• Haberler
  • Genel
  • Keskin dernek faaliyetlerini tanıttı – Kocatepe Gazetesi

Keskin dernek faaliyetlerini tanıttı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Mevlevi Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hacer Aran Keskin, Mevlevi Konağı’nda düzenlediği basın toplantısında dernek olarak yürütülen çalışmalar ve açılacak kurslar hakkında bilgiler verdi Dernek Başkanı Hacer Aran Keskin, iki derneğin merkezi olduğunu belirttiği Mevlevi Konağı’nda dernek amaçlarına uygun çalışmalar yapmak ve Afyonkarahisar kültürünü tanıtmak için bu konağı açtıklarını bildirdi. AMAÇ MEVLEVİLİĞİ YAYMAK Hacer Aran [&hellip]

Keskin dernek faaliyetlerini tanıttı

Afyonkarahisar Mevlevi Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hacer Aran Keskin, Mevlevi Konağı’nda düzenlediği basın toplantısında dernek olarak yürütülen çalışmalar ve açılacak kurslar hakkında bilgiler verdi

Dernek Başkanı Hacer Aran Keskin, iki derneğin merkezi olduğunu belirttiği Mevlevi Konağı’nda dernek amaçlarına uygun çalışmalar yapmak ve Afyonkarahisar kültürünü tanıtmak için bu konağı açtıklarını bildirdi.
AMAÇ MEVLEVİLİĞİ
YAYMAK
Hacer Aran Keskin, Afyonkarahisar Mevlevi Kültürünü Yaşatma Derneği (AFMEV) ile Hz. Mevlana’nın başlattığı Mevlevi kültürünü yaymak, öğretmek, bu kültüre ilgi duyan insanları biraraya getirerek aralarında her türlü kültürel, sanatsal işbirliğini sağlamanın amaçlandığını söyledi. Keskin; “Derneğimiz Mevlevi kültürünü yaşatmak hususunda çalışmalar yapmanın yanı sıra ihtiyaç hasıl olduğunda ülkemizde ve diğer ülkelerde meydana gelen afet, savaş ve olağan zamanlarda ihtiyaç sahiplerine maddi manevi her türlü yardımda bulunmak, toplum menfaatine olacak faaliyetleri destekleyerek her türlü çalışmaları yapmak amacıyla kurulmuştur” dedi.
ÇEŞİTLİ KURSLAR AÇILACAK
Hacer Aran Keskin, Mevlevi Konağı çatısı altında hizmet veren AFKİT’in Afyonkarahisar kültürünün yer aldığı el sanatlarının, yaşam kültürüne sinmiş olan özelliklerini ulusal ve uluslararası boyutlara taşıyarak tanıtmak istediklerini belirtti. Keskin sözlerine şöyle devam etti: “Bu derneğimiz yörede ilmi faaliyetlerin ve buluşların yapılmasını sağlamak, bu tür çalışmaları yapan kişi ve kurumlara imkanlar ölçüsünde destek vermek gerektiğinde de ortam hazırlayıp yöre insanının çalışmalardan faydalanmasını sağlamak için kurulmuştur.” Yeterli kursiyer sayısına ulaşıldığında; Osmanlıca, Farsça, Arapça, Ebru, Hat, Keçe, Ney, Kudüm, Kemençe, Kanun, Ud, Mesnev-i Şerif sohbeti, Geleneksel Bebek Yapımı ve Hızlı Okuma kurslarının açılacağı öğrenildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme