Kent Konseyi Türkiye’ye örnek oldu

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Genel Kurul toplantısını yaptı. Toplantıda Kent Konseyi Çalışma Grubu Başkanları ile üyeler, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Belediye Meclis Üyelerine çalışmalarına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a sundukları taleplerin karşılıksız kalmadığının altını çizen konuşmacılar, ilimizin yaşanılabilir bir kent olması için büyük çaba sarf ettiklerini dile getirdi.Şeffaf yönetime önem [&hellip]

Kent Konseyi Türkiye'ye örnek oldu

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Genel Kurul toplantısını yaptı.

Toplantıda Kent Konseyi Çalışma Grubu Başkanları ile üyeler, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Belediye Meclis Üyelerine çalışmalarına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a sundukları taleplerin karşılıksız kalmadığının altını çizen konuşmacılar, ilimizin yaşanılabilir bir kent olması için büyük çaba sarf ettiklerini dile getirdi.
Şeffaf yönetime önem veriliyor
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantıda divan heyeti oluşturuldu. Divan Başkanlığı’na Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, üyelikle-rine ise Kadınlar Meclisi Başkanı S. Selcen Hıdıroğlu ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gökhan Güzeltaş seçildi. Toplantının açılış konuşmasını Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir yaptı. Göreve başladıkları günden bu tarafa şeffaf bir yönetim sergilemeye özen gösterdiklerini belirten Birliktir; ” Bu süreçte Başkanımıza ve Meclisimize çeşitli önerilerde bulunduk. Bugüne kadar ne talep etmişsek yerine geldi. Bu hizmetlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar’ın genel kültürünün yok olmaması adına çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Kentimizin gelişmesi ve yaşanılabilir bir kent olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu çalışmalarımızda bizi destekleyen değerli Belediye Başkanımıza ve Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Türkiye’de rekor kırdık
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Kent Konseyi’nin gerçek işlevini yerine getirmesi için çaba gösterdiklerini belirterek Afyonkarahisar Kent Konseyi’nin Türkiye’de çalışma ve disiplin olarak dereceye giren Kent Konseyleri arasında yer aldığını ifade etti. Başkan Çoban konuşmasına şöyle devam etti. “Göreve geldiğim günden itibaren Kent Konseyi’ne büyük önem veri-yoruz. Ülkemizde yasal zorunluluk gereği tüm il belediyelerinde bu konseyi kurmak zorunlu. Ancak, Türkiye’deki illeri gezdiğimiz zaman çoğu ilde bu Kent Konseyi’nin evrak üzerinde kurulu olduğunu görürüz. Bizim Kent Konseyimiz Türkiye’de çalışma olarak, disiplin olarak dereceye giren Kent Konseyleri arasına girdi. Bu manada Kent Konseyimizin tüm üyelerini ve tüm meclislerini candan kutluyorum. Kent Konseyimizin gerek Kadınlar Meclisi gerekse Engelliler Meclisi gerçekten çok güzel çalışıyorlar. Onların çalışması bize şevk veriyor. Geçenlerde tüm televizyonlarda ve ulusal gazetelerde bir haber vardı. Türkiye çapında bir engelliler derneği topu topu 80 tane akülü araç dağıtıyordu. Meclis Başkanından, birçok Bakana kadar herkes davetliydi. Zaten bunu bir reklam aracı yaparak da para toplama kampanyasına girişmişlerdi. Türkiye çapında Meclis Başkanı ve Bakanların katılımıyla yaptığı organizasyonu biz kendi mütevazı bir il olarak yaptık. 85 tane akülü aracı bir anda dağıttık. Sanıyorum bunda da Türkiye’de bir rekor kırdık. Arkadaşlarımız bu konuda çalışmalarını sürdürüyorlar. Yeterli talep gelmesi halinde tekrar bir tır malzemeyi Hollanda’dan getirip dağıtacağız. Bunun yaparken de hiçbir ayrım gözetmeksizin sadece Afyonkarahisar için değil, tüm ilçelerimizi, Beldelerimize, köylerimizi hatta değişik illerimizi dahi kapsayacak şekilde dağıtımımızı yaptık” dedi.
Eğitime 2 milyonluk bütçe
Afyonkarahisar Belediyesi’nin gerek özürlü kardeşlerimize gerekse çocuklarımızın eğitimine büyük önem verdiğine dikkat çeken Başkan Çoban Belediyemizin 2011 yılında eğitime 2 Milyon TL bütçe ayırdığını açıkladı. Başkan Çoban konuşmasını şöyle sürdürdü; “Afyonkarahisar Belediyesi olarak engellilerimizin yaşam koşullarını kolaylaştırmak için de çalışmalarımız sürüyor. 2005 yılında çıkartılar Özürlüler Kanun’u çerçevesinde belediyeler tüm kaldırımlarını engelliler için erişilebilir hale getirmek zorunda. Bizde bu konuda Türkiye’ye örnek olabilecek bir kaldırım düzenine çok yakın zamanda geçeceğiz. Bu kaldırım düzeninde hiçbir engelli arkadaşımız kaldırımda hiçbir engelle karşılaşmayacak. Türkiye’de sadece 3 belediyede olan dördüncüsü ise Afyonkarahisar’da olacak tesisi ilimizde kurmaya başladık. Bunun için özel parke taşlarını kendimiz üretiyoruz. 1 Milyon TL sadece fabrika için harcama yapacağız. Bu rakamı veriyorum ki biz bu denli rakamı bile harcamaktan çekinmeyen bir belediye haline geldik. Bütçesine bu konuda gerekli ödeneği koyabilen bir belediye haline geldik. Geçmişte değil böyle milyon TL’ler 100 bin 200 bin TL bile belediyelerimiz engellilerimiz için para harcayamıyordu. İki şeye dikkat ediyoruz bir engelli hakları ikincisi ise eğitimle ilgili konular. Afyonkarahisar Belediyesi olarak 2011 yılında eğitime tam 2 Milyon TL bütçe ayırdık.”
Dezavantajlı öğrencilere
dershane imkanı
Dershaneye gitme imkanı bulmayan maddi durumu zayıf öğrenciler için oluşturulan Bilgi Evleri hakkında da Kent Konseyi Üyelerini bilgilendiren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, şuan tek olan Bilgi Evi sayısının yıl içinde 7’ye çıkacağını söyledi. Belediye Başkanı Çoban; “Çok kısa zamanda çizimlerini sunacağımız Bilgi Evleri’ni çoğaltıyoruz. 2011 yılında 7 tane Bilgi Evi’ni faaliyete sokacağız. Dershaneye gidemeyen dezavantajlı çocuklarımızın da bu imkandan yararlanması için çalışmalarımız hızla devam ediyor. Türk Telekom’dan bin tane vitamin programı aldık. İnşallah bunu dağıtacağız. Bunları çocuklarımızın daha iyi eğitim alması için yapıyoruz. Hiçbir çocuğumuz demesin ben kitap alamıyorum, ben dershaneye gidemiyorum, ben internetten yararlanamıyorum. Onların eğitimleri önündeki tüm engelleri kaldıralım ve iyi bir eğitim almaları için elimizden gelen gayreti gösterelim” dedi.
Yatıkları faaliyetleri anlattılar
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın konuşmasının ardından Genel Kurulda söz alan çalışma gruplarının Başkanları yapılan faaliyetler anlatıldı. Kadınlar Meclisi Başkanı S. Selcen Hıdıroğlu, Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, Gençlik Meclisi Eş Başkanı Selma Çiçek, İmar ve Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı Önder Çelik, Kültür ve Sanat Çalışma Grubu Başkanı Kazım Çengelci, Eğitim çalışma Grubu Başkanı Abdullah Çelik ve Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Kerem Kasnak birer konuşma yaparak çalışmalarında kendilerine destek olan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Belediye Meclis Üyelerine teşekkür ettiler. Genel kurulda ayrıca Kent Konseyi tarafından çıkarılan ‘Kent Haber’ adlı derginini ikinci sayısının tanıtımı yapıldı. Toplantı, katılımcıların dilek ve temennileriyle son buldu.

Bakmadan Geçme