'Keşkek bahane, yeniden buluşmak şahane'

Afyonkarahisar'da uzun yıllar futbola gönül vermiş isimlerin bir arada bulunduğu Afyonkarahisar Masterler Derneği üyeleri eski antrenör Hamza Okşar'ın işlemeciliğindeki Hocanın yeri isimli Kafe'de bir araya geldi. Misafirlere dernek üyelerden Mahmut Akcin'in sponsorluğunda hazırlanan keşkek ikramında bulunuldu. Toplantıya Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Alişan Akgün, Futbol İl Temsilcisi Mustafa Türkmen, Türkiye Saha Komiserleri Derneği [&hellip]

Afyonkarahisar’da uzun yıllar futbola gönül vermiş isimlerin bir arada bulunduğu Afyonkarahisar Masterler Derneği üyeleri eski antrenör Hamza Okşar’ın işlemeciliğindeki Hocanın yeri isimli Kafe’de bir araya geldi. Misafirlere dernek üyelerden Mahmut Akcin’in sponsorluğunda hazırlanan keşkek ikramında bulunuldu. Toplantıya Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Alişan Akgün, Futbol İl Temsilcisi Mustafa Türkmen, Türkiye Saha Komiserleri Derneği Şube Başkanı Arif Yavaş, İkbal Afyon Belediye Yüntaş Voleybol Başkanı Abdullah Aydoğan, Demirspor Teknik Direktörü Agah Bıyıkoğlu, Afyonkarahisar Masterler Derneği Kurucu Başkanı ve Onursal Başkanı İbrahim Kocakulak çok sayıda dernek üyesi katıldı.
KEŞKEK’İN AMACI NEDİR
Keşkek’in amacı hakkında bilgi veren Afyonkarahisar Masterler Derneği Başkanı Kamil Altınkaya, “Keşkek’in anlamı, aileyi bir araya toplamak. Ailede bir genç evlenir, başka bir eve gider, başka bir yuva kurar. Ama Keşkek günü olduğu zaman Keşkek var diye ailenin tüm fertleri o sofrada toplanır. Biz de bir aileyiz ve böyle ara sırada olsa senede bir defa toplantımıza geldiğiniz için sizlere de ayrı ayrı teşekkür ederiz. Burada bir arada olmamız Derneğimiz adına çok güzel bir şey. Derneğimizin var olmasını sağlayan tek kişi İbrahim Kocakulak’tır. Ondan Allah razı olsun. İyi temel attı ki biz de ne kadar o gibi hizmet edemesek de bugünlere getirdik. Onun feyzi ile bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Hepinize teşekkür ediyorum iyi ki geldiniz, iyi ki varsınız.” dedi.
İnsanların bir araya gelmek için böyle sosyal faaliyetler yapmasının güzel olduğunu söyleyen Demirspor Teknik Direktörü Agah Bıyıkoğlu, “Afyon futboluna sporuna hizmet eden ve iz bırakan arkadaşlarımızı, büyüklerimizi, küçüklerimizi, herhalde benden yaşlı kimse yok, bir araya getirmek inceliğini gösteren Masterler Derneğimizin başkanına, yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Keşkek, köfte, çay bunlar bahanedir. Önemli olan günümüz koşullarının getirdiği zorlukları, sıkıntıları nedeniyle pek bir araya gelemeyen buluşamayan arkadaşları bu vesile ile de olsa bir araya getirmek çok büyük bir güzellik. Afyon’a hizmet etmenin türlü yolları vardır. Bunlardan biri de bu tür sosyal ve sportif faaliyetlerdir. Hepinize teşekkür ediyorum.” ifadesini kullandı.
“DEVAMINI BEKLİYORUZ”
Gelenek haline getirilen Keşkek davetinin kendisini duygulandırdığını söyleyerek sözlerine başlayan Afyonkarahisar Masterler Derneği Kurucu Başkanı ve Onursal Başkanı İbrahim Kocakulak “Bu organizasyonu gelenek haline getiren başta Kamil ağabeye, değerli büyüklerim ve ekibi bizim devamlı hissetmemiz gereken duyguları tekrar tekrar güncelleyerek yani ahir zamanda bunlara çok ihtiyacımız var. Derler ya sporcu, sanatçı, politikacı unutulmaktan korkar. Bu bağlamda jenerasyonlar arasındaki kopukluğu giderdiği için de bu geleneğe emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yeniden aranızda olmaktan da çok mutlu olduğumu sevinerek söylüyorum, devamını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme