Kentsel Yenileme çalışması Bolvadin için önemli

Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan Bakanlar Kurulu'nca kabul edilip, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayınlanan 'Bolvadin Kentsel Yenileme Projesi'nin ilçenin geleceği için önem taşıdığını belirtti. Bolvadin Belediye Başkanı Kayacan'Biz sadece yol, kaldırım yapmak için bu göreve talip olmadık. Kadim Kentimizin geleceğine yönelik kalıcı eserler vermek ve ilçenin yarınlarına yönelik projeleri uygulamak için görevdeyiz' diye konuştu.Hem [&hellip]

Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan Bakanlar Kurulu’nca kabul edilip, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak Resmi Gazete’de yayınlanan “Bolvadin Kentsel Yenileme Projesi”nin ilçenin geleceği için önem taşıdığını belirtti. Bolvadin Belediye Başkanı Kayacan“Biz sadece yol, kaldırım yapmak için bu göreve talip olmadık. Kadim Kentimizin geleceğine yönelik kalıcı eserler vermek ve ilçenin yarınlarına yönelik projeleri uygulamak için görevdeyiz” diye konuştu.
Hem Kentsel Yenileme Projesinin, hem de Kentsel Dönüşüme yönelik yapılan çalışmalarla ilgili geniş bili veren Başkan Kayacan “Bu projeleri hayata geçirmek gerçekten çok kolay değil. Ama zor kısmı aştık. Bundan sonra icraata geçme durumundayız” dedi.
EMİRDAĞ CADDESİ’NDE GÜZEL UYGULAMA
İlçenin en önemli caddelerinden birisi olan Emirdağ caddesinde ciddi bir çalışma gerçekleştirildiğinin altını çizen Kayacan “Bu caddemizde yıllardır yaşanan sorunları tek tek ortadan kaldırdık. Aydınlatma sistemini yer altına aldık. Kanalizasyon ve su şebekesini yeniledik. Yolun en dar yeri 26 metre olacak şekilde genişletme çalışması yaptık. Şimdi süs havuzları, aydınlatma ve peyzaj çalışmalarını tamamlayarak caddeyi en kısa sürede hizmete açacağız” dedi.
Bugüne kadar ilçe tarihi ile ilgili çeşitli çalışmalar yapıldığını belirten Kayacan, “Bu çalışmaları gerçekleştiren, emek veren herkese teşekkür ediyorum. Ama Kadim Kentin tarihi şimdi Uluslararası Bolvadin Sempozyumu ile daha bilimsel bir zemine oturtulacak. Kent Konseyimiz başta olmak üzere proje paydaşlarımıza, sponsor olan hemşerilerime ve Belediye Personelimize teşekkür ediyorum. İlçemiz tarihi için bugüne kadar yapılan en kapsamlı bir bilimsel etkinliği hayata geçirdik. 150’ye yakın bilim ve sanat adamı 3 gün ilçemizde olacaklar. Bolvadin’in bütün yönleriyle incelendiği tebliğler sunulacak.32 oturum sonunda tebliğler kitaplaştırılarak geleceğe mükemmel bir eser kazandırılacak” diye konuştu.

Bakmadan Geçme