• Haberler
  • Genel
  • Kent Meydanı'nda avam projeden uygulama projesine geçildi

Kent Meydanı'nda avam projeden uygulama projesine geçildi

Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Kent Meydanı proje çalışmasında avam projeden uygulama projesine geçildiğini bildirdi. Örten, proje çizimleri tamamlandıktan sonra çalışmaların üç boyutlu görsellerle kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti Kent Meydanı Projesi'nin son durumu hakkında bilgi veren Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, 2011 yılında konu ile ilgili bir proje yarışması düzenlendiğini hatırlattı. Yarışmada birincilik derecesini [&hellip]

Kent Meydanı’nda avam projeden uygulama projesine geçildi

Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Kent Meydanı proje çalışmasında avam projeden uygulama projesine geçildiğini bildirdi. Örten, proje çizimleri tamamlandıktan sonra çalışmaların üç boyutlu görsellerle kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti

Kent Meydanı Projesi’nin son durumu hakkında bilgi veren Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, 2011 yılında konu ile ilgili bir proje yarışması düzenlendiğini hatırlattı. Yarışmada birincilik derecesini elde eden eser sahibi Kenan Bilhan ve ekibinin uygulama projelerini çizdiğini belirten Örten, oluşturulan danışma kurulunda; Yüksek Mimar Yavuz Selim Sepin, Prof. Dr. Sinan Mert Şener, Prof. Dr. Mehmet Ocakçı, Dr. Nuri Serteser, Yüksek Mimar Nejdet Beşbaş, yarışma birincisi Kenan Bilhan ve ekibi ile İmar Komisyonu’ndaki Belediye Meclis üyelerinin yer aldıklarını dile getirdi.
BİRİNCİ ÖNCELİK ULAŞIM
Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, proje yarışmasında ilk üç dereceye giren projelerin belirlendiğini kaydetti. Örten, o dönemde Belediye olarak jüri yönetimini açıklarken, birinci olan projenin tamamının kullanılmayacağı, diğer projelerden de fikir ve bakış açısında değerlendirmeler yapılacağının belirtildiğini söyledi. Birinci olan projenin eksiklerinin olduğunu, ortaklaşa bir çalışma yapılacağı şeklinde bir görüş bulunduğunu belirten Ayfer Örten; “Bununla ilgili bir danışma kurulu anlamında bir komisyon oluşturduk. Bu kurula; Jüri üyelerimiz, imar komisyonundan Belediye Meclis üyelerimiz katıldılar. Bunu projenin Afyon için daha güzel bir çalışma yapılması ve eksik olmaması anlamında yaptık. Yarışmada birinci olan Kenan Bilhan ile telefonla ve bire bir görüştük. Yaptığımız toplantıda hocalarımızın yönlendirmesiyle özellikle ulaşım aksları ile ilgili olarak genel bir değerlendirme toplantısı yaptık. Birinci olan projenin sahibi Kenan Bilhan ve ekibi uygulama projelerini çizmeye başladılar. Bu çalışmada birinci öncelik ulaşım. Özellikle meydan düzenlemesinde şehrin merkezinden tüm minibüs hatlarının geçtiği bir bölge olarak ulaşım aksları ön planda oldu. Sayın Bilhan da ODTÜ’den bir profesörle anlaşmış. Bu hocamız ulaşım konusunda uzman.” dedi.
ÇİZİMLERİN SONBAHARDA
BİTECEĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR
Kent Meydanı Proje çalışmasında uygulama projeleri çizimine başlanıldığını açıklayan Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, mevcut Valilik binasının taşınacağı Belediye eski hizmet binasındaki restorasyon çalışmasının tamamlanamadığı için yıkılamadığını kaydetti. Valilik binasının kısa sürede taşınabilmesi halinde çalışmanın hız kazanacağını belirten Örten şunları söyledi: “Uygulama projelerinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını düşünüyoruz. Tahminen Eylül-Ekim aylarında projelerin tamamlanabileceğini ön görüyoruz. Bu işlemler Belediye eski binasının restorasyon çalışmasının bitmesine bağlı. Uygulama projelerinin en kısa sürede tamamlanacağını düşünüyoruz. Tamamlandıktan sonra da çalışmalara başlayacağız. Uygulama projeleri ile ilgili olarak mesela meydanı çevreleyen dış bina cephelerinin etkileşim alanı içinde olmaları nedeniyle estetik görünmesi gibi bunlarla ilgili bir çalışma da yürütülecek. Birincilik ödülü alan projede bizim medya panosu olarak tabir ettiğimiz bir pano vardı. O pano ile ilgili çalışmaları Kenan Bilhan’dan istedik. Teknik olarak söylüyorum avam projeden uygulama projesine şu anda geçmiş durumdayız. Proje çizimleri tamamlandıktan sonra kamuoyu ile çalışmaları üç boyutlu görsellerle paylaşacağız. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme