• Haberler
  • Genel
  • Keser: Haftaya esnafımızın katılımını bekliyoruz

Keser: Haftaya esnafımızın katılımını bekliyoruz

II. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi olağan mali kongresi gelecek Pazar günü yapılacak. Kooperatif Başkanı Mustafa Keser kooperatif üyelerine seslenerek: “Haftaya esnafımızın katılımını bekliyoruz” dedi Afyon II. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin olağan mali kongresinin ilk toplantısı dün çoğunluk sağlanamadığı için yapılamadı. Toplantı haftaya Borsa Düğün Salonu’nda saat 11.00’de gerçekleşecek. Toplantıya MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin [&hellip]

Keser: Haftaya esnafımızın katılımını bekliyoruz

II. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi olağan mali kongresi gelecek Pazar günü yapılacak. Kooperatif Başkanı Mustafa Keser kooperatif üyelerine seslenerek: “Haftaya esnafımızın katılımını bekliyoruz” dedi

Afyon II. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin olağan mali kongresinin ilk toplantısı dün çoğunluk sağlanamadığı için yapılamadı. Toplantı haftaya Borsa Düğün Salonu’nda saat 11.00’de gerçekleşecek. Toplantıya; MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz’da katıldı.
FERDİ TAPULAR
ALINACAK
Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keser, çoğunluk sağlanamasa da katılımcı-lara kongre gündemi hakkında bilgiler verdi. İlk toplantıya gelen üyeler gibi tüm üyelerin sorumluluk taşıması gerektiğini vurgulayan Keser; “Rutin gündemler dışındaki gündemler hakkında katılımcılarımızı bilgilendirmek istiyorum. Kooperatif üyelerinden ferdi tapularını almayanların tapularını almaları için genel kurulca ihtar edilmesi ihtar edilmesi ve yönetim kuruluna bu hususta yetki verilmesi gündemimizin 8’nci maddesinde yer almaktadır. Yıl sonuna kadar gayret göstererek tapularını kendilerinin almalarını isteme noktasında ihtarda bulunmak istiyoruz. 2014 Yılı sonuna kadar tapular alınmazsa 2015 yılında üye aidatlarıyla borçlandırılarak ferdileştirilmemiş tapu kalmamasını sağlamak niyetindeyiz.” diye konuştu.
HALI YIKAMACILAR
BİR YIL UĞRAŞTI
Sanayi sitesinde ana sözleşmede kayıtlı olmayan bazı meslek grupları oluştuğunu belirten Mustafa Keser, bunlardan biri ola halı yıkayıcı esnaflar için rezerv arsalardan 19. ada paralelinden talepte bulunulduğunu belirtti. Keser, halı yıkamacılıkla uğraşan esnafın ruhsat alma imkanı tanınması beklentisinin bulunduğunu bildirdi. Halı yıkamacılara öncelikle bir meslek kolu olmaları gerektiğini aktardıklarından söz eden Keser; “Halı yıkamacılarımız bir yıl uğraşarak küçük sanayi meslek kolu olarak Halı Yıkamacılar Meslek kolunu Bakanlıkça onaylattılar. Bizde bunu sanayimizde ek bir meslek kolu olarak ilave edeceğiz. Yapacakları yapılaşmanın yüzde 35’ni kooperatife bırakmak üzere bulundukları teklifi biz yönetim kurulu olarak genel kurulun onayına sunacağız.” şeklinde konuştu.
TASFİYE İÇİN SÜREÇ GEREKİYOR
Afyon II. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Keser, sanayinin ilk orjinal projesi olan sosyal tesis binalarının yapım maliyetinin üçte bir oranında küçüldüğünü kaydetti. Keser şöyle konuştu: “Bizim bir katlı standart sosyal tesis inşaatını yapabileceğimz ortaya çıktı. Eğer genel kurul toplantımızı yapabilseydik bunu da paylaşacaktık. Bu hususta ön çalışmalarla ilgili yetki isteyecektik. 11. Gündemde yer alan kooperatifin fesih işlemi ve site yönetimine geçilmesi konusunun müzakeresi yer alıyor. Fesih işleminde hemen vazgeçiş olmuyor. Tasfiye şartları ve bunun için bir süreç oluyor. Tapusu ferdileşmemiş üye kalmaması gerekiyor. Yapısı tamamlanıp sosyal tesislerin de bitmesi gerekiyor. Bunu yaparken herhangi bir kurumla yazışma yaparken genel kuruldan bir yetki alması gerekiyor. Bu konular çok önemli bir hafta sonrası tüm üyelerimizi ikinci toplantımıza bekliyoruz. Lütfen eşinizi, dostunuzu toplantıya katılım için ikna etmenizi uyarmanızı istiyoruz. Haftaya esnafımızın katılımını bekliyoruz.”
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme