Kentsel dönüşüm trafiği de rahatlatacak

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, ilk etap çalışması TOKİ tarafından başlatılan Kentsel Dönüşüm çalışmasıyla il trafiğini de rahatlatacak bir çözüm için gayret sarf edildiğini açıkladı   Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, yürütülen çalışmaların akıbetini ve izledikleri politikaları anlattı. 'AFYON TÜRKİYE'NİN ENDER İLLERİNDEN' Afyonkarahisar'ın Türkiye'deki ender illerden birisi olduğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, şehrin aynı zamanda [&hellip]

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, ilk etap çalışması TOKİ tarafından başlatılan Kentsel Dönüşüm çalışmasıyla il trafiğini de rahatlatacak bir çözüm için gayret sarf edildiğini açıkladı

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, yürütülen çalışmaların akıbetini ve izledikleri politikaları anlattı.
“AFYON TÜRKİYE’NİN ENDER İLLERİNDEN”
Afyonkarahisar’ın Türkiye’deki ender illerden birisi olduğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, şehrin aynı zamanda huzur, kardeşlik, samimiyet ve sıcak insan ilişikilerinin yoğun yaşandığı bir yer olduğunu belirtti. Zeybek, “Benim hayalimde kardeşlik bağlarının daha da pekişmesini, trafik yoğunluğunun az olduğu, işsizlik neredeyse yok gibi ama hiç işsizliğin olmadığı bir mutlu insanların yaşadığı il olması temennisindeyim. Tabi biz de Belediye olarak bunu gerçekleştirmek için bir hayli gayret sarf ediyoruz. İnşallah emelimize de ulaşırız diye düşünüyorum.” dedi.
“TOKİ BİRİNCİ ETAP ÇALIŞMASINA BAŞLADI”
Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Zeybek, “İlimizin 2 bölgesinde kentsel dönüşüm projelerimiz var. Birisi Mısrî Camii ve etrafı, diğeri İmaret Camii ve etrafı. Çevre ve Şehircilik Bakanımız geldiğinde de ifade edildi. Daha önce bir çalışma yapılmış dikeyine bir mimari şeklinde arkadaşlar bir hazırlık yapmışlar. Çevre ve Şehircilik Bakanımız kesinlikle müsaade etmeyeceklerini ifade ettiler. TOKİ Başkanımızla beraber aynı mahalleleri gezdik inceledik. TOKİ İmaret ve çevresinde 500 konut, Mısrî Camii ve çevresinde ise 500 konut olmak üzere bin konutluk birinci etap proje çalışmasına başladı. Mısrî Mahallesi’nde Mısrî Camii merkez alınarak bütün yollar Mısri camisine çıkacak şekilde bir proje hazırlanıyor. İmaret Camii’nin etrafında da Afyon trafiğini de rahatlatacak bir çözüm için gayret sarf ediyorlar.” diye konuştu.
“KIL KIRK YARILIYOR”
Belediye Başkanlığını gerçekten büyük sorumluluk isteyen, vebali ağır olan bir iş olarak tanımlayan Zeybek, “Hani derler ya kılı kırk yaracaksın, o şekilde yapmak mecburiyetindesin. 232 bin nüfuslu bir şehirde yaşıyoruz. Bütün vatandaşlarımızın kul hakkına birebir riayet etmek mecburiyetindeyiz. Bu düşüncelerle hareket ettiğiniz zaman zaten ne yapman gerektiğini nasıl hareket etmen gerektiğini inceden inceye düşünmek gerekiyor. Bizde bu ilke doğrultusunda tüm vatandaşlarımızın hakkını, belediyenin hakkını, devletin hakkını korumak için gayret sarf ediyoruz. Görevimizin ağır olduğunun bilincindeyiz.” şeklinde konuştu.
“HEDEF TRAFİĞE KALICI ÇÖZÜM”
Şehir merkezinin, şehrin kuruluş düzeni nedeniyle caddelerin trafiği kaldırmadığını belirten Zeybek şunları söyledi: “Caddelerimiz artık trafiği kaldıramaz hale geldi. Ciddi bir trafik problemimiz var. İnşallah bunu kalıcı bir çözüme kavuşturabilmek için gayret sarf ediyoruz. Ve bunu da yetkili etkili insanlarla istişareler yaparak planlayarak yakın zamanda çözeceğiz inşallah. Hükümetimiz dikey yapılaşmaya müsaade etmiyor. Bizimde idealimiz bu. Çünkü biz birinci derecede deprem bölgesinde yaşayan bir iliz. Allah muhafaza yarın deprem olmayacağına kimsenin garantisi yok. O yüzden biz böyle bir felaketten imtihana tabi tutulmadan tedbirleri almak durumundayız. Dikey yapılaşmaya mümkün mertebe müsaade etmeyeceğim. Yapılaşmada Afyon gerçekten iyi bir konumda gece kondu şekilde evlerimiz yok çok şükür. Bu yönden de ben İmar Müdürlüğümüzdeki arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum.”
“ŞEHRE FARKLI İŞ KOLLARI KAZANDIRILACAK”
Afyonkarahisar Belediyesi’nin istihdam için İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlediği meslek edindirme kursları olduğunu belirten Zeybek, “Bu çalışmaları Yüntaş aracılığı ile başlatmış bulunuyoruz. Yüntaş ile İşkur arasında yapılan protokolle Mesleki Yeterlilik belgeleri vermeye başladık. İnşallah önümüzdeki günlerde farklı iş kollarını da Afyon’a kazandıracağız.” ifadelerine yer verdi.
“BELEDİYE DE İŞ YOK”
Vatandaşlardan afakî taleplerde bulunmamalarını isteyen Zeybek şu ifadeleri kullandı: “Belediye’nin yapacağı imkânlar belirli, imkânlarımız ölçüsünde herkese eşit davranmaya gayret sarf ediyoruz. Birini diğerinden ayırt etmiyoruz. Belediye’nin gelirlerini de adilane dağıtmaya gayret sarf ediyoruz. Huzurlu sakin Afyon’un geleceğine yönelik kardeşliğin ön planda olduğu bir şehir özlemini herkese göstermelerini istiyorum. Vatandaşın görüşmeye geldiğinde yüzde 90’a yakını iş/aş talebiyle geliyorlar. Biliyorsunuz Belediyemizin imkânları kısıtlı her gelen insana iş bulmamız mümkün değil. İşkur’a yapılan müracaat kadar Belediyeye iş müracaatı yapılıyor. Tabi biz kendilerini İşkur’a yönlendiriyoruz. Çünkü bundan sonraki alınacak olan elamanları tamamına yakını İşkur kanalı ile alınacağı için resmi bir kaydın olması gerekiyor. Vatandaşlarımızı İşkur’a yönlendiriyoruz ve bundan da vatandaşlarımız memnun oluyor. Belediyemizde iş olmadığını kendileri de biliyorlar.”
“ÖNCELİK TASARRUF OLDU AFAKÎ BORÇ YOK”
Yerel seçimlerden sonraki 9 ayı değerlendiren Zeybek, “Birinci önceliğimiz tasarruf tedbirleri oldu. Çok şükür tasarruf tedbirlerinde gerçekten iyi bir noktaya geldik. Belediyemiz de göreve geldiğimiz andan itibaren bir kuruşluk dahi bir şey satmadan sadece ve sadece İller Bankası’ndan gelen ödeneklerle hem çalışan personelimizin maaşlarını hem de sosyal güvenlik kurumuna olan ödeneklerinin tamamını ödedik. Bu arada da almış olduğumuz tasarruf tedbirleriyle birlikte de piyasaya ve bankalara olan aşağı yukarı 30 ila 35 milyonluk bir borç ödemesi gerçekleştirdik. Çok şükür borcumuz da bitme noktasında; inşallah önümüzdeki yıldan itibaren de yatırımlarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Tabi bu arada da yol yapımında da park bahçe yapımında da hizmetlerimiz hiç durmadı aksamadı. Afakî bir borcumuz yok. Birinci önceliğimiz piyasaya olan esnafa olan borçlarımız. Elhamdülillah belediyemizin kapısına bugüne kadar hiçbir alacaklı gelmedi. Bundan da büyük bir onur duyuyoruz.” dedi.
“UNESCO KABULÜ AFYON İÇİN DEĞERLİ”
2018 yılında Türkiye Aşçılar Federasyonu başkanı ile Vali Mustafa Tutulmaz Başkanlığında dönemin Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’la bir ön çalışma yapıldığını belirten Zeybek şunları söyledi: “2019 yılı 1 Haziran’da bunu resmen başlattık. Gastronomi ile alakalı müracaatımızı ZEKÂ Genel Sekreteri ile birlikte yaptık. Birinci ve ikinci aşamayı geçti ve UNESCO Türk Konseyi tarafından kabul edildi müracaatımız. 30 Haziran itibariyle de UNESCO’ya başvurduk. Afyonkarahisar ile birlikte Adana ve bazı şehirler de vardı gastronomi ağına müracaat eden. Bu arada biz boş durmadık tabi Dışişleri Bakanımız ile Kültür Turizm Bakanımızdan randevu alarak Milletvekillerimizle birlikte ziyaretlerde bulunduk ve yardımlarını talep ettik. 11 Ekim’de Fransa’da UNESCO salonunda bir sunum gerçekleştirecektik. Büyükelçi ile irtibata geçildi. Büyükelçi yetişmeyeceğini çünkü UNESCO üyelerinde seçim olduğunu ifade etti. 2020 yılı Mart ya da Nisan ayına kaldığını bize ifade etti. Biz hazırlıklarımızı yapmıştık Sayın Valimiz ile birlikte. Mart veya Nisan’a kalınca biz bıraktık ama nasipmiş 31 Ekim itibariyle UNESCO müracaatımızın kabul edildiği komisyon tarafından bize iletildi. Bu kabul Afyon için değerli. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız ile de görüştük.”
“BİR KONAK GASTRONOMİ SUNUM MÜZESİ YAPILACAK”
Çalışmaları yerine getirmek için gereken prosedürler olduğunu dile getiren Zeybek, “Arkadaşlarımızı gönderdik yerinde incelemeler yapmaları için. Gastronomi Festivaline Başkan Yardımcımızı gönderdik. Daha sonra bir heyet Gaziantep ve Hatay’da incelemelerde bulundu. Gastronomi ile alakalı Valiliğimizle ortaklaşa çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplantılar yaparak arkadaşlarımızın gittiği yerlerdeki izlenimlerini değerlendiriyoruz. Belediyemize ait bir konağı Gastronomi Sunum Merkezi Gastronomi Müzesi haline getiriyoruz. Otel işletmecileri de otel sahipleri de otel müdürlerimiz de bizlere ciddi destek veriyorlar. İnşallah Afyonumuzun değerlerini ön plana çıkartmak için gayret sarf ediyoruz.” dedi.

Şehir postası yayınlandı

Haber

Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan Şehir Postası okuyucuyla buluştu.
Belediye projelerinde gelinen aşamalar, yatırımlar ve kültürel çalışmaların yer aldığı gazetenin ilk sayısında Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile özel bir röportaj yapıldı.
Şehir Postası’nı okumak isteyenler gazeteyi Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün Basın Biriminden temin edebilecekler. Şehir Postası Gazetesi internet üzerinden okumak isteyenler https://sehirpostasi.com/ adresini ziyaret edebiliyor.

Bakmadan Geçme