• Haberler
  • Genel
  • Kermesin gelirleri, ihtiyaç sahibi öğrencilere

Kermesin gelirleri, ihtiyaç sahibi öğrencilere

Semerkand Vakfı İl Temsilciliği, öğrencilerin yararına kermes düzenledi Semerkand Vakfı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Genç Akademililer Derneği, Kurtuluş Caddesi'nde bir dükkanda, Semerkand Vakfı Afyon Şube Başkanı Mahmut Emin Birliktir ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla kermes açtı.Kermesin açılışı okunan dualar ve Sanayi Grubu Çay Ocağı’nın ilahi dinletisi ile yapıldı. Kermeste çeyizlik eşya ve gıda ürünleri sergilendi. Ürünlerin [&hellip]

Kermesin gelirleri, ihtiyaç sahibi öğrencilere

Semerkand Vakfı İl Temsilciliği, öğrencilerin yararına kermes düzenledi

Semerkand Vakfı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Genç Akademililer Derneği, Kurtuluş Caddesi’nde bir dükkanda, Semerkand Vakfı Afyon Şube Başkanı Mahmut Emin Birliktir ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla kermes açtı.
Kermesin açılışı okunan dualar ve Sanayi Grubu Çay Ocağı’nın ilahi dinletisi ile yapıldı. Kermeste çeyizlik eşya ve gıda ürünleri sergilendi. Ürünlerin tamamının Afyonkarahisarlı gönüllü ev hanımları tarafından hazırlandığı öğrenildi. Uzunca bir süredir yapılan çalışmayla gönüllü bayanların el emeklerini göz nurlarını dökerek hazırladıkları belirtilen ürünlerin yer aldığı kermesten elde edilecek gelirlerin tamamının ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs ve maddi yardım olarak bağışlanacağı kaydedildi. Yalnızca bayanlara hizmet verecek olan kermesin 3 hafta boyunca açık kalacağı bildirildi.
HAYIRLI BİR MAKSAT
Kermesin açılışının ardından konuşan Semerkand Vakfı Afyonkarahisar İl Temsilcisi Mahmut Emin Birliktir, kermesten elde edilen tüm gelirlerin üniversitede okuyan öğrencilere burs olarak verileceğini dile getirdi. Birliktir, “Kermesimiz Semerkand Vakfı bünyesindeki Genç Akademililer Derneği tarafından düzenledi. Kermesimizden elde edilecek gelirlerin hemen hemen tamamının Afyonkarahisar dışından gelen ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin eğitimi ve masrafları için kullanılacak” dedi.
EL EMEĞİ
GÖZ NURU
Kermesteki ürünlerin dışarıdan alınarak satışa sunulmadığının altını çizen Birliktir; “Burada bacılarımızın ve kardeşlerimizin çok büyük emekleri var, bu ürünlerin tamamı uzun süren bir çalışmanın sonucunda üretildi. Gördüğünüz gibi el emeği göz nuru ürünlerin yanı sıra, gıda maddeleri de satışa sunuldu. Ben burada emeği geçen bütün bacı ve kardeşlerimize sizler vasıtası ile teşekkür ediyorum, Allah hayırlarını kabul etsin. Afyonkarahisar halkının buradan elde edilecek tüm gelirlerin ihtiyaç sahibi öğrencilere gideceğini bilmesini istiyoruz. Tüm halkımız kermesimize davetlidir” şeklinde konuştu.
VAKIFLARIN ÖNEMİ BÜYÜK
Birliktir, “Dayanışma ve yardımlaşma duygusu, insanlığın kendisi ile birlikte getirdiği en yüce değerlerden biridir. Her toplum, dayanışma ve yardımlaşma konularında yaşadığı zamanın sosyal ve ekonomik yapısına göre, çeşitlilik gösteren müesseseler oluşturmuştur. Ancak yardımlaşma ve dayanışmanın en etkili, en verimli ve teşkilatlanmış şekli kuşkusuz vakıf müessesesidir. Kültür ve medeniyetimiz Vakıflar aracılığıyla gelişmiş, büyümüş ve kökleşmiştir. Bin yıldır vakıfla özdeşleşen kültür ve medeniyetimiz ayrılmaz bir bütündür. Dolayısıyla vakıf kültürünün incelenmesi; sentezler çıkarılıp, geleceğe daha güvenle bakmamız açısından önemlidir. Bu da elbette ki tanınma, tanıtma ve kamuoyunu bu konularda aydınlatmaya bağlıdır” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme