• Haberler
  • Genel
  • “Keşke Norveç’in seviyesine gelsek” – Kocatepe Gazetesi

“Keşke Norveç’in seviyesine gelsek” – Kocatepe Gazetesi

“Türk Yerel Medyası AB Yolunda'' Birinci Bölgesel Bilgilendirme Toplantısı nedeniyle Afyonkarahisar’a gelen, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi M. Haluk Ilıcak Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti. Balkanlıoğlu, Norveç’in AB standartlarını yakaladıktan sonra Birlik’e girmeyi reddettiğini belirterek, Türkiye’nin de böyle bir şansının olacağını belirtti Ziyaret sırasında konuşan Vali Balkanlıoğlu, “Avrupa Birliği’ne gösterdiğimiz önemin bir göstergesi olarak [&hellip]

 "Keşke Norveç'in seviyesine gelsek"

“Türk Yerel Medyası AB Yolunda’’ Birinci Bölgesel Bilgilendirme Toplantısı nedeniyle Afyonkarahisar’a gelen, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi M. Haluk Ilıcak Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Balkanlıoğlu, Norveç’in AB standartlarını yakaladıktan sonra Birlik’e girmeyi reddettiğini belirterek, Türkiye’nin de böyle bir şansının olacağını belirtti

Ziyaret sırasında konuşan Vali Balkanlıoğlu, “Avrupa Birliği’ne gösterdiğimiz önemin bir göstergesi olarak Avrupa Birliği Bakanlığı adıyla müstakil bir bakanlık oluşturuldu. Değerli Müsteşarım da bu bakanlığımızın Müsteşarı. Dolayısıyla ilimizde Avrupa Birliğine katılım sürecine ilişkin bilgilendirme toplantısı yapılmasını öngörmüşler. Öncelikle kendilerine şükranlarımızı arz ediyoruz. Afyonkarahisar’da böyle bir toplantının yapılması bizleri memnun etti. Malum AB hayatımıza girdi. Artık AB’ye aday olduğumuzu, AB’nin bize ne getireceğini bilmeyen kimse yok. Lehinde, aleyhinde bir çok şey açıklandı. Ancak Bakanımızın bitmez tükenmez uğraşları neticesinde epeyde mesafe alındı. AB’ye girmemiz her açıdan bizim için faydalı olacaktır inşallah. Giremesek dahi belki ileride Norveç gibi biz de reddedeceğiz. Keşke Norveç seviyelerine biz de gelsek. Gelişmeler ve trent o yönde ilerliyor. Gösterilen hedefler bir bir aşılacak, inşallah bizde Avrupa Birliğinin onurlu bir üyesi olacağız. Yahutta Avrupa Birliğini de aşıp, üyeliği red edecek konuma geleceğiz. Ancak bu yönde çabalamamız lazım. Müsteşarıma buradaki eğitim toplantısına katıldıktan sonra bizlere nezaket ziyaretinde bulunmalarından dolayı şükranlarımı arz ediyorum” dedi.
KENT HAKKINDA GENEL BİLGİ
Afyonkarahisar hakkında genel bilgiler de veren Balkanlıoğlu, “İlimiz genelinde kalitesi tescillenmiş 4 ayrı havzamızda termal tesislerimiz mevcuttur. Eşi ve benzeri olmayan termal tesislerimizde Değerli Bakanımızı, sizleri ve ailenizi önümüzdeki günlerde misafir etmekten onur duyarız” diye konuştu.
7 İLDE SEMİNER DÜZENLENECEK
Ziyaret sırasında söz alan Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Haluk Ilıcak; “Büyük Taarruz’un başladığı, Kurtuluş Savaşı’nın son noktasının konulduğu, Afyonkarahisar’ı ziyaret etmekten, burada Avrupa Birliği ile ilgili bir seminer düzenlemekten son derece kıvançlıyız. Bu arada hemen öncelikle bu seminerin düzenlenmesinde yaptıkları maddi ve manevi katkılardan dolayı Sayın Valimize ve Sayın Valimizin şahsında Afyon Valiliğine ve İl Özel İdaresi’ne çok teşekkür ediyorum. Bizim temel amacımız Avrupa Birliğini halkımıza en iyi şekilde anlatmak ve önyargıları kırmak ilk aşamada. Dolayısıyla da bu noktada gördüğümüz en önemli husus halkımıza ulusal medyadan daha yakın olan yerel medyanın kullanılması. Yerel medyanın bu önemli amaç için seferber edilmesi. Bu çerçevede 10 ili kapsayan bir seminer yapmıştık. Geçtiğimiz yıl o seminere gösterilen ilgiden son derece memnun olduk. Şimdi İngiltere Büyükelçiliği işbirliğiyle seçilmiş iller bağlamında Valiliklerin katkılarıyla 2. Tur seminerleri düzenliyoruz. Bu da 7 ilimizi kapsayacak” ifadelerini kullandı.
Ziyaret sonrasında Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi M. Haluk Ilıcak, Vali İrfan Balkanlıoğlu’na üzerinde “Türk Yerel Medyası AB Yolunda” yazılı olan plaketi takdim ederken, Balkanlıoğlu misafirine ilimize özgü yöresel yiyeceklerden hediye etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme