• Haberler
  • Genel
  • Kestel Barajında sona yaklaşılıyor – Kocatepe Gazetesi

Kestel Barajında sona yaklaşılıyor – Kocatepe Gazetesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan Afyonkarahisar Sandıklı Kestel Barajı'nda sona yaklaşılıyor Proje için 11 milyon TL harcanacakAfyonkarahisar İli'nin Sandıklı İlçesine bağlı Kızılca Köyü'nün 6,5 km güneyinde yer alan Kestel Çayı üzerine yapılan baraj inşaatı %60 oranında tamamlandı. DSİ 18. Bölge Müdürlüğü ve Yüklenici Firma arasında imzalanan sözleşmeye göre [&hellip]

Kestel Barajında sona yaklaşılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan Afyonkarahisar Sandıklı Kestel Barajı’nda sona yaklaşılıyor

Proje için 11 milyon TL harcanacak
Afyonkarahisar İli’nin Sandıklı İlçesine bağlı Kızılca Köyü’nün 6,5 km güneyinde yer alan Kestel Çayı üzerine yapılan baraj inşaatı %60 oranında tamamlandı. DSİ 18. Bölge Müdürlüğü ve Yüklenici Firma arasında imzalanan sözleşmeye göre 7 Nisan 2013 tarihinde tamamlanması planlanan proje, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof Dr. Veysel Eroğlu’nun yüklenici firma ile yapmış olduğu pazarlıklar neticesinde 19 Mayıs 2012 tarihinde tamamlanarak hizmete açılacak. Proje için 11 milyon TL harcanacak. 9,90 milyon metreküp su depolama hacmine sahip olacak olan baraj, Sandıklı İlçesi’ne bağlı Sorkun Beldesi ve Kızılca Köyü’ne ait 20.910 dekar tarım arazisine hayat verecek. Söz konusu tarım arazisinin sulu tarıma açılması ile birlikte ülke ekonomisine ve bölge çiftçisine yıllık toplam 6 mil-yon TL katkı sağlanacak.
En son teknoloji kullanılıyor
Baraj inşaatı ile paralel olarak ayrıca Kestel Barajı Sulaması Projesi’nin de yapımına başlandı. Barajda depolanan suyun tarlalara ulaşmasını sağlayacak olan proje en son teknoloji kullanılarak tamamen kapalı sistem, basınçlı ve borulu şebeke olacak. 14 milyon TL’ye mal olacak olan proje kapsamında 20.086 metre ana kanal ile birlikte toplam şebeke uzunluğu 120.000 metreye ulaşacak.
Sözleşmeye göre projenin 29 Haziran 2013 tarihinde tamamlanması planlanıyor. Ancak Orman ve Su İşleri Bakanı Prof Dr. Veysel Eroğlu’nun bu tarihi de yapacağı sıkı pazarlık neticesinde 2012 yılının sonunda bitirilebileceğine kesin gözüyle bakılıyor. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme