• Haberler
  • Siyaset
  • 'Kentsel dönüşümde projeyi devlet belirlesin, vatandaş istediği müteahhitle anlaşsın'

'Kentsel dönüşümde projeyi devlet belirlesin, vatandaş istediği müteahhitle anlaşsın'

SP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, kentsel dönüşüm projesinin tüm hak sahipleri için adil şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini kaydederek, “Projesini devlet belirlesin, o projeye uymak koşuluyla vatandaşa istediği müteahhitle anlaşarak yaptırabilmesinin yolu açılsın” dedi   Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan dün öğlen partide basın toplantısı düzenleyerek yerel ve genel gündemdeki [&hellip]

SP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, kentsel dönüşüm projesinin tüm hak sahipleri için
adil şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini kaydederek, “Projesini devlet belirlesin, o projeye uymak koşuluyla vatandaşa istediği müteahhitle anlaşarak yaptırabilmesinin yolu açılsın” dedi

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan dün öğlen partide basın toplantısı düzenleyerek yerel ve genel gündemdeki konulara yönelik partisinin görüşlerini açıkladı. Toplantıda partililerde hazır bulundu.
“10 OCAK GAZETECİLER
GÜNÜ KUTLU OLSUN”
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Orhan Arslan,”Objektif ve doğru haber yaparak halkımızı bilgilendirmeye çalışan tüm gazetecileri kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Görevlerini daha güzel yapabilmeleri için hak ettikleri saygınlığın ve ekonomik şartların verilmesini ümit ediyorum.” dedi.
“BELEDİYECİLER SIKINTILARI YERİNDE BELİRLEMELİ”
Orhan Arslan, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı’nın ilgili birimlerince şehre yakışanların görüntülendiği gibi sıkıntıların da yerinde tespit edilerek kayda alınması gerektiğini söyledi. Arslan, “Belediye elbette şehrimize yakışanları görüntülediği gibi, sıkıntıları da canlı, yerinde tespit etmeli ve kayda almalıdır. Yağmur yağdığında çıkıp yolları gezmesini biz daha önce de tavsiye etmiştik. Yolların nerelerinde sular birikiyor? Nerelerde su giderleri yukarda kalıyor? Bunları tespit ederek gerekli tesviye yapılmalıdır. Bazı yaya geçitleri bile su içinde. Vatandaş trafik ışığına mı baksın? Gelen araca mı baksın? Karşısından gelen yayaya mı baksın? Yoksa yürüyeceği yerde biriken suyun neresinin az olduğuna mı baksın.” diye konuştu.
“JANDARMA KAVŞAĞINDAKİ
YAYA GEÇİDİNDE SU BİRİKİYOR”
“Mesela jandarma kavşağındaki yaya geçidi. Binlerce insan burayı kullanıyor. Tam yaya geçidi olarak belirlenen yerde su birikiyor. Yetkililer buraları görmeli.” diyen Arslan, “Şehrin en işlek kaldırımlarından olan Ambaryolu’nda kaldırımdan yürüdüğünüzde binaların oluklarındaki hasarlardan dolayı tepenize sular boşanıyor. Siz yapacağınız işlerin programını yapmaya çalışırken birden tepenize boşalan bir su ile irkiliyorsunuz. Yapacak bir şey olmadığı için yolunuza devam ediyorsunuz. Gereksiz ıslanmanız yanınıza kar kalıyor. Yetkililer bunları görmeli. Çevre belde ve köylerden gelen yolcuların yağmur anında sığınabilecekleri bir kapalı durakları yok. Şehir merkezinde ikamet etmeseler de sonuçta bu insanlar bizim insanımız. Merkezdeki esnafımızla alışveriş yapan, şehre ekonomik katkısı olan, şehrin canlılığını artıran insanlar. Eski Emekliler Lokali önü, Efeler Kavşağı gibi belli noktalara kapalı duraklar yapılmalıdır. Bunlar merkezde ikamet etmiyor, belediyenin sorumluluğunda değil diye düşünülmemelidir.” şeklinde konuştu.
“KENTSEL DÖNÜŞÜM
ADİL OLMALI”
Kentsel dönüşümle ilgili değerlendirmede bulunan Arslan şunları kaydetti: “Kentsel dönüşümle amaçlanan yöre halkının refahıdır. Şimdi düşünelim; arka sokakta 30 metrekare 2 katlı ahşap bir eviniz var. Buraya metrekaresi 400 TL’den ödeme yapılacak. Tutarı 12 bin liradır. Üzerindeki yapıya da 30 bin lira değer biçilse toplam 42 bin lira yapar. Bu vatandaş 42 bin lirayı alacak ve açıkta kalacak. Yaşam kalitesi arttı mı bu insanın? Hayır. 42 bin lirası var ve evsiz. Kredi veriyorlarmış ta kira yardımı veriyorlarmış ta bilmem ne. Siz öncelikli olarak vatandaşın evi kadar bir evi vatandaşa karşılıksız olarak vermelisiniz. İnşaat süresince vereceği kira ücretini de siz karşılamalısınız. Eğer vatandaşın daha geniş bir ev talebi olursa o zaman fazladan bir ücret talep edebilirsiniz. Bunun dışındaki bir uygulama metrekare fiyatı ne olursa olsun bizce adil bir uygulama olmayacaktır.”
“PROJEYİ DEVLET BELİRLESİN
VATANDAŞ MÜTEAHİTLE ANLAŞSIN”
Kentsel dönüşümde yetkililere ikinci bir öneride bulunan Arslan şöyle konuştu: “Biz bunu yapamayız diyorlarsa ikinci bir önerimiz de var. Kentsel dönüşüm yapılacak yörenin projesini devlet belirlesin, o projeye uymak koşuluyla vatandaşa istediği müteahhitle anlaşarak yaptırabilmesinin yolu açılsın. En önemli husus ise oldu-bittiye getirilmeden, konuşarak, herkesin aklındaki soru işaretleri giderilerek, herkesin razı olduğu bir dönüşüm ile bu işi gerçekleştirmektir. Bu kadar soru varken Şubat’ta ihale yapılması doğru değildir.”
“ASANSÖRLÜ YAYA ÜST GEÇİDİ
SAYISI EN AZ 5 OLMALI”
Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nde 3 adet asansörlü yaya üst geçidi yapma kararı çıktığını dile getiren Arslan şunları söyledi: “Bu 3 yer; İl Sağlık Müdürlüğü önü, Gazi Endüstri Meslek Lisesi önü ve İsmet İnönü Bulvarı üzeri olarak belirlenildi. Bunlarla beraber Adnan Menderes Bulvarı üzerinde Esentepe durağına da bir asansörlü üst geçit yapılmalıdır. DSİ önünde bulunan yaya üst geçidi asansörlüye dönüştürülmelidir. Yapılacak olan asansörlü yaya üst geçitlerinin en kısa sürede yapılması ve teslimat süreleri ihale yapılırken belirtilmelidir. Ayrıca asansör kısmı, kapı dahil 4 tarafı mutlaka şeffaf bir malzeme ile kaplanmalı, insanımızın güvenle binebileceği bir ortam sağlanmalıdır. Gazi Meslek Lisesi önündeki gibi mermerle kaplanmamalıdır. Buradaki kaplamanın da sökülerek şeffaf hale getirilmesi daha elzemdir.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme