• Haberler
  • Genel
  • Kent Müzesi için Bursa ve İnegöl örnek alınacak

Kent Müzesi için Bursa ve İnegöl örnek alınacak

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar’a yapılması planlanan kent müzesi ile ilgili bilgi edinmek üzere, Bursa ve İnegöl’de bulunan kent müzelerini inceledi Afyonkarahisar’a kent müzesi kazandırmayı hedefleyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Bursa Kent Müzesi ve İnegöl Kent Müzesi’nde incelemelerde bulundu. Her iki müzenin de yapım aşamalarıyla ilgili bilgi alan Başkan Burhanettin Çoban, müzelerde sergilenen eserleri ayrıntılı [&hellip]

Kent Müzesi için Bursa ve İnegöl örnek alınacak

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar’a yapılması planlanan kent müzesi ile ilgili bilgi edinmek üzere, Bursa ve İnegöl’de bulunan kent müzelerini inceledi

Afyonkarahisar’a kent müzesi kazandırmayı hedefleyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Bursa Kent Müzesi ve İnegöl Kent Müzesi’nde incelemelerde bulundu. Her iki müzenin de yapım aşamalarıyla ilgili bilgi alan Başkan Burhanettin Çoban, müzelerde sergilenen eserleri ayrıntılı olarak inceledi.
Sit alanlarında yapılması düşünülen restorasyon çalışmalarına örnek olmak üzere Bursa’da restore edilmiş tarihi yapıları da inceleyen Başkan Çoban’a Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Özel Kalem Müdürü Mehmet Savaş ve Belediye Meclisi İmar Komisyonu Üyeleri eşlik etti.
Kent müzesiyle ilgili ÇEKÜL Vakfı ile iletişime geçtiklerini belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ile görüşmelerde bulunduk. Daha sonra İstanbul’da bir toplantı gerçekleştirdik. Yaptığımız görüşme ve toplantılarda, Bursa ve İnegöl kent müzelerini incelememiz tavsiye edildi. Biz de bu doğrultuda Bursa ilimizdeki bu iki kent müzesini inceleyerek, önemli ölçüde fikir edindik” dedi.
İnegöl Kent Müzesi incelemeleri sırasında, Başkan Burhanettin Çoban ve beraberindeki heyete eşlik eden İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ziyaret anısına Başkan Çoban’a plaket takdim etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme