Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kent Meydanı isminde Cumhuriyet ve Zafer Meydanı tartışmasında net karar çıkmadığını hatırlatan Mehmet İnkaya; “Sayın beyefendiler yaptığınız ayıptır”

Bu haberin fotoğrafı yok

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya, partide düzenlediği basın toplantısında iktidarı sert bir dille eleştirdi.
“İKTİDARIN AKLIMIZLA ALAY ETME HAKKI YOK
Geçmiş Kurban Bayramı’nı kutlayan İnkaya, “Ülkemizin en önemli konularından birisi olan ekonomiden bahsedeceğim. Bildiğiniz gibi üretmeyen toplumlar, üreten toplumlara bağımlı yaşarlar biz de ülkemizde bizi refaha kavuşturacak kadar üretemediğimizden, bazı ülkelerin ürettiklerini muhtaç halde yaşamak zorundayız. Bunda güncel iktidarı sorumlu tutuyoruz. Güncel iktidar tam 17 yıldır iktidardadır. Ne kendisini savunacak ne de geçmiş dönemleri örnek göstererek bizleri avutacak, aklımızla alay edecek hakkı yoktur. Herkes içerisinde yaşadığı ekonomik zorlukları bilmektedir. Ama bizlere düşen görev bunlara çözümler aramaktır.” dedi.
“DENETİMSİZLİK TÜKETİCİYE PAHALIYA PATLIYOR”
Anadolu’nun tamamında ve Afyonkarahisar’da meyve sebzenin mevsiminde pazara çıkmasına rağmen marketlerde fiyatların yüksek seyrettiğini belirten İnkaya, “Yanlış, denetlenmeyen, sahip çıkılmayan, ,tarım politikaları yüzünden üretici ucuza üretmekte, tüketici pahalı yemektedir. Ülkemizde hemen her gün bilinir, bilinmez ürünlere zamlar yapılmakta, yapılan zamlar yüzde yirmileri, otuzları bulduğu halde hem üretenin eline hem de maaşlı çalışan işçi ve memurumuzun eline zam oranında bir gelir geçmemektedir. Bu ne demektir? İşçiye, memura, sabit gelirliye iktidar yüzde 3,5’luk zam yapmakta, temel tüketim mallarına, devlet denetimi altındaki mal ve hizmetlere elektrik, su, akaryakıt, sigara, doğalgaz yüzde 30 yüzde 35’lik zamlar yapılmaktadır.” diye konuştu.
“İŞÇİLİK DE İŞVERENLİK DE ZOR”
Devletin görevlerinden olan vatandaşını korumanın, sosyal devletin görevlerinden olan, özürlü ve yaşlısını kollamak için özürlüsü ve yaşlısı olan ailelere maaşlar verildiğini belirten İnkaya, “Vatandaş bu maaşlar ile geçinmek zorunda bırakılıyor. Bu maaşları verdiğiniz zannettiği, iktidara da dua etmek mecburiyetinde bırakılmıştır. İnsanlar edilgen, emir tutan, üretmeden yaşayan insanlar olmaya alıştırılmaktadır. Daha doğrusu sömürülmeye çalışılmaktadır. Ramazan aylarında kurulan çadırlara giden insanların sayısının artması insanların yardımları alırken gayet doğal kabul etmeleri buna iyi bir örnektir. Hâlbuki Türk milleti onurlu bir millettir. Aç kalır komşusuna bildirmez, açlığını söyleyemez çareyi kendisinde arar. Bu özelliğimiz kaybettirilmeye çalışılıyor. Ekonomiyle ilgili bir başka konuda işsizliktir. Türkiye Cumhuriyeti devletinde işveren olmak da zor işçi olmaktadır.” şeklinde konuştu.
“MEZUNLAR İŞSİZLİKTEN MUZDARİP”
“İşçi oluyorsunuz işveren sizi sigortasız ve düşük ücretle çalıştırmak istiyor” diyen İnkaya, “İşveren oluyorsunuz işçi sizden yüksek beklenti içine giriyor, işletmeyi kapatmak zorunda kalıyorsunuz. Bunu herkes biliyor, ama bir çözüm de bulamıyor. Hâlbuki Sosyal Güvenlik Kurumu bu konuda hem işçiyi hem işvereni koruyan kollayan takip eden denetleyen durumuna geçerse hem işçi memnun olacak hem de işsizlik azalacak. Ülkemizde yüksek öğrenimi bitirmiş, milyonlarca gençliğimiz var. Bu gençler bin bir ümitlerle gittikleri okullardan mezun olduktan sonra, okulu ile ilgili iş bulamamakta’ hangi iş olsa yaparım düşüncesiyle iş bulamamaktadır. Anne baba kendi öz giderlerinden keserek yavrusunu okutmaktadır.” ifadelerini kullandı.
“ÜRETEN VE TÜKETEN ALLAH’A HAVALE EDİLDİ”
İYİ Parti iktidarından tüm sorunlara çözüm bulacaklarını dile getiren İnkaya şu ifadelere yer verdi:
“İYİ Parti iktidar olduğunda insanlar işsiz kalmayacaklar. Ekonomi ile ilgili bir başka sorunumuz da Tekel’dir. Tekel devletin resmi olarak işlettiği yani, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin resmi olarak İşletmeleri yönettiği bir kurumdu. Tütün, tuz ve benzeri ürünler Tekel tarafından üretilir ya da üretimi kontrol altında üretilir, halka arz edilirdi. Ne hikmetse Tekel kapatıldı. Kapatılmakla kalmadı, hem üretici hem tüketici Allah’a terk edildi. Fakir zengin ayırt etmeden tiryaki olmuş insanı olan bir devlet sigara fiyatlarını arttırarak bağımlılığı engelliyorum diyemez. Biz sigara bağımlılığına başka bağımlılıklara karşıyız. Ama var olduğu bilinen bir Tiryaki grubu sigara tiryakisi şu anda insanların insafına terk edilmiştir. Daha net söyleyeyim sigara fiyatlarını çok yüksektir. Bağımlılıkla mücadelenin yolu fiyatları arttırmak değildir.”
“TERÖR İŞİ CİDDİ TUTMAKLA DURDURULUR”
Tekel özelleştirildikten sonra sigara içmeye devam edenlerin 3 liraya mal olan ürünü pahalı içmek zorunda kaldıklarına değinen İnkaya şöyle konuştu:
“Akaryakıta yani benzine, mazota, petrol ürünlerine zam yapılıp bunun üzerinden vergi toplanılması, lüks tüketim maddeleri adı altında bildiğimiz ürünlere konulan vergiler, elektrik doğal gaz, kömür v.b. ürünlerdir. Bir başka sorunu terör sorunudur. 1980’li yılların başında Elazığ ilinde ilk atılan kurşunla başlamış bir PKK terörü var. Bu terör bir türlü durdurulamamıştır. Terörün çözümü terörün hitap ettiği şekilde davranmaktır. İktidar ilk zamanlarda denedi açılım dedi saçılım dediği sözde ünlü isimlerini köprülere yollara verdi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı gelmişlere sizinleyim dedi. Belli bir süre gitti. Daha sonra baktı ki olmuyor çark etti. İktidar dedi ki Teröre terörist gibi cevap vereceğim. Gözün aydın bu arada gidenler e yazık oldu. Hâlbuki iktidar terör konusunda da diğer konularda da eyere atın eğeri ne düzgün otursaydı, yerini belirleseydi tavrını koysaydı bugün terör bu kadar büyümeyecekti. Terörü durdurmanın yolu işi ciddi tutmaktır. Yoksa bu ciddiyetsizlik bizim başımıza çok işler açacaktır.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

“KARAR ALINDIYSA GÖSTERİLSİN”

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nde Kent Meydanı ile ilgili isim kararının henüz çıkmadığını ifade eden İnkaya şunları söyledi:
“Henüz Kent Meydanı ile ilgili olarak Belediye Meclisi’nden bir isim kararı çıkmadı. Ama ne hikmetse bilboardlara verilen reklamlarda ‘Zafer Meydanı’ yazısı dikkat çekiyor. Bu durum bir kere bürokrasi terbiyesine sığmaz. Bir şeyin gidişi, duruşu, yürüyüşü vardır. Ayıp denilen bir şey vardır. Bazı şeylerde bazı yerlerde ayıptır arkadaş. Sen Belediye Meclis kararını almamışken, konu ile ilgili toplantı yapılmamışken, tartışma sürerken bu yapılanla algı yönetilmektedir. Yani göz ve kafa alıştırıyorlar. ‘Meydanın ismi Zafer olmuş Cumhuriyet olmuş’ önemli değil diyorsunuz ama arkasından henüz resmi karar çıkmadan bunu yapıyorsunuz. Aklınızca politika yaptığınızı sanıyorsunuz. Sayın Beyefendiler, ayıptır ayıp. Kararı aldınız mı? Haydi, gösterin bakalım. Eğer öyle bir kararınız varsa özür dilemesini de biliriz. Ama daha kararın çıkmadığını, 11 Belediye Meclis Üyesi arkadaşımızın nasıl mücadele ettiğini biliyoruz.”