• Haberler
  • Genel
  • 'Kent Meydanı Projesi'nde ısrarlıyız' – Kocatepe Gazetesi

'Kent Meydanı Projesi'nde ısrarlıyız' – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kent Meydanı Projesi çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Çoban, proje çerçevesinde Telekom Müdürlüğü'nden de bilgi aldıklarını söyledi Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Şanlıurfa'da oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupası Final Maçı'nın bir kısmını Afyonkarahisar'daki basın mensuplarıyla birlikte izledi. Çoban, maç arasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Belediye Başkanı Çoban, Kent Meydanı [&hellip]

“Kent Meydanı Projesi’nde ısrarlıyız”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kent Meydanı Projesi çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Çoban, proje çerçevesinde Telekom Müdürlüğü’nden de bilgi aldıklarını söyledi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Şanlıurfa’da oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupası Final Maçı’nın bir kısmını Afyonkarahisar’daki basın mensuplarıyla birlikte izledi. Çoban, maç arasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Belediye Başkanı Çoban, Kent Meydanı projesinin beklenenden hızlı ilerleyebileceğini belirterek “Sanıyorum, Mayıs ayı sonu gibi ihaleye çıkarak önce Emek çift binasını yıkacağız. Hükümet Konağı da sanıyoruz iki-üç yıla kalmayacak” dedi.
Komşu illerin altyapısı da
Afyon’dan sağlanıyor
Çoban, Kent Meydanı’nda Telekom binasıyla ilgili bilinmeyen bir durumun olmadığını kaydederek “Biz Kent Meydanı Projesi’ni açıklarken bu işin hemen başlamayacağını, ilk işin Emek Binası’nın yıkılarak başlanacağını, iki-üç yıl içinde Hükümet binasının yıkılacağını on yıllık bir süre içinde de PTT ve Telekom’un olduğu yerlere ait çalışmaların yapılacağını ifade etmiştik. Bunu yaparken değerli Telekom İl Müdürümüz Metin Taş Bey’den gerekli bilgileri aldık. Bizim Telekom binamızdaki altyapı, sadece ilimize ait bir altyapı değilmiş. Uşak ve Isparta gibi komşu illerin haberleşme altyapısı da fiber optik kablolarla buradaki binadan sağlanıyormuş. Bina maliyetinden daha çok oradaki teknik altyapının maliyeti var. Ancak teknoloji çok hızla ve baş döndürücü biçimde gelişiyor. Biz projemizde ısrarlıyız. İnşallah vaat ettiğimiz şekilde bu projeyi hayata geçireceğiz” diye konuştu.
Eski Belediye için işlem başladı
Çoban, şöyle devam etti: “Bugün (dün) resmi yazıyı da yazdık Deftarlığımıza. Bizim Eski Belediye binamızın olduğu yeri Valilik’e veriyoruz. Bu noktada Valiliğimizden eski Hükümet binasının olduğu arsayı talep ediyoruz. Bu takas gerçekleşir gerçekleşmez biz inşallah Hükümet Konağı’nı da yıkacağız. Esasen daha büyük alan, bu iki binanın kapladığı alandı.”
Hamm’da akan çeşmemiz var
Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar’dan bir heyetin Hamm’a yapmış olduğu ziyareti de değerlendiren Çoban, “Haziran 2009’da Kuzey Festvalya Eyaletinin kuruluş yıldönümü Hamm’da kutlanmıştı. Biz de buradan kutlamalara Ticaret Odamız, Borsamız ve Üniversitemizle birlikte katılmıştık. O gezide Hamm Belediyesi yetkilileri, bizi Yunus Emre Camisi’ne götürdüler.
Yunus Emre Camisi 5 bin metrekare arsa üzerine kurulmuş, Diyanet Vakfı’na ait bir cami. Oradaki yurttaşlarımız tarafından arsası alınmış, inşaatı yapılmış bir cami. Arsanın büyük bir kısmı, özel şahıslardan satın alınmış, çok az bir kısmı da Belediye’den satın alınmış. Buraya mükemmel bir cami ve külliye yapılmış. Sadece cami değil, sosyal tesisleri olan, misafirhanesi olan her türlü kursun verilebildiği, toplantıların yapılabildiği çok güzel mekanları olan bir yer. Bir tek eksik şadırvandı. Cami yetkilileri bize dediler ki ‘Afyonkarahisar bir mermer şehri.
Biz de kardeş kent olarak bir şadırvan istiyoruz.’ Biz de bunu kabul ettik. Sağolsun Afyonlu işadamımız Mehmet Çakmak Bey, mermerlerini verdi. Ticaret Odamız, zemin için gerekli 6 bin Avro’yu, ödedi. İşadamı Mehmet Taner Bey de 25 bin Avroluk bir masrafı üstlenerek burada şadırvan yaptırdı.
Afyon mermeri ile yapılan şadırvan TIR’la buradan Hamm’a giderek 13 gün süren bir çalışmayla yerine montajı yapıldı. 1 Mayıs 2010 tarihinde cami ile birlikte şadırvanımızı açtık. Şadırvanımız Osmanlı mimarisi ile yapılmış bir şadırvan. Gerçek projesini Belediye Başkanımız Ayfer Örten Hanımefendi çizdi.
Bu şadırvan, sanıyorum, Almanya’da Osmanlı mimarisiyle yapılan tek şadırvan olarak tarihe geçti. Afyonkarahisarımızın artık Hamm’da akan bir çeşmesi var” ifadelerini kullandı.
Müsabakalar ilimizde de yapılacak
Çoban, Fenerbahçe-Trabzonspor maçının Şanlıurfa’da oynandığının hatırlatılması üzerine “Spor Kompleksimiz bittiği zaman sadece futbolda değil, çeşitli alanlarda müsabakalar ilimizde yapılacak. İnşallah çok kısa bir sürede de Atlı Spor Kulubü’nü hayata geçirmek istiyorum. 20 bin metrekarelik bir alanda atlı sporların yapılmasını 1 Haziran tarihinde Belediye Meclisi’ne getiriyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Çoban, Spor Kompleksi hakkında da projelerin hazır olduğunu belirtti ve “Spor Kompleksi için bizim sahamız da hazır, projelerimiz de hazır, anlaşmalarımız da hazır. Gençlik Spor Müdürlüğü ile TOKİ arasındaki birkaç ufak pürüz çözülür çözülmez ihaleye çıkılacak. Bu sene içinde mutlaka Spor Kompleksi inşaatını başlatacağız” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme