Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

KİBİR VE TEVAZU – Kocatepe Gazetesi

Aziz Aslan 10 Ekim 2017 Salı 13:24:25
 

Kibir, kendisini başkasından üstün görmektir. Kötü huydur, haramdır. Kalp hastalıklarından birisidir. Rabbını unutmanın alametidir.
Hadis-i Şerifte; “Kalbinde zerre kadar kibir bulunan kimse Cennete giremez. Tevazu edene müjdeler olsun.” Yine; “Tevazu eden, helal kazanan, huyu güzel olan, herkese karşı yumuşak olan ve kimseye kötülük yapmayan çok iyi bir insandır.” buyurulmuştur.
Birçok kibirli insan nedeniyle, toplum düzeni bozulmakta ve insanlar arasındaki ilişkiler zedelenmektedir. Milletine tepeden bakan, zevkleri, heyecanları, eğlenceleri, düğünleri, bayramları toplumun büyük çoğunluğundan farklı olan bu burnu büyükler herşeyi bildiklerini zannederler. Ama hiç birşeyi tam bilmediklerinin de farkında değildirler. Bilmediğini bilmemek en büyük cehalettir. Alnı yükseklerde olacağı yerde, burnu yükseklerde olan bu kasıntılarla çok şükür hiç dostluğum olmadı.
Kibrin aksi ise hepimizin bildiği tevazudur. Tevazu, kendini başkaları ile aynı görmektir. Başkalarından daha üstün veya aşağı görmemektir. İyi huydur. Malını helalden kazanıp, fakirlere merhamet ederek tevazu gösterir.
Mevki ve mülk sahiplerinin tevazu içinde olması ayrı bir güzelliktir. Düşünün ki, ilimizde olduğu gibi bir ilin Valisi ve Emniyet müdürünün çok mütevazi olması ne kadar iyidir. Bu güzel insanlar sayesinde toplum kaynaşması sağlanmakta ve sosyal denge kurulmaktadır. Yeri gelmişken Sayın valimiz ve emniyet müdürümüze İlimiz insanına yakışır hizmetlerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum.
Değerli dostlar, günümüz toplumunda, insanlığa faydalı olma yolunda tevazu sahibi olan insanların çoğalması dileklerimle sağlıcakla kalınız.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER