&hellip]

İGM Kasım ayı toplantılarının ikinci birleşimine konuk olan Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Kıbrıs gazisi Yusuf Aytaç Hürkal, Kıbrıs Barış Harekâtını anlattı

İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantılarının ikinci birleşimi dün sabah Meclis Salonu’nda Meclis Başkanı Burhanettin Çoban’ın idaresinde tamamlandı. Kasım ayı toplantılarının 3’üncü birleşimi bugün sabah gerçekleştirilecek.
TALEPLERİ ÖNCE
KOMİSYONLAR
İNCELEYECEK
Toplantı gündemin 7’inci maddesinin görüşülmesi ile devam etti. Şuhut İlçesi’ne bağlı Efe Köyü’nde mülkiyeti Hüseyin Yazıcı’ya ait taşınmaz üzerinde bulunan park alanının yan taşınmaza kaydırılması ile ilgili imar planı değişikliği talebi rapor hazırlanmak üzere oybirliği ile ilgili komisyonlara gönderildi. 8’inci madde de yer alan Çay İlçesi’ne bağlı Deresinek Köyü’nde bulunan, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, arsa vasfındaki taşınmazın tapusunun mirasçılarına devri konusunda komisyonlarda rapor hazırlanacak. İl Özel İdaresine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2 adet Kanal Açma Araç alımı için hibe edilen ödenek kanal açma araçları alımına yetersiz geldiği gerekçesiyle ilave ödenek aktarılması önce komisyonlarda değerlendirilecek. İscehisar İlçesi’ne bağlı Alanyurt Köyü’ne köy fırını yapılması için ödenek aktarılması talebi ilgili komisyonlara gönderildi.
“RUM ZULMÜ 1974’DE TSK’NIN
BARIŞ HAREKÂTIYLA SONA ERDİRİLDİ”
Kasım ayı toplantılarının 2’inci birleşimine konuk olan Muharip Gaziler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Kıbrıs gazisi Yusuf Aytaç Hürkal, yavru vatan Kıbrıs hakkında bilgiler vererek, 1974 yılında Kıbrıs’a yapılan Barış Harekâtı anılarını meclis üyeleriyle paylaştı. Kıbrıs ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tarihi sürecini anlatan Hürkal, “Ben Kıbrıs vatandaşıyım. Öğrencilik zamanımda savaşa katılarak gazi unvanı aldım. Kıbrıs adası 1571 yılında Osmanlı İmparatoru 2’inci Selim tarafından Venedik korsanlarının elinden alınmış bir ada. Bu savaşta 250 bin şehit verilmiştir. Kıbrıs adası 300 yıldan fazla Osmanlı’nın elinde kaldı. Ta ki 1878 yılına kadar. Osmanlı- Rus Savaşı’nda İngilizler, Osmanlı tarafından yer almak için 120 bin İngiliz altını vererek adayı kiraladılar. 1914 yılında ise İngilizler her zamanki gibi sömürgelerinde yaptıklarını yaparak Kıbrıs’ı kendilerine bağlayarak bir vali atadılar. Rumların adayı almak için başlattığı kanlı eylemler ise 1960’lı yıllara kadar sürdü. Zulüm 1974 yılında TSK tarafından yapılan Kıbrıs Barış Harekâtı ile sona erdirildi.” dedi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme