Kent Konseyi Çocuk Meclisi faaliyette

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kent Konseyi Çocuk Meclisi’ni makamında kabul etti. Ziyarette Kent Konseyi’nin başarılı çalışmalara imza attığına dikkat çeken Belediye Başkanı Burhanettin Çoban Çocuk Meclisi’nin de aynı başarıyı göstereceğine inandığını ifade etti. Kent Konseyi Çocuk Meclisi’ne gerekli desteği sağlayacaklarını belirten Başkan Çoban, Çocuk Meclisi’nin ilk kez Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı [&hellip]

Kent Konseyi Çocuk Meclisi faaliyette

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kent Konseyi Çocuk Meclisi’ni makamında kabul etti.

Ziyarette Kent Konseyi’nin başarılı çalışmalara imza attığına dikkat çeken Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; Çocuk Meclisi’nin de aynı başarıyı göstereceğine inandığını ifade etti. Kent Konseyi Çocuk Meclisi’ne gerekli desteği sağlayacaklarını belirten Başkan Çoban, Çocuk Meclisi’nin ilk kez Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu döneminde kurulduğunu hatırlattı

Yedi ayrı noktada bilgi evi
Afyonkarahisar Belediyesi’nin çocuklarımızın eğitimine tarihinde görülmemiş katkıda bulunduğuna çeken Başkan Çoban; “Bildiğiniz gibi ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimi konusunda ilimizin yedi ayrı bölgesinde Bilgi Evleri açıyoruz. Bir tanesini Belediyemizin karşısında açtık. 120’ye yakın öğrencisi var. İkincisini 2. Belediye Şehir Çarşısı’nda 5 sınıflı muhteşem bir yer yaptık. Sınıflarda akıllı tahta, projeksiyon cihazı, ses sistemleri modern sıra ve masalar yer alıyor. Öğretmenimizin masasında diz üstü hazır halde. Kütüphanemiz ve Bilgisayar odamız var. Kütüphanemizde her türlü test kitaplarımız var, test yapraklarımız var. Bugün parayla gidilen dershanelerde hangi kitaplar, hangi test yaprakları öğrencilerimize dağıtılıyorsa, aynısını biz ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Bu sayede de ” ailemin maddi imkanı yüzünden arkadaşlarım dershaneye giderken ben gidemedim, onlardan geri kaldım” mazeretini de ortadan kaldırmış oluyoruz” dedi.
Başarıya ödül
Bilgi Evlerinde eğitim görecek öğrencilere vaatte bulunduklarını açıklayan Başkan; “Bilgi Evlerimizden Afyondaki Süleyman Demirel Fen Lisesi ile yeni açılacak Sosyal Bilimler Lisesi’ni yedek yada asilden kazanacak tüm öğrencilerimize bir tane dizüstü bilgisayar hediye edeceğiz. Birde kendi Başkanlığım döneminde Belediye olarak onlara eğitim hayatı süresince (Lise ve Üniversite) maddi destek sağlayacağız. Buralara sadece Afyon merkez’den değil, yakın köy ve kasabalardan da birçok öğrenci Bilgi Evlerinden eğitim desteği alıyor. Bilgi Evlerimizi son derece modern bir görünüm kazandırıyoruz” dedi.
Otistik sınıflar yer alacak
Harbiş’deki Pazar yerindeki Bilgi Evi’nin ihale hazırlıklarının tamamlandığını belirten Başkan Çoban; iki ay içerisinde inşaatına başlanacağını ve bu yıl içerisinde tamamlanacağını ifade etti. Hürriyet İlköğretim Okulu bahçesinde yer alacak Bilgi Evi’nin toplam 750 m2 olduğunu anlatan Başkan Çoban; içerisinde 12 tane sınıf olduğunu belirterek mimarisinin Çavuşbaş semtinde bulunan tarihi dokuya uygun olacağını belirtti. Hürriyet Bilgi Evi’nde Otistik Sınıflarında bulunacağını sözlerine ekledi. Öğrenciler ise Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a okullarına gösterdiği ilgiden dolayı teşekkürlerini sundu. Ziyarete Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Ali İhsan Kötürgü, Eş Başkanı Gizem Tan, Başkan Yardımcısı Şerife Uludağ, Genel Sekreterliğe Şerife Özkul ve beraberindeki Okul idarecileri katıldı.

Bakmadan Geçme