• Haberler
  • Genel
  • Kent Konseyi şehrin geleceğine ışık tutuyor

Kent Konseyi şehrin geleceğine ışık tutuyor

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Olağan Genel Kurul toplantısını yaptı. Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kent Konseyi’nin çalışmalarından övgü ile söz ederek, buradan gelen talep ve önerileri her zaman dikkate aldıklarını söyledi Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan toplantıda divan heyeti oluşturuldu. Divan Başkanlığı’na Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, [&hellip]

Kent Konseyi şehrin geleceğine ışık tutuyor

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Olağan Genel Kurul toplantısını yaptı. Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kent Konseyi’nin çalışmalarından övgü ile söz ederek, buradan gelen talep ve önerileri her zaman dikkate aldıklarını söyledi

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan toplantıda divan heyeti oluşturuldu. Divan Başkanlığı’na Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, üyeliklerine ise Kadınlar Meclisi Başkanı S. Selcen Hıdıroğlu ve Belediye Meclis Üyesi Mustafa Kumtepe seçildi. Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Mahmut Emin Birliktir, Kent Konseyi’nin; eşitlik, adalet, düşünce ve ifade özgürlüğü temel ilkesinde kentin kalkınması amacı ile kurulmuş önemli bir kurum olduğunu vurguladı. Kent Konseyi’nin vizyonunun karşılıklı iş birliği ve dayanışma içerisinde kentin ortak akıl meclisi çalışmasını gerekli kıldığını ifade eden M. Emin Birliktir; “Kentine sahip çıkma, aktif katılım ve çözümde ortaklık ilkesinin bütünlüğünde yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaşması ve hemşehrilik bilincinin artırılması için çalışan Kent Konseyimiz daha güzel bir Afyonkarahisar için ortak bir akıl oluştururken kentimizde yaşayan insanlar adına da katılımcılığı sağlamaktadır” dedi. Birliktir konuşmasının son bölümünde Kent Konseyi çalışmalarına destek veren başta Belediye Başkanı Burhanettin Çoban olmak üzere tüm yerel yöneticilere teşekkür etti.
Çalışmaları takdirle
karşılıyoruz
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise yaptığı konuşmada Kent Konseyi’nin çalışmalarından övgü ile bahsetti. Bu tür meclislerden gelen tekliflere her zaman sıcak baktıklarını ifade eden Başkan Çoban; “Kent Konseyimizden gelen teklifleri kendimiz için bir bilgi kaynağı, yaptığımız icraatlarda önemli bir fikir kaynağı olarak görüyor ve dikkate alıyoruz. Kent Konseyi’nin çalışmalarını her zaman takdirle karşılıyoruz. Bu şehirde yaşayan her insan da Kent Konseyi’nin bir üyesi olarak her zaman, her konuda fikir söyleyebilir, öneri getirebilir, mutlaka bunlarda değerlendirilir” dedi.
Engelsiz yaşam için örnek şehir
Kent Konseyi’nin talebi üzerine önümüzdeki hafta 10 adet toplu taşıma aracının ilimize kazandırılacağını anlatan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar’ın engelsiz yaşam için örnek şehirlerden bir tanesi olmaya devam edeceğini belirtti. Başkan Çoban şunları söyledi; “2005 yılında çıkan bir kanunla şehirdeki tüm mekanların engelliler için yaşanılabilir hale getirilmesi zorunluluk haline geldi. Bu kanunda verilen sürede 2012 yılının Temmuz ayında sona eriyor. Bizler göreve geldiğimizde böyle bir mevzuatla karşı karşıya geldiğimizde maalesef şehrimizde yollarımızı, kaldırımlarımızı bu hale getirebilecek materyaller üreten fabrikanın olmadığını gördük. Arkadaşlarımızla hemen bunun araştırmasını yaptık ve böyle bir tesisi ilimize kurmaya karar verdik. Bizim planlamamızda bu tesisin 3 ay önce faaliyette olması gerekiyordu, ancak maalesef ihalesini yaptığımız müteahhit verilen süre içerisinde makinayı teslim edemediği için hem ihaleyi iptal etmek zorunda kaldık, hem de teminatlarını yakmak zorunda kaldık. İnşallah şimdi yeni bir ihale ve araştırma süreci içerisindeyiz. En geç 3-4 ay içerisinde bu tesisi faaliyete sokarak en azından ana arterlerdeki kaldırımlarımızı engellilerimiz için yürünebilir hale getirmeyi arzu ediyoruz.”
Meclisler üyeleri bilgilendirdi
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın konuşmasının ardından sırasıyla Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Selcen Hıdıroğlu, Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt, Gençlik Meclisi Başkanı Emin Çengelci ve Çocuk Meclisi Başkanı Ali İhsan Kötürgü birer konuşma yaparak yıl içinde yaptıkları faaliyetler hakkında üyeleri bilgilendirdiler. Ardından her çalışma grubu alanları ile ilgili yaptıkları çalışmalar ve planlanan faaliyetler hakkında üyelere bilgi verdi. Genel Kurul çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcilerinin Kent Konseyi’nin çalışmaları hakkındaki dilek ve temennilerini sunmasının ardından sona erdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme