• Haberler
  • Genel
  • Kentin çehresini değiştirecek projeler hazır

Kentin çehresini değiştirecek projeler hazır

Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban, 2009 seçimlerinden önce ne söz verdiyse yerine getirdiğini, 2014 yılı için de para ve projelerinin hazır olduğunu söyledi. Çoban, dev bir park ve Masal Dünyası parkı ile seçmenin karşısına çıkacak Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar’ın [&hellip]

Kentin çehresini değiştirecek projeler hazır

Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban, 2009 seçimlerinden önce ne söz verdiyse yerine getirdiğini, 2014 yılı için de para ve projelerinin hazır olduğunu söyledi. Çoban, dev bir park ve Masal Dünyası parkı ile seçmenin karşısına çıkacak

Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve AK Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar’ın çehresini değiştirecek projeleri hakkında ipuçları vermeye başladı. Çoban’ın projeleri arasında dev bir park, Masal Dünyası parkı ile motor yarışları pisti bulunuyor. Çoban, “2014 yılı projelerimiz de hazır paramız da hazır. “2013 toplam 62 trilyon yatırım yaptık. 2014 yılı için projelerimiz ve paramız hazır. Ne İller Bankası ne de başka bir yerden borç almayacağız. Belediye yaptığı yatırımlar için vatandaşa bunu yansıtmak zorunda ama Başbakanımız ile görüşerek bu kanunun değiştirilmesini ve artık Belediyeler güçlü durumda olduğunu ve kanunun değiştirilmesi için teklifi verdim ve artık Belediye Meclis kararımız ile artık halkımızdan para almıyoruz. Yapmış olduğumuz spor kompleksine yakında dünyanın spor kulüpleri ilimize gelecekler. Hıdırlık Yolu, Zafer Ormanı, Alt yapı ve üst yapı çalışmalarını bitirdik. Projelerimiz arasında 29 bin metrekare muazzam Dev Park Projesi, Uydukent Yeşilyurt Mahallemize 40 bin metrekare Masal Dünyası parkı ve gençlerimiz için motor yarışları pisti yapıyoruz. Önümüzdeki dönemde sosyal ve kültürel projelerimiz devam edecek. Bizler eleştiriye açığız vatandaşlarımız olumlu ve olumsuz şeyler de söyleyebilir” dedi.
GALERİCİLER’DE YOĞUN İLGİ
Galericiler Sitesi’ni ziyaret eden Çoban, galerici esnafı tarafından büyük bir sevgi ile karşılandı. Başkan Çoban, esnaf ziyareti esnasında Çay ilçesine bağlı Akkonak Beldesi eski Belediye Başkanı Ahmet Kamiloğlu ile sohbet etti. Başkan Çoban’a seçimlerde başarılar dileyen Kamiloğlu, “Seçimlerimizin vatana, millete hayırlı olsun. Biz iş adamı, aklıselim ve esnaf olarak Afyonkarahisar düşünmemiz gerekiyor. Burhanettin Bey’in Afyonkarahisar’a iyi kötü hizmetleri var. Bu hizmetleri devamı gerekiyor, Arkamızda bir Bakanımız var şehrimize iyi yatırımlar geliyor. Bizler aklıselim düşünmemiz gerekiyor Burhanettin Başkanın kaybetmesi, Bakanımızın kaybetmesi, Afyonkarahisar’ın kaybetmesidir. Burhanettin Bey’in yanındayız” diye konuştu.
SPORA DESTEK OLUNUYOR
Çoban, esnaf ziyaretinin ardından Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda oynanan Afyonkarahisar Belediyespor-Adanaspor erkekler Voleybol maçını izledi. Burada Belediyespor takımına destek veren Başkan Adayı Çoban, Afyonkahisar’da sporun gelişmesi için önemli çalışmalara imza attıklarını ifade etti. Çoban, “Belediye olarak sporun her dalında başarılı olmaya çalışıyoruz. Bu nedende basketbol’dan voleybola bir çok alanda takımlar ve ekipler oluşturduk. Allah’a şükürler olsun ki ekiplerimiz çıktıkları her maçta ve müsabakada başarı elde ettiler. Bundan önce nasıl spora karşı destek olduysak bundan sonrada olmaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Çoban, Voleybol maçının ardından AFİUM alışveriş merkezindeki esnafları ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti.
VATANDAŞLARLA
HER ZAMAN GÖRÜŞÜRÜM
Seçim çalışmalarını Ali İhsan Paşa Mahallesi ile devam eden Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban, burada vatandaşlara hitap etti. Halkıyla sadece seçim öncesi iletişim kuran bir belediye başkanı olmadığını dile getiren Başkan Çoban, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Allah’ın selamı ile selamlıyorum. Allah sizleri sağlık, afiyetten ayırmasın kaza bela vermesin inşallah. Biz sadece seçimden seçime mahalleleri ziyaret eden, halkıyla sadece seçim öncesi iletişim kuran bir belediye başkanı değilim. Vatandaşlarımla görüşmeye her zaman açığım öğleden sonra gelmek kaydıyla mutlaka görüşürüm. Her Cuma’yı farklı cami de kılar her bayram namazlarını farklı camilerde kılar ve halkımla iletişim kurmaya çalışırım. 2009 da devraldığımız belediyemizdeki maddi durum ile 5 yıl içerisinde dağlar kadar fark var. Belediyemizin hiçbir borcu yok. Belediyemize toplam 120 adet iş makinesi aldık. 1999 ile 2009 arasında Afyonkarahisar’a serilen sıcak asfalt oranı toplam 342 bin ton biz ise 5 yılda toplam 500 bin ton sıcak asfalt serdik.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Otobüs-minibüs kavgası 2018’de bitecek

Afyonkarahisar Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Burhanettin Çoban, Devlet Hastanesi yöneticilerini ve çalışanlarını ziyaret etti. Çoban, hastalar ve hasta yakını vatandaşların ulaşım ile ilgili sorularını cevaplayarak, otobüs-minibüs kavgasının 2018 yılında çözüleceğini söyledi

Hastane yöneticileri ve çalışanlarıyla bir araya gelen Başkan adayı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu ile görüştü. Hastaneyi gezen Başkan adayı Çoban, hastanede vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Vatandaşlar Başkan Çoban’a en çok hastaneye ulaşım noktasında sıkıntılarından bahsettiler. Bunun üzerine Başkan Çoban, şu ifadeleri dile getirdi: “Yeni yerleşim alanı olduğun için Uydukent artık gelişiyor, halk artık bilinçli otopark sorunu olmayan bir yer çevre planlamasını kim yapmışsa gerçekten güzel yapmış teşekkür ederiz. Yeşil alan çalışmalarını yapacağız. Bu sorun bizlere sık sık iletiliyor Afyonkarahisar’da maalesef çift yapılı ve 363 tane minibüs, 90 tane de Tureks aracı var. Isparta’nın ve Denizli’nin nüfusu bizden fazla ama bizdeki kadar minibüs yok. Sabahları aynı saatlerde sıkışıklık olduğunu minibüsler ve Turex arasında kavgalar yaşanıyor inşallah bu sorunu 2018’de çözeceğiz ve tek yapıya indireceğiz. Hastanenin buraya gelmesine rağmen Uydukent hattı en az para kazanan hattır. Ama şu an için bir çözüm yolumuz yok” dedi. Çoban, Devlet Hastanesi’nde yatan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün’ün annesini de ziyaret etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme