KESK’ten 1 Mayıs kutlamasına davet

KESK’e bağlı sendikalardan Eğitim-Sen Şube Sekreteri Fikret Örnek 28 Nisan Cumartesi günü sendikada düzenlediği basın toplantısında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü hazırlıklarını tamamladıklarını bildirdi. Örnek, 1 Mayıs Salı günü saat 15.00’de Anıtpark önünde kutlamanın başlayacağını, kutlamaya tüm halkı beklediklerini açıkladı. “KESK olarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için hazırlıklarımızı tamamladık. Alanlara çıkıyoruz.” sözleriyle [&hellip]

KESK'ten 1 Mayıs kutlamasına davet

KESK’e bağlı sendikalardan Eğitim-Sen Şube Sekreteri Fikret Örnek 28 Nisan Cumartesi günü sendikada düzenlediği basın toplantısında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü hazırlıklarını tamamladıklarını bildirdi.

Örnek, 1 Mayıs Salı günü saat 15.00’de Anıtpark önünde kutlamanın başlayacağını, kutlamaya tüm halkı beklediklerini açıkladı.

“KESK olarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için hazırlıklarımızı tamamladık. Alanlara çıkıyoruz.” sözleriyle basın toplantısının açılışını yapan Eğitim-Sen Şube Sekreteri Fikret Örnek, süreçte yanlarında yer aldıklarını belirttiği; dostlar, öğrenciler, gençler ve siyasi partilerle omuz omuza olmaktan mutlu olup umutlandıklarını ifade etti.
Eğitim-Sen Şube Sekreteri Fikret Örnek, 1 Mayıs’ın tarihleri olduğunu, emekçilerin kuracağı ve yaşatacağı bir toplumsal düzen özlemlerinin bulunduğunu vurguladı. 1 Mayıs’ın dil, din, ırk farkı bilmeyen kardeşlik anlamlarına geldiğinden söz eden Örnek; “1 Mayıs, bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine yaşayacağımız özgürlüğümüzdür. 1 Mayıs, bizi biz yapan dünümüzdür. 1 Mayıs, coşkumuzu, mücadelemizi yükselten bugünümüzdür. 1 Mayıs, özgür, eşit, kardeşçe bir toplum özlemimizi diri tutan yarınımızdır. 1 Mayıs, ödediğimiz bedeller, yitirdiğimiz canlardır. 1 Mayıs, uğradığımız sadırılar, baskılar, işkenceler, katliamlardır. 1 Mayıs, emekçilerin etidir, dişidir, tırnağıdır, canıdır. Hayatını emeğiyle kazananlar, ülkenin aydınlık ve namuslu insanları. İşçiler, işsizler, kamu emekçileri, emekliler, çiftçiler, köylüler, ev kadınları, öğrenciler ve dostlar. Bütün Afyonkarahisar halkını Emek ve Dayanışma Günü’nde şenliğimize bekliyoruz. Bağımsız, özgür, demokratik bir Türkiye istiyoruz. Yaşasın emek ve demokrasi mücadelemiz yaşasın 1 Mayıs.” dedi. KESK’in kutlama programı yarın saat 15.00’de Cumhuriyet Meydanı Anıtpark önünde başlayacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme