• Haberler
  • Genel
  • 'Keşke bizi de çağırsalardı da Cumhurbaşkanımızı karşılasaydık'

'Keşke bizi de çağırsalardı da Cumhurbaşkanımızı karşılasaydık'

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlarının üzerinde yeri olduğunu söyledi. Mısırlıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılamayı arzu ettiklerini belirtirken, 'Keşke Yunan galip gelseydi' diyen Kadir Mısırlıoğlu'nun adının 27 Ağustos Kurtuluş Günü'nde Yunan'ı tarihe gömen ilin Belediye Başkanı tarafından anılmasına tepkili olduğunu açıkladı İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ve beraberindekiler 58'nci [&hellip]

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlarının üzerinde yeri olduğunu söyledi. Mısırlıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılamayı arzu ettiklerini belirtirken, “Keşke Yunan galip gelseydi” diyen Kadir Mısırlıoğlu’nun adının 27 Ağustos Kurtuluş Günü’nde Yunan’ı tarihe gömen ilin Belediye Başkanı tarafından anılmasına tepkili olduğunu açıkladı

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu ve beraberindekiler 58’nci kuruluş yıldönümü nedeniyle gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret ettiler. Ziyarette Mısırlıoğlu’na; İl Başkan Yardımcısı İbrahim Canarıcan, Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Cuma Çiftçi, Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri; Türkan Çiftçi, Nur Pektaş hazır bulundu.
“KOCATEPE GAZETESİ CUMHURİYETİN YARIM YÜZYILDAN FAZLA SÜRESİNİ AYDINLATIYOR”
Muhammet Mısırlıoğlu, Kocatepe Gazetesi’nin 58’nci kuruluş yıldönümü kutlayarak, rahmetli kurucular Şükrü Küçükkurt ile İbrahim Küçükkurt’a Allah’tan rahmet diledi. Mısırlıoğlu, “Afyonkarahisar köklü bir gelenekten gelen liyakatli, kaliteli, tarafsız, ilkeli haber yapan bir kuruluş olarak gazetenin sahibi olan Sezer Küçükkurt ve çalışanlarını tebrik ediyorum. Gerçekten Afyonkarahisar’da ve Anadolu’da böylesine illerde yerel gazetecilik yapıp 58 yıl gibi bir süre bunu sürdürülebilir kılmak çok büyük bir başarıdır. Aşama aşama düşündüğünüzde Allah razı olsun gerçekten muhteşem bir süreçtir. Kocatepe Gazetesi Afyonkarahisar’da neredeyse Cumhuriyetin yarım yüzyıldan fazla bir süresini aydınlatan, bilgilendiren, Afyonlu’nun haber alma özgürlüğünü sağlayan bir kuruluştur. Emek sahibi sizlere teşekkür ediyor, tebrik ediyor, devamını diliyorum.” dedi.
“100. YILI CUMHURBAŞKANIMIZLA BİRLİKTE KUTLAMAYI HAYAL ETTİK”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar ziyaretini yorumlayan Mısırlıoğlu, “Yerel gündemde 30 Ağustos Zafer Bayramı için büyük bir gürültü koparıldı. Biz zannettik ki Sayın Cumhurbaşkanımız Afyonkarahisar’ın Zafer Bayramını kutlamak üzere ilimizde bulunacak. Milletimizle birlikte büyük bir coşkuyla Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’ncü yıldönümüne yakışır bir şekilde Zafer bayramı etkinliklerinde Afyonkarahisarlı’larla birlikte coşkulu bir kutlama olacağını düşündük. İşin açıkçası Valilik’te yapmış olduğumuz toplantıda Sayın Cumhurbaşkanımızın ilimize geleceğini ilk duyduğumda zihnimde ilk bu çağrışım oluştu. Çünkü biz Cumhuriyet çocuğuyuz. Gözlemlediğimiz kadarıyla 26-30 Ağustos arasında Zafer Haftası kutlamalarının Türk Milleti için ama özellikle Afyonkarahisar’lılar için büyük bir önemi vardır. Büyük Zaferin 100’ncü yıldönümü nedeniyle Afyonkarahisar’lılar zafer yıldönümünü Cumhurbaşkanımızla birlikte kutlayacağımızı düşünerek daha coşkulu bir bayram kutlaması olacağını hayal ettik. Böylece ayrıştırmaların son bulacağını, kutuplaştırmaların biteceğini, 85 milyonu kucaklayan mesajların Afyonkarahisar’dan Cumhuriyetin ve kuruluş yıldönümünde dünyaya bir mesaj verilerek artık normalleşme, kardeşlik hukuk içerisinde bir, bütün ve beraber yaşayacağımız mesajları bolca çıkacağı bir bayram kutlaması olacağını hayal etmiştim.” diye konuştu.
“CUMHURBAŞKANIMIZIN HAKİR GÖREN KONUŞMA ÜSLUBU ÜZDÜ”
“Beraberce izledik siyaseten söylüyorsam namerdim. Bir siyasi sorumluluk ve Afyonlu olmanın sorumluluğu gereğince ayrıştırıcı bir söz söylememek için üç gün boyuna kendimi tuttum” diyen Mısırlıoğlu, “Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in 27 Ağustos 2022 Cumartesi günü Kurtuluş Günü programında yaptığı konuşmada, akabinde Cumhurbaşkanının gelişiyle ilgili ilimizde olağanüstü tedbirlerle olağanüstü tanıtım, reklamlarla bir çalışmaya girildi. Toplumun diğer kesimleri görmezden gelindi. Seferberlik halinde AK Parti miting hazırlığı yapıldı. Cumhurbaşkanımızın konuşmaları içerisinde toplumumuzu irite eden, toplumu ayrıştıran, toplumun kendilerinden olmayan kesimi kesinlikle yok sayan, hakir gören bir üslupla konuşması fazlasıyla rahatsız etti. Çok ciddi üzüldüğümü ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.
“27 AĞUSTOS PROGRAMINDA TEPKİ VERMEMEK İÇİN KENDİMİ ZOR TUTTUM”
Muhammet Mısırlıoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Yunan’a karşı verilmiş bir savaşta Afyonkarahisar halkına zalimce işkence edilmesine karşın “Keşke Yunan kazansaydı.” diyen Kadir Mısırlıoğlu’nun ismini 27 Ağustos Kurtuluş Günü programı konuşmasında anmasının çok üzücü olduğunu söyledi. Kadir Mısırlıoğlu’nun bir meczup olduğunu iddia eden Muhammet Mısırlıoğlu, “Belediye Başkanımızın bir meczubun ağzıyla Kurtuluş Savaşımız’daki Afyonlu kahramanları anması şahsen çok fazla rahatsız oldum. Konuşurken kalkıp bir dakika diyerek tepki verecek kadar yanımdakiler şahittir kendimi zor tuttum. ‘Sayın Başkan bu topraklarda Yunan tarihe gömülmüştür. Afyonkarahisar’lıyayaptığı zulüm halen daha tap taze yerini korurken zaferin kazanıldığı ilin Belediye Başkanı olarak bu törende siz Şehr-ül Emin olarak böyle bir meczubun adını kutlama töreninde anamazsınız. Şahıs olarak onu sever, takdir eder veya kitaplarını bastırabilirsiniz ona kimse bir şey diyemez. Ama siz bu şehrin Belediye Başkanısınız.” ifadelerini kullandı.
“MEZALİM UYGULAYAN YUNAN’IN GALİP GELMESİNİ İSTEYENİN ADINI ANAMAZSINIZ”
Mehmet Zeybek’in sözünü ettiği Afyonkarahisarlı Kurtuluş Savaşı kahramanlarının Atatürk’ün silah arkadaşı olduğunu dile getiren Mısırlıoğlu şöyle konuştu: “Şükrü Çelikalay, Bayatlı Arif Bey, Onlar Afyon’un kahramanlarıdır. Hepimizin gurur duyduğu şahsiyetlerdir. Bizim tavrımız ona değildir. ŞükrüÇelikalay isminin alt geçide verilmesi hususundaki tavrım o günkü tarihte basın açıklamalarında nettir. Çelikalay ailesini yakın tanıyan birisi olarak merhum kahramanımızın torunlarıyla ticari ilişkimde vardır. Rahatlıkla benden daha vatansever olduklarını, benden daha fazla Türk Milliyetçisi ve Atatürkçü olduklarını söyleyebilirim. Beni tepkim Afyonlu Kurtuluş Savaşı kahramanlarının ismini Abdülkadir Mısıroğlu denilen meczup bir şarlatanın ağzından, onun referansıyla anmasınadır. O şarlatan ‘Keşke Yunan galip gelseydi.’ dedikten sonra Afyonlu ebelerimizin, ninelerimizin meme başlarını bebekleri süt emmesin diye kesen zihniyetin tarihe gömüldüğü topraklarda bu adamın adını anamazsın. Erkeklerin erkeklik organları kesilmiş, kasaplık yapmışlar. Yunan askerleri organları ayırarak toplu katliamlar yapmıştır. Zafer Haftasında bu katliamları Kocatepe Gazetesi de yayınladı. Size kurban olayım. Ben bu açıklamayı Sayın Başkanın siyasi görüşüne karşıtlıktan yapmıyorum.”
“CUMHURBAŞKANIMIZIN BAŞIMIZIN ÜZERİNDE YERİ VARDIR, KEŞKE ÇAĞIRSALARDI DA HEP BİRLİKTE KARŞILASAYDIK”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar ziyaretinin büyük önem taşıdığını ve bunu samimiyetle söylediğini dile getiren Mısırlıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Biz bunun bilinciyle tüm teşkilatlarımıza talimatlar geçtik. Sakın kimseyle bir tartışmaya, polemiğe girmeyin. 29 Ağustos Cumhurbaşkanımızın günüdür. Hiçbir partiliye müdahale etmeyin, irite edecek işaretler ve tavırlardan kaçının, küfür, hareket ve saygısızlıktan uzak durun diye İYİ Parti İlçe Başkanlarımıza kadar talimat geçtim. Sakın dedim, sağduyulu olun çünkü Cumhurbaşkanımız geliyor dedik. Cumhurbaşkanımızdan yana da bir rahatsızlığımız yoktur. Kendilerinin başımızın üzerinde yeri vardır. Keşke bizleri de çağırsalardı dahep birlikte karşılasaydık. AK Parti Genel Başkanlığı kimliği dışında kendisi hepimizin Cumhurbaşkanıdır.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme