Kesimhaneler, kamera ile takip ediliyor

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, Afyonkarahisar'ın gıda güvenilirliğinde marka olması için yeni bir uygulama başlattıklarını söyledi. Arap, Afyonkarahisar'daki tüm kesimhanelere kamera takıldığını, kesimhanelerin kamera ile takip edildiğini belirtti Et sektöründe iddialı olan Afyonkarahisar'da İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün girişimiyle yeni bir uygulama başladı. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile et [&hellip]

Kesimhaneler, kamera ile takip ediliyor

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, Afyonkarahisar’ın gıda güvenilirliğinde marka olması için yeni bir uygulama başlattıklarını söyledi. Arap, Afyonkarahisar’daki tüm kesimhanelere kamera takıldığını, kesimhanelerin kamera ile takip edildiğini belirtti

Et sektöründe iddialı olan Afyonkarahisar’da İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün girişimiyle yeni bir uygulama başladı. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile et işletmecilerinin ortaklaşa geliştirdiği proje çerçevesinde şehir merkezi ve ilçelerindeki toplam 17 kesimhaneye güvenlik kameraları yerleştirildi. Güvenlik kameraları, işletmedeki hareketliliği anında İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde kurulu sisteme elektronik posta olarak gönderecek. Kesim günü ve saatleri dışındaki işlemlere, kamera kayıtları kanıt gösterilerek ceza yazılabilecek. Kesimhanelerdeki görüntülerin 1 ay boyunca saklanabileceği şekilde geliştirilen sistem, kaçak kesimlerin de önüne geçecek.
7 GÜN 24 SAAT DENETİM
Kesimhanelerdeki kamera projesini, Müdürlük yerleşkesindeki Zafer Salonu’nda basın toplantısıyla duyuran İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, “Şu anda ilimizde faaliyet gösteren 17 adet kesimhanemiz var. Bu kesimhanelerimizin hepsine kamera takıldı. Halkımızın sağlığını korumak amacıyla başlattığımız bu çalışma, ülke genelinde ilk uygulama olarak diğer illere de örnek olacaktır. Bu kamera sistemi ile biz halkın sağlığını koruma amacıyla, ilimizde faaliyet gösteren tüm kesimhaneleri 7 gün 24 saat kontrol altında denetim ve takip altında tutabilmek kabiliyetindeyiz. Sistem, harekete duyarlı. Resmi günlerde veteriner hekimlerimiz kontrollerini sıkı bir şekilde yapıyor. Kesim günü zamanlarını da kontrol altına almış durumdayız. Bu çalışma, ülkemiz genelinde tek olması hasebiyle insan sağlığı açısından öneme sahip” dedi.
HAKSIZ REKABETİ DE ÖNLEYECEK
Sistemin, sektör içindeki haksız rekabeti de ortadan kaldıracağını söyleyen Arap, “Oldukça sıkı bir önlem alınması nedeniyle de sektör açısından kendi içinde haksız rekabeti önleyeceği gibi ilimizin et sektörünün güvenilirlik noktasında markalaşma yolunu oldukça açacaktır. İlimiz bu yapılan çalışmayla, biz halkın sağlığını korumuş olmanın yanında, sektörün de ülke genelinde uluslar arası alanda tek bir uygulama alanı olması hasebiyle markalaştıracaktır. Biz 7 gün 24 saat ilimizde kesilen tüm hayvanların takibini, kontrolünü yapmış durumdayız. Sektörün güvenilirlik noktasında da önünü açacak, ülke genelinde bu algıyı oluşturacak bir çalışmadır. Et ürünlerinin hammaddesi, kesimhanelerde kesilen etlerden oluşmaktadır. Biz bunu kamu ve işletmeler marifetiyle yapmış bulunmaktayız” diye konuştu.
GIDA GÜVENLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ
Gıda güvenliğinin herkes için önemli olduğunun altını çizen Arap, şöyle devam etti:
“Gıda güvenilirliği kavramı artık günümüzde çok fazla yer bulmaya, hatta çok fazla önem kazanmaya başladı. Tüketicimiz bilinçlendikçe bu kavramın önemi arttı. İnsan tüketimine sunulan her türlü gıdanın kontrolü ve denetimi yapılmadığı takdirde insan sağlığı için risk oluşturur. Gıdanın gerek üretimi ile alakalı olarak, gerekse gıdanın kendi yapısal özelliği ile ilgili olarak insan sağlığı açısından farklı riskler oluşturur. Et ve et ürünleri de insan sağlığı açısından riskli olabilecek ürünler arasındadır. Afyonkarahisar denilince et sektörünün ülkenin kalbi durumunda olması, bizim için önem arz etmektedir.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme