Kent Konseyi'nden Türkiye'ye örnek proje

Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan, Afyonkarahisar'ın eğitimde başarısını artmak amacıyla konsey bünyesinde oluşturulan Eğitim Komisyonu'nun önemli çalışmalar yürüttüğünü açıkladı. Yasan, 'En önemli projelerimizden biri eğitime destek projesidir. Projemiz Türkiye genelinde örnek bir proje olacak' dedi   Afyonkarahisar Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan, Eğitime Destek Projesi kapsamında konseyin Eğitim Komisyonu tarafından organize edilen seminerler ve üzerinde [&hellip]

Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan, Afyonkarahisar’ın eğitimde başarısını artmak amacıyla konsey bünyesinde oluşturulan Eğitim Komisyonu’nun önemli çalışmalar yürüttüğünü açıkladı. Yasan, “En önemli projelerimizden biri eğitime destek projesidir. Projemiz Türkiye genelinde örnek bir proje olacak” dedi

Afyonkarahisar Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan, Eğitime Destek Projesi kapsamında konseyin Eğitim Komisyonu tarafından organize edilen seminerler ve üzerinde çalıştıkları eğitim projesi hakkında bilgiler verdi. Toplantıya; Kent Konseyi Eğitim Komisyonu Başkanı AKÜ Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Doçent Dr. Eray Eğmir, Asım Kocabıyık Anaokulu Müdürü Ramazan Yıldız, Eren Gökyer katıldı.
“EĞİTİME DESTEK PROJESİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK”
Toplantının açış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Kent Konseyi Başkanı Şemsettin Yasan, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yasan, “Kent Konseyi olarak Desimal Dosya Sistemine geçtik. İnternet sitesi kurduk ve diğer sosyal medya hesaplarını etkili bir şekilde kullandık. Balıkesir’de düzenlenen Türkiye’nin her ilinin kent konseyinin karıldığı sempozyuma katıldık. Bunun dışında sivil toplum kuruluşlarıyla toplantılar yaparak Sivil Toplum Kuruluşları Çalışma Grubu oluşturduk. En önemli projelerimizden birisi ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik eğitime destek projesidir. Projemiz Türkiye genelinde örnek bir proje olacak. Yakın bir zaman içerisinde projemizi bitirip uygulamaya koyacağız. Kent Konseyi olarak eğitime destek projesi ile veli ve öğrenci arasında uyum sağlamayı, öğrencinin zamanı iyi değerlendirmesini sağlamayı, bilinçli ve verimli çalışmayı sağlamayı, sınav kaygısını aşmayı sağlamayı, hedefe ulaşmak için azim ve sabırla sürekli çalışmayı sağlamayı, öğrencilerin moral ve motivasyonu artırmayı, öğrencilerimizin çalışmalarında destek olduğumuzu göstermeyi ve öğrencilerin öz güvenini artırmayı amaçladık.” dedi.
“İLK TOPLANTIDA
PANDEMİ ELE ALINDI”
Kent Konseyi Eğitim Komisyonu Başkanı AKÜ Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Doçent Dr. Eray Eğmir, 3 ay önce Afyonkarahisar’ın eğitim seviyesinin yükselmesine katkıda bulunmak için konsey bünyesinde eğitim komisyonu kurduklarını söyledi. Eymir, “Komisyonumuz Eylül ayı içerisinde bir toplantı yaptı. İlk toplantımızda tün dünyada eğitim öğretim faaliyetlerini sekteye uğratan pandemi olgusu üzerinde çokça durduk. Pandemi öğrenciler üzerinde hem bilişsel düzeyde başarı anlamında hem de sosyal iletişim, okula uyum gibi duygusal yönlerde derin tahribatlar yarattı. Bu bağlamda ilk toplantımızı özellikle eğitim- öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde pandeminin etkilerini azaltma noktasını ve noktada nasıl bir destek sunulabileceği konusunu ele aldık. Özellikle sınav sürecinde bulunan 8. ve 12. sınıf öğrencilerimizin üzerinde yaptığı etki daha kritik bu nokta da bir kanaat oluşturduk. Bu nedenle çalışmalarımızı ilk etabını bu sınıf seviyesindeki öğrenciler üzerine odaklama kararı aldık.” diye konuştu.
“TOPLAM 36 SEMİNER GERÇEKLEŞTİRDİK”
Eğitimin önemli ilkelerinden biri olan ailenin eğitime katılımının büyük önem taşıdığına değinen Eğmir, “2021 yılı ilimizde Afyonkarhaisar Aile Yılı olarak ilan edildi. Bizde projemize velileri de dâhil etmenin gerekli olacağını düşünerek, Eren Gökyer’i projemize dâhil ettik. Projemizin özeli hem öğrenci hem de ailelerimizi bir seri seminer verilmesi üzerine bina edildi. 6 Aralık 2021 tarihinde Süleyman Demirel Fen Lisesi’nde seminer vermeye başladık. Dokuz ortaokul 9 lise olmak üzere toplam 18 öğretim kurumunda 36 seminer gerçekleştirdik. On gün içerisinde 36 seminer gerçekleştirdik. Eğitim bir ulusun geleceğine dönük gerçekleştirdiği en önemli faaliyettir. Bugün bizim ihmal ettiklerimiz mutlaka gelecekte karşımıza çıkacak. Biz bugünün yetişkinleri olarak, geleceğimiz olan çocuklarımız için inisiyatif alırsak bu gerekliliği yerine getirmiş olacağız. Bizler kent konseyi eğitim komisyonu olarak bir değişim oluşturabilme gayreti ile sonunca etkili olacağını düşündüğümüz çalışmalarımız devam edecek.” şeklinde konuştu.
“VELİLER EĞİTİME İLGİ
KONUSUNDA GERİDE KALIYOR”
Asım Kocabıyık Anaokulu Müdürü Ramazan Yıldız, Kent Konseyinin proje ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordinasyonu anlamında seminerler yürütüldüğünü ifade etti. Yıldız şöyle konuştu: “Afyonkarahisar olarak sadece Kent Konseyi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak değil, tüm sivil toplum kuruluşları ve paydaşların taşın altına elini koyup mutlaka eğitimimizin en üst seviyeye çıkması için neler yapılabileceği konusunda yardımcı olması gerekmektedir. Bu seminerlerde ve bu tür faaliyetlerde bir tane çocuğumuzu değiştirebilirsek kazanan toplum olacak. Bütün gayemiz budur. Çok güzel çalışmalar var okullarımızda ancak yeterince duyulmuyor. Yeterince ses getirmiyor. Bu konuda ilimizin basın mensuplarına da iş düşüyor. Bu tür örnek olacak, eğitimin kalitesini başarısını artıracak etkinliklerde okullara biraz daha inersek çok daha başarılı olacağız. Seminerlerde gözlemlediğim, Afyonkarahisar velileri eğitime ilgi noktasında biraz geride kalıyor. Çünkü biz veli seminerlerimizde istediğimiz katılım oranını sağlayamadık. Öncelikle veli ayağına yönelik çok ciddi çalışmalar ve projeler yapmamız gerekiyor. Milli eğitim çalışanlarımız özverili bir şekilde çalışıyorlar. Ama veli inanmadığı ve evde bunun devamını sağlamadığı sürece maalesef aksaklıklar oluyor. Bu durum da bizim ildeki başarı seviyemizi hızla aşağı çekiyor.”
“CEVİZİ KABUKTAN
İBARET GÖRMEDİK ÖZÜNE
İNMEYE ÇALIŞTIK”
Seminer programlarının konuşmacısı Eğitmen-Koç Eren Gökyer toplantının son değerlendirme konuşmasını yaptı. Afyonkarahisar Kent Konseyi’nin önemli katkıları ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce desteklenen 36 seminerin 18 okulda gerçekleştirdiklerini belirten Gökyer şunları kaydetti: “Toplam 18 okulda 36 seminer programı planlandık. Bu seminerleri 8. ve 12. sınıf öğrencilerine ve onların ailerine yönelik verdik. İki ayrı seminer tasarladık. Bunlardan bir tanesi 12. sınıflara yönelik ‘Mesele Bir Fikre Âşık Olmak’ başlıklı bir diğeride 8. sınıflara yönelik ‘Hayalleriniz Kanatlarınız Olsun’ isimli bir seminerdi. Ebebeylere yönelikte ‘Keşke Daha Önce Bilseydim Dememek İçin’ başlıklı bir seminer yaptık. Seminerleri gerçekleştirirken sahada bulunan bir kişi olarak ve organizasyon ekibi olarak duygu yüklü yaşadık. Projeye başlarken, projenin temelinde İmam Gazali’nin bir sözünü temel aldık. Gazali’nin, ‘Cevizin kabuğunu kırıp özüne inemeyenler, cevizin tamamını kabuk zannederler.’ sözünü hedef belirledik. Cevizin kabuğundan ziyade, cevizin özüne inmeyi amaç edindik. Bizim bu süreç içerisinde yaptığımız sadece toprağın altına bir tohum ekmek değildir. Bundan sonraki görevimiz o tohumu layıkıyla büyüterek, filizlenmesini sağlamaktır.” >> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme