Keyfi atama ve görevden alma olmayacak

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Şube Müdürleri'nin keyfi olarak atanamayacağını, görevden alınamayacağını belirtti Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki Şube Müdürlükleri'ne keyfi atamaların yapılamayacağını söyledi. Şenol, 'Genel Başkanımız İsmail Koncuk'un MEB üst düzey bürokratları ile yaptığı görüşmeye göre, okul yöneticilerinin görevden alınması keyfi bir şekilde olmayacak, başarı ve [&hellip]

Keyfi atama ve görevden alma olmayacak

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürleri’nin keyfi olarak atanamayacağını, görevden alınamayacağını belirtti

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki Şube Müdürlükleri’ne keyfi atamaların yapılamayacağını söyledi. Şenol, “Genel Başkanımız İsmail Koncuk’un MEB üst düzey bürokratları ile yaptığı görüşmeye göre, okul yöneticilerinin görevden alınması keyfi bir şekilde olmayacak, başarı ve başarısızlığı ölçen bir takım kriterlere göre görevler sona erdirilecek veya devam ettirilecektir. Yeni görevlendirmeler ise sınav sonuçlarına göre yapılacaktır. Sınavda başarılı olamayanlar kesinlikle yönetici olamayacaktır.MEB kriterler konusunda çalışmalarını sürdürmektedir, biz de sendika olarak bu kriterler konusunda çalışma yapmaktayız.Yalanlara yalancılara yoldan geçen herkesi müdür yaparız diyenlere, istediğimiz adamı görevden aldırırız, istediğimizi görevlendiririz diyen yalancılara ve ahlaksızlara kimse itibar etmemelidir”dedi.
11 BOŞ KADRO İLAN EDİLMEDİ
Afyonkarahisar’daki durumu da masaya yatıran Şenol, “Afyonkarahisar ilimizde boş kadrosu bulunan şube müdürlüklerinin tamamı merkez ve ilçeler dahil şube müdürlüğü kadroları boş olarak gösterilmiş midir? Şu anda Merkez ilçede 13 tane şube müdürlüğü kadrosu vardır. Boş kadro olarak 2 tanesi ilan edilmiştir. Geriye kalan 11 şube müdürlüğünden kadrosu dolu olanlar haricinde kaç tane boş kadro ilan edilecektir? İlan edilmedi ise sebebi nedir? KPSS hırsızlığını ortaya çıkardık, ataması yapılmayan öğretmenlerin davasının takipçisi olduk, onları sürekli gündemde tuttuk, onlarca eylem ve etkinlik yaptık, sözleşmeli öğretmenliğe karşı savaş açtık, 4-C’li kısmi zamanlı öğretmenlik uygulamasını iptal ettirdik, 4 B’ye karşı amansız bir mücadele verdik, sonunda iptalini sağladık” diye konuştu.
HER ALANDA
GAYRET GÖSTERİLDİ
Eğitimin her alanındaki kişilerle temas halinde olduklarını hatırlatan Şenol, “4C’lilerin kadroya alınmaları için sürekli gündem yarattık, yönetici atama konusunda adil bir sistem oluşması için yoğun hukuk mücadelesi verdik, ancak Hükümet bir gecede çıkardığı kanunla tüm kazanılmış hakları bir çırpıda yok saydı. Bu insanlık dışı kanuna karşı hukuki mücadelemiz sürecektir. Hizmetli, memur ve teknisyenlerimiz başta olmak üzere tüm eğitim çalışanlarının haklarını savunduk.Üniversite çalışanlarının, akademisyenlerin sıkıntılarını gündemde tutmak için, eylem yaptık, panel, sempozyum, çalıştaylar düzenleyerek onların problemlerini gündemde tutmaya çalıştık, üniversitelerimizde demokrasinin hakim kılınmasını sağlamak arzusu ile büyük gayret sarf ettik” ifadelerini kullandı.
“KAZANILMIŞ HAKLAR KORUNACAK”
Her türlü keyfî uygulamanın kendileri tarafından engelleneceğini söyleyen Şenol, açıklamasına şöyle devam etti:
“Bundan sonra yapılacak olan yönetici atamayı da kimsenin keyfine bırakma niyetinde değiliz, meydan boş değil, kazanılmış hakları korumak için her türlü gayreti ortaya koyacağız. Ahlaksızlığı ahlak edinmiş, sarı sendikalara, insanları makam ve mevki ile korkutarak teslim olmaya zorlayanlara hiç kimse prim vermemelidir. Hiç kimse keyfi görevden alınamayacaktır. Sendikal alana leke sürmeye çalışanlara, açık ve kapalı tehditlere başta eğitim çalışanları olmak üzere, hiç bir kamu çalışanı meydan vermemelidir, kendilerine ahlaksızca tekliflerle gelenlerin, kendini bize sat diyenlerin yüzüne tükürülmelidir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme