Kent Konseyi Başkanı Akkent Oldu

Afyonkarahisar Belediye Kent Konseyi Başkanlığı görevine CHP Belediye Meclis Üyesi Ahmet Akkent seçildi.

Afyonkarahisar Belediye Kent Konseyi Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin seçimi bugün öğleden sonra Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, İGM Başkanı Mehmet Siper, kentin sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve temsilcileri katıldılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile toplantı başladı.

Haber

 “KENT KONSEYİ FARKLILIKLARA AÇIK BULUŞMA NOKTASIDIR”

Toplantının açış konuşmasını Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal yaptı. Afyonkarahisar Belediyesi’nde Kent Konseyi’nin 1998 yılında Yerel Gündem 21 Sürdürülebilir Kalkınma Projesi ile kurulduğunu dile getiren Başkan Köksal, “3 Temmuz 2005 tarihli 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 7. maddesine göre Resmi Gazetede yayınlanması ile belediyelerde Kent Konseyi kurulma zorunluluğu başlamıştır. Kent Konseyi, merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplum ortaklık anlayışıyla, hemşehrilik hukuku çerçevesinde buluştuğu, kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği, ortak aklın ve uzlaşmanın esas olduğu demokratik yapılardır. Kent konseyi her türden farklılığa açık olarak bir kentin büyük buluşma arenasıdır. Kent konseyi dışlayıcı ve ayrıştırıcı olmak yerine olabildiği kadar çok kapsayıcı olma ilkesine dayalıdır. Kent Konseyi, kentteki önemli aktörleri bir araya getiren önemli bir platformdur. Kamu kurumlarının, sivil toplumun, meslek örgütlerinin, siyasi partilerin ve muhtarların temsilcileri Kent Konseyi’nde bir araya gelirler. Kentimizin sorunları ve çözüm noktasında sizlerin görüşleri ve katkıları bizler için büyük önem teşkil etmektedir. Kent konseyi kurulları, genel kurul, yürütme kurulu, meclisler ve çalışma grupları olarak ayrılmaktadır. Kent Konseyinin ilimize, ülkemize hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Güzel işler yapacaklarına, şehrimizin başarısı, kalkınması ve hak ettiği yere gelmesi için çalışacaklarına inanıyorum. Bizler de el birliğiyle birlikte şehrimiz için en güzelini, en doğrusunu gerçekleştirmek için birlikte çalışacağız.” dedi.

Haber

“KAZANAN AFYONKARAHİSAR OLACAK”

Kent Konseyi Yürütme Kurulu ve Başkan seçimi toplantısı için divan; Mine Ayözen’in başkanlığında; Yusuf Budak ve Başak Nakilcioğlu’ndan oluştu. Divan Başkanı Mine Ayözen, toplantıda yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Afyonkarahisar’a hizmet verme noktasında bize en iyi omuzu verecek olan Kent Konseyi Yürütme Kurulu ve Kent Konseyi Başkanını seçmek üzere toplandık. İlgili Belediye Kanununun da belirtildiği üzere Kent Konseyi; Kent yaşamında, kent vizyonunda, hemşehrilik bilincinin geliştirilmesinde, kentin hakkını, hukukunu koruma noktasında sürdürülebilir bir kalkınma sağlanabilmesi noktasında, yine çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma gibi memleketi kalkındırma ve bu ilkeleri hayata geçirme noktasında önemli bir yer almaktadır. Bu kanuna göre de, bana göre de memleketimiz ve vatandaşımıza gönüllü olarak hizmet vermek üzere kaybedeni olmayan kazananın Afyonkarahisar olduğu bir seçim olacağını düşünüyorum. İnşallah memleketimize, vatandaşımıza hayırlı uğurlu olur.”

Divana, Afyonkarahisar Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyelikleri ve Başkan seçimi için tek bir önerge sunuldu. Afyonkarahisar Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeliklerine: Necla Can, Hakan Erdoğan, Dide Bolcal, Serap Öztürk, Kemal Baykara, Başak Nakilcioğlu, Zafer Genç, Ferhun Sümer, Yusuf Budak, Bekir Koçak, Mine Ayözen seçildiler. Kent Konseyi Başkanlığına ise Ahmet Akkent seçildi.

Haber

“DAHA YEŞİL VE REFAH BİR AFYON İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Ahmet Akkent, seçimin ardından katılımcılara hitaben yaptığını konuşmada kendisini Konsey Başkanlığı görevine uygun görenlere teşekkür etti. Akken, şöyle konuştu: “Bugün gerçekleştirdiğimiz Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Genel Kurulu’nda bizleri Başkanlık ve Yürütme Kurulu görevlerinde onurlandırdığınız için teşekkürlerimi sunuyorum. Öncelikle Kent Konseyi’nden bahsedeyim. Kadın ve Gençlik Meclisleri başta olmak üzere Kent Konseyi’ne bağlı tüm meclisler ve çalışma grupları kent konseyinin görev alanlarında yönetim anlayışına dayalı ve sürdürülebilir kalkınma içinde çeşitli toplum kesimlerinin kent yönetimine katkıda bulunmalarını, kaliteli ve yaşanabilir bir kentin yönetiminde aktif rol almalarını hedefleyen ve gönüllülük esasında oluşmuş ortak yapılardır. M.Ö. 3000 yıllarına dayanan, 5000 yıllık kadim geçmişiyle hala dimdik ayakta duran Afyonkarahisar’ımızın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının destan yazdığı, tarihiyle, turizmiyle, doğal kaynaklarıyla, gastronomisiyle ve birçok farklı değeriyle hak ettiği yaşam standartlarına ulaşması için Afyonkarahisar Kent Konseyi olarak birlik ve beraberlik içinde çalışacağız. Coğrafi konumuyla Afyonkarahisar Türkiye’nin en önemli kavşak noktalarındandır. Daha önceki bayram tatillerinde olduğu gibi geçtiğimiz 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresince toplamda 6 milyona yakın araç ve yaklaşık 10 milyonun üzerinde yolcu şehrimizden geçmiştir. Gerek şehrimizin tanıtımı, gerekse esnafımızın kalkındırılması için bu stratejik özelliği ve gelip geçen yolcu kapasitesini lehimize çevirmek için de çalışmalar yapılmalıdır. Ayrıca Kent Konseyi’nde kadınlar, engelliler ve gençler için önemli kararların alınacağı hayvan haklarının gözetileceği, uyuşturucuyla mücadele edilen, sosyal yardımlaşma ile ilgilenilen ve kentimizin daha yeşil ve ferah olması için çalışacak birimler olacaktır. Bütün bu çalışmalar süresince bizlere destek olacak herkese ve bugün buradaki katkılarınızdan dolayı sizlere çok teşekkür ederim.”

Haber

Bakmadan Geçme