• Haberler
  • Genel
  • Kent Meydanı ile Kentsel Dönüşüm birleşmeli

Kent Meydanı ile Kentsel Dönüşüm birleşmeli

Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı Afyonkarahisar Şubesi, Yaşanabilir Şehirler İçin Kentsel Dönüşüm paneli düzenledi. Panelde konuşan Taner İnşaat'ın sahibi, İnşaat Mühendisi Mehmet Taner, Kent Meydanı projesi ile kentsel dönüşüm projesinin birleştirilmesini önerdi Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı Afyonkarahisar Şubesi, Afyonkarahisar Ticaret Borsası'nda Yaşanabilir Şehirler İçin Kentsel Dönüşüm paneli düzenledi. Binaların durumu ve sağlamlığı ile şehirlerin yaşanabilir hâle [&hellip]

Kent Meydanı ile Kentsel Dönüşüm birleşmeli

Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı Afyonkarahisar Şubesi, Yaşanabilir Şehirler İçin Kentsel Dönüşüm paneli düzenledi. Panelde konuşan Taner İnşaat’ın sahibi, İnşaat Mühendisi Mehmet Taner, Kent Meydanı projesi ile kentsel dönüşüm projesinin birleştirilmesini önerdi

Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı Afyonkarahisar Şubesi, Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nda Yaşanabilir Şehirler İçin Kentsel Dönüşüm paneli düzenledi. Binaların durumu ve sağlamlığı ile şehirlerin yaşanabilir hâle gelmesine ilişkin panelde konuşan Taner İnşaat’ın sahibi, İnşaat Mühendisi Mehmet Taner, Kent Meydanı ve kentsel dönüşüm projesi ile ilgili önemli bir öneriyi gündeme getirdi. Taner, “Belediyemiz iyi çalışmalar yapıyor. Tebrik etmek lazım. Kent Meydanı ile ilgili çalışmasında, çok cüz’i fiyatlara, 17-18 tane kariyer yapmış kişilerden projeler geldi. Hepsinden bir şeyler alınarak yolu kapatmanın mantığı geldi. Afyonkarahisar Belediyesi Kent Meydanı’nı yaparken Mısri Camii ile birlikte düşünüp güzel bir yürüyüş alanı yapar, arabaları oraya sokmazsa Uzun Çarşı’daki bir dükkan 1 milyon liraysa, yarın 5 milyon lira olacak. Bunun altını çiziyorum. İnsanları da ille orada yaşamak zorunda olmadıklarıyla ilgili ikna etmek gerekiyor. Kötü şartlarda yaşamaktansa Harb-İş’te Uydukent’te yaşanabilir, dememiz lazım” dedi.
VATANDAŞLAR İKNA EDİLMELİ
Vatandaşların ev konusunda kalitenin de talibi olmaya başlayacaklarını belirten Taner, “Belediyelerin ve Bakanlığın riskli bölgeleri tespit etmesi gerekiyor. Afyonkarahisar’daki kentsel dönüşüm bölgesinde 3 bin 200 kişi yaşıyor. Metrekare olarak hesapladığınızda 60 metrekarelik hak düşüyor kişilere. 60 metrekare, insanları mutlu etmez. Bir de aynı yerde yaşamak isteniyor. Biz herkesi mağdur etmeyelim dedik, orayı sıkıştırdık. Uydukent riskli diyoruz ama 4 katlı bina yapıyoruz. Simetriyi de fazla bozmuyoruz. Karaman, büyük bir sıkıntı. Yola çıkamıyorsunuz, sola, sağa çıkamıyorsunuz. Kat kotlarında da farklılık başladı şimdi. Bunları Mısri Camii çevresinde inşallah Belediyemiz düzenleyecek” ifadelerini kullandı.
KALİTELİ BİNA İÇİN KURALA UYMAK ŞART
Panelde konuşan Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Ergün, binaların yapımında teknik şartlara uyulması gerektiğini söyledi. Ergün, gelişmiş ülkelerdeki binaların depremden az etkilendiğini, ya da hiç etkilenmediğini, bu durumun teknik kurallara uymaktan geçtiğini kaydetti. Afyonkarahisar Belediyesi Teknik Personeli Mahmut Aslan ise, Afyonkarahisar’da kentsel dönüşüm mekanının Mısri Camii çevresi ile İmaret Camii çevresi olarak belirlendiğini, bu bölgelerdeki yapıların iyi bir durumda olmadığını belirtti. Paneli düzenleyen TÜTEV’in Şube Başkanı Emin Köse de, panele destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti. (Kocatepe)

“Meslek odamı sevmiyorum”

İnşaat Mühendisi Mehmet Taner, panelde yaptığı konuşmada bağlı bulunduğu meslek odasının genel tutumunu eleştirdi. Taner, “Kendi meslek odalarımı pek sevmiyorum. Birkaç dergisini saklıyorum. Benim adıma konuşma hakkı varmış gibi ‘Referanduma Hayır diyeceğiz’ diyor. Ben iyi bir sosyal demokrattım. Ama bu, başkasının hakkını gaspetmek değildir. Meslek komitem, benim haklarımı koruyacaktır. Benim geçen sene ödediğim para, 100 bin liranın üzerinde. Projelerden dolayı da 2-3 trilyon lira ödedim. Bana ne katkısı var? Siz iyi mühendissiniz diye belge verdiler, onu da geri aldılar. Şu bir realite: Ankara’daki kırmızı-yeşil bayrak oluyor paralarımız. Her meslektaşı kucaklamak ve özlük hakları konusunda bir araya gelmeli sivil toplum örgütleri” yorumunu yaptı.

Bakmadan Geçme