Kent Konseyi Çocuk Meclisi kuruldu

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi ilk genel kurulunu yaptı. Yaşları 7 ile 14 arasında değişen öğrenciler Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirdikleri ilk toplantıda Başkan, Başkan Yardımcısı ve Yürütme Kurulu Üyelerini seçtiler Kadınlar Meclisi, Engelliler Meclisi ve Gençlik Meclisi bulunan Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi’nde şimdi de Çocuk Meclisi oluşturuldu. Çeşitli okullardan katılan öğrencilerden oluşan Meclis üyeleri [&hellip]

Kent Konseyi Çocuk Meclisi kuruldu

Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi ilk genel kurulunu yaptı. Yaşları 7 ile 14 arasında değişen öğrenciler Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirdikleri ilk toplantıda Başkan, Başkan Yardımcısı ve Yürütme Kurulu Üyelerini seçtiler

Kadınlar Meclisi, Engelliler Meclisi ve Gençlik Meclisi bulunan Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi’nde şimdi de Çocuk Meclisi oluşturuldu. Çeşitli okullardan katılan öğrencilerden oluşan Meclis üyeleri Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ilk genel kurulda Yürütme Kurulu ile Başkan ve Yardımcısını seçtiler. Divan Başkanlığını Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir’in yürüttüğü kongrede Divan Üyeliklerini Kadınlar Meclisi Başkanı Selcen Hıdıroğlu ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gökhan Güzeltaş yaptı. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okullardan katılan öğrencileri öğretmenleri da yalnız bırakmadı.
Çocukların büyüklerden
beklentileri öğrenilecek
Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı M. Emin Birliktir, oluşturulan Çocuk Meclisi ile birlikte çocukların sorunlarının çok daha iyi tespit edilerek çözüme kavuşturulabileceğini söyledi. Başkan Birliktir öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bizim Kent Konseyi olarak Kadın Meclisimiz, Engelliler Meclisimiz ve Gençlik Meclisimiz bulunuyor. Bugün yapacağımız kongre ile de Çocuk Meclisimizi oluşturacağız. Bugün Çocuk Meclisimizin Yürütme Kurulu’nu oluşturacağız. Ayrıca burada seçeceğiniz Başkanınız, bizim Kent Konseyi olarak yapacağımız toplantılara katılarak sizleri temsil edecek. Dolayısıyla bazen yoğun işlerimiz olacak, bazen iş dışına gideceğiz. Buradaki asıl amaç şu; sizler vasıtasıyla çocuklarımızın büyüklerden ne beklediğini öğrenmek. Yani çocuklarımız Belediyeden, Emniyetten, devletten, hocalarından, annelerden, babalardan neler bekliyor ve neler yapılmasını istiyor. Sizlerden birinci ağızdan bunları öğrenip, yine sizin temsilcinizin katıldığı toplantılarda bunları değerlendirip ilgili kurum ve kuruluşlara görüşmelere gidilecek.” Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın Kent Konseyi çalışmalarına büyük destek verdiğini anlatan M. Emin Birliktir, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun da Konsey çalışmalarını beğendiğini ve gerekli desteği vereceğini ifade ettiğini dile getirdi.
Taleplerinizi bize iletebileceksiniz
Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gökhan Güzeltaş ise yaptığı konuşmada, ilk kez oluşturalan Çocuk Meclisi’nin son derece yararlı işlere imza atacağına inandığını belirtti. Çocukların şimdiye kadar Afyonkarahisar’ın tamamını kapsayan bir yapıda temsilinin olmadığına dikkat çeken Müdür Güzeltaş, “Kent Konseyi gerek kamu kurumlarının gerekse sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu büyük bir sivil toplum örgütüdür. Kent Konseyi şehrin tamamında yapılması gereken ne varsa bu konudaki fikirlerini sunuyor. Bizim Kadınlar Meclisi, Engelliler Meclisi ve Gençlik Meclisi gibi meclislerimiz var bu meclislerin içersinde çalışma gruplarımız var. Sizlerde inşallah bu oluşumun içersinde Çocuk Meclisi üyeleri olarak yer alacaksınız. Bu tabi kurucu bir oluşum. Sizler bugün Çocuk Meclisi’nin kurucu üyelerisiniz. Fakat bundan sonraki süreçte arkadaşlarınızı bu Meclise davet edebilirsiniz. Sizlerin çocuklarla ilgili hangi talebiniz olursa, Kent Konseyi Başkanımıza, bizlere, Belediye Başkanımıza, Valimize iletebileceksiniz. Biliyorsunuz önümüzdeki hafta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayacağız. Bu meclisin bu dönemde kurulması da ayrı bir anlam taşıyor” dedi. Kadınlar Meclisi Başkanı Selcen Hıdıroğlu, Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt ve Gençlik Meclisi Başkanı Emin Çelgelci de birer konuşma yaparak öğrencilere başarılar diledi.
Yürütme Kurulu oluşturuldu
Gerçekleştirilen açılış konuşmalarının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Genel Kurul’da ilk olarak Yürütme Kurulu seçildi. Yürütme Kurulu’nda; Gizem Tan, Hasan Karkı, Ali İhsan Kötürgü, Sena Nur Koçak, Şerife Uludağ, Sinan Yıldırım, Şerife Özkul ve Aslıhan Ovacık adlı öğrenciler yer aldı. Seçilen Yürütme Kurul Üyeleri ise kendi aralarında Başkan, Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri seçti. Yapılan seçim sonucu Başkanlığa Ali İhsan Kötürgü, Eş Başkanlığa Gizem Tan, Başkan Yardımcılığına Şerife Uludağ ve Genel Sekreterliğe Şerife Özkul seçildi.

Bakmadan Geçme