• Haberler
  • Genel
  • 'Kentsel dönüşümde deprem ve ölümle tehdidi tasvip etmiyorum'

'Kentsel dönüşümde deprem ve ölümle tehdidi tasvip etmiyorum'

İyi Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, kentsel dönüşüm projesi açıklamasında Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'in vatandaşı deprem ve ölümle tehdit etmeye hakkı olmadığını söyledi. Mısırlıoğlu, 'Belediye Başkanı Sayın Mehmet Zeybek'in meclis toplantısında insanlarımızı depremle, ölümle tehdit etmek gibi bir sözünü duymamış sayıyorum. Kendisi toplantıda deprem gözdağı vererek insanlarımıza 'Gelin bizim dediğimizi kabul edin.' algısını oluşturmuştur. Bunu [&hellip]

İyi Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, kentsel dönüşüm projesi açıklamasında Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in vatandaşı deprem ve ölümle tehdit etmeye hakkı olmadığını söyledi. Mısırlıoğlu, “Belediye Başkanı Sayın Mehmet Zeybek’in meclis toplantısında insanlarımızı depremle, ölümle tehdit etmek gibi bir sözünü duymamış sayıyorum. Kendisi toplantıda deprem gözdağı vererek insanlarımıza ‘Gelin bizim dediğimizi kabul edin.’ algısını oluşturmuştur. Bunu tasvip etmiyorum” dedi

İyi Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu partide düzenlediği basın toplantısında yerel gündemi değerlendirdi. Mısırlıoğlu’na yeni atanan İl Kadın Kolları Başkanı Öznur Hız ile Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Filiz Keskin eşlik etti. Toplantıda partililerde hazır bulundu.
MISIRLIOĞLU, KAYACAN’A
GAYRETİ İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ
Memleketi Bolvadin İlçesi çarşısında çıkan yangın sonrası ilçe halkına ve esnafa geçmiş olsun dileklerini iletten Mısırlıoğlu, “Siyasi bir heyetle birlikte Bolvadin ilçesinde yangın sonrası zarar gören esnafımızı ziyaret ettik. Hep birlikte esnafımızı dinleyip sorunların takipçisi olacağımızı söyledik. Can kaybının olmaması sevindiricidir. Büyük bir felaketin eşşiğinden dönüldü. Bolvadin Belediye Başkanı Sayın Fatih Kayacan’ı ziyaret ettik. Yangında işyerini kaybedenlere Ramazan Bayramına kadar iş yerleriin eskisinden daha kullanışlı ve güzel şekilde yapılıp teslim edileceği çalışmalarının başlatıldığını öğrendik. Biz de Sayın Başkanımıza gayretli çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyoruz. Bu konuda atılacak her adımın takipçisi olacağız.” dedi.
“İKTİDAR TEMSİLCİLERİ EMİRDAĞLILARIN SESİNİ DUYMALI”
Şuhut İlçesi’nin Ortapınar Köyü’nden Suriye’de Özel Kuvvetler’de görev yaparken yaralanan Ahmet Karakuş ve silah arkadaşına acil şifalar dileyen Mısırlıoğlu, “Ahmet Karakuş kardeşimize ve silah arkadaşına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum. Dinar ilçemizde Kıbrıs Gazisi Cengiz Kartal’ın vefatını üzüntüyle öğrendik. Kendisine Allah’tan rahmet dilerken ailesi ve sevenlerine, Dinar halkımıza sabır ve başsağlığı diliyorum. Emirdağ ilçesinin kanayan yarası Konya-Yunak yolu geçiş istikametinde bulunan çevre yolu üzerinde ki kavşakta her yıl ölümlü en az 10 trafik kazası yaşanmaktadır. Kazaların sona ermesi için Emirdağlı hemşehrilerimiz çeşitli etkinliklerle ilgili sesini duyurmaya çalışıyorlar. Basın toplantımız vesilesi ile Emirdağlı hemşehrilerimizin sesini iktidar ve onun yerel temsilcilerine bir kez daha duyurmak istiyoruz. Emirdaağ Suvermez kavşağı olarak bilinen çevre yolu hemzemin geçidinin acilen köprülü kavşağa dönüştürülmesiyle ilgili adımların atılmasını tavsiye ediyoruz.” diye konuştu.
“ELEKTRİK KESİNTİLERİ
BIKKINLIK VERİYOR”
İl merkezinde sıkça yaşanan elektrik kesintilerinin bıkkınlık oluşturduğunu dile getiren Mısırlıoğlu, “Elekrtik kesintileri ilimizde ciddi bir sorun haline gelmiştir. Vatandaşlarımız artık bu elektrik kesintilerinden evlerinde elektrikli ev aletlerinin arıza vermesinden, motorunun yanmasından, kullanılmaz hale gelmesinden zararlar görmektedir. Elektrik şirketlerine bir yıl içerisinde yüzde yüzün üzerinde yapılan zamlar vardır. Vatandaştan alınan paranın vatandaşa sunulan elektrik hizmetlerine, alt yapı hizmetlerine kullanmadıklarını görüyoruz. Afyonkarahisar OEDAŞ yetkililerine sesleniyorum. Artık çocuk oyuncağına dönen elektrik kesintileriyle ilgili kesin kalıcı bir çözüm adımların atılmasını bekliyoruz. Bunlarla ilgili de yapacakları her türlü çalışmanın takipçisi olacağız. Aynı zamanda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerinin de bu olaya dikkatini çekmek istiyorum. Elektrik kesintileri nedeni merak ediyoruz.” şeklinde konuştu.
“DEVLETİ DÜŞÜRDÜKLERİ
DURUM PERAKENDECİLİK”
Son günlerde PTT’nin temel gıda ürünleriyle ilgili satış yapacağının sosyal medya da dolaştığını söyleyen Mısırlıoğlu, “Dev gibi kağıt, basma, petrol üreten hammadde üreten devletin tesislerini yandaşa ve yabancıya peşkeş çekenler bugün gelinen noktada devletimizi perakendeciliğe düşürdüler. Devlet kağıt mı devlet şeker mi üretecek diyerek sistemi eleştirenler buradaki kazanımlarımızı satanların bugün devletimizi düşürdükleri durum perakendeciliktir.” dedi.
“PANDEMİ FUKARAYA GEÇERLİ, KORONA ADAM SEÇİYOR”
Koronavirüs pandemisinin fakir fukaraya geçerli olduğunu ileri süren Mısırlıoğlu şunları söyledi: “Bakıyoruz zengin olan Uludağ da kayak tatili yapmakta, yarı yıl tatilinde ailecek eğlenmektedir. Oteller tıka basa doldurulmaktadır. İnsanlar otel restaurantlarında yiyip içmeye devam etmetedirler. AK Partinin tüm kongreleri toplantıları tıka basa kapalı salonlarda yapılmaktadır. Pandemi burada ki insanları teğet geçiyor. Bunlara kayırmacılık yapıyor. Korona da adam seçiyor. Bakıldığında korona zengin ve elit zümreye, AKP’li zümreye uğramıyor, fakir fukarayı buluyor. Fakir fukarada evine kapanıp çoluk çocuğuyla kıt kanaat geçindiği ortamda stres halinde koronaya acaba hangimiz yakalanacak diye düşünüyor. Hafta sonu korona tatile çıkıp haftanın 5 günü fakirin talimi başlıyor. Esnafa 500 TL’Lik kira yardımı insan aklıyla alay etmektir. İktidara sesleniyorum olayın ciddiyetine kulak verin. Vatandaş çıldırıp sokağa çıkmıyorsa Allah’tan korkup kuldan utandığı içindir. Acil kalıcı gerçekçi çözümler üretilmelidir.”
“ZEYBEK’İN MÜCADELESİ TAKDİRE
ŞAYAN AMA YETERSİZ”
Mısırlıoğlu, Şubat ayı Belediye Meclis Toplantısında Mısri Mahallesindeki kentsel dönüşüm konusunda Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in açıklamalarını değerlendirerek şöyle konuştu: “Kentsel dönüşüm sıcak gündemdir. Önceki günkü meclis toplantısında Belediye Başkanı Sayın Mehmet Zeybek’i can kulağıyla dinledim. Sevindiğim ve üzündüğüm açıklamaları oldu. Fiyatı bakanlık yetkilileriyle görüşüp iki katına çıkarmak için uğraşacağını söyledi. Bu sevindirici bir gelişmedir. Bir şehrül emine yakışan bir davranıştır. Sayın Zeybek bunu yapmata geç kalsa da en azından olay daha bitmemiştir. Açıklanan rakamlar iki katına çıksada 60 metrekarelik bir yeri olan vatandaş 48 bin TL gibi bir rakamla karşılaşacaktır. 48 bin TL’ye asri mezarlıktan kabir alınamaz. Varsa bu rakama kabir yeri hep birlikte alalım. Sayın Zeybek’in fiyat mücadelesini takdir ediyorum ama yetersiz olduğunu da ifade etmek istiyorum.”
“DEPREMLE GÖZDAĞI
VERİLEMEZ”
Alaca Hamamın olduğu noktadan Emniyet Müdürlüğüne giden yolun sağ tarafındaki alanın kentsel dönüşüme girmediği duyumunu aktaran Mısırlıoğlu şunları söyledi: “Sözünü ettiğim yer ana cadde üzerindedir. Böyle bir duyum aldık. Burada da kafamızda soru işaretleri var. Acaba burada kimler kayırılıyor? Orada kimlerin mefaati var? Bununla ilgili kendisinden açıklamalar bekliyoruz. Sayın Zeybek’in depremle ilgili, yol genişletmeyle ilgili kentsel dönüşümde yapılması gereken çalışmaları hakkında ki açıklamalarını saygı ile dinledim. Takdir de ettim. Deprem ilimizin sürekli var olan bir gerçeğidir. Her zaman için yerel yönetimler vatandaşın can ve mal güvenliğinden sorumludur. Yapılan meskenlerin tamamının depreme dayanıklılığı, insanlarımızın can ve mal güvenliğiyle ilgili sağlamlığının takip edilmesi bununla ilgili kontrollerin yapılarak insanlarımızın oturacakları mekanlara izin verecek makam yerel yönetimdir. İlimizde bunun başnıda Sayın Mehmet Zeybek vardır. Meclis toplatısında insanlarımızı depremle, ölümle tehdit etmek gibi bir sözünü duymamış sayıyorum. Kendisi toplantıda deprem gözdağı vererek insanlarımıza ‘Gelin bizim dediğimizi kabul edin.’ algısını oluşturmuştur. Bu vesile ile bunu tasvip etmediğimi ifade etmek istiyorum.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

“İYİ PARTİDE İLK KADIN KOLLARI ATAMASI YAPILDI”

İyi Parti İl Kadın Kolları Başkanlığına Öznur Hız’ın atandığını açıklayan İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, İl Kadın Kolları Başkan Yardımcılığına ise Filiz Keskin’in atandığını kaydetti. Mısırlıoğlu şunları söyledi: “İlk kez bir Kadın Kolları Başkanı atadık. Partimizde Kadın Kolları sistemi diğer partilere göre biraz farklıdır. Kadın Politikaları ve Sosyal Politikalar alanında bir Başkan Yardımcısı daha görev yapmaktadır. Bu arkadaşımızla biz kadın kollarını organize ediyorduk. Ama kadın kolları noktasında zayıf kalındığını gözlemledik. İlimizde partimiz kuruluşundan bu yana 3 yıllık sürede ilk defa bir Kadın Kolları Başkanı ataması yaptık. Kadın Kolları Başkanımız yoktu. Kadın Politikaları Başkan Yardımcımız hala görevini sürdürüyor. İl Kadın Kolları Başkanımız Sayın Öznur Hız ile Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Sayın Filiz Keskin’e görevlerinin hayırlı olmasını diliyorum.”

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.

Bakmadan Geçme