• Haberler
  • Genel
  • 'Kent değil Cumhuriyet meydanı' – Kocatepe Gazetesi

'Kent değil Cumhuriyet meydanı' – Kocatepe Gazetesi

Belediye Meclisi Nisan ayı toplantı gündemi son derece yoğun şekilde tamamlandı. Komisyon raporları ve tekliflerin karara bağlandığı toplantıda Kent Meydanı yerine Cumhuriyet Meydanı isminin kullanımında hassasiyet gösterilmesi vurgusu yapıldı İmar komisyon raporları incelendi Afyonkarahisar Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısında Rasime Kıpırtı Fedakar tarafından meclis üyelerini bilgilendirme amacıyla okunan denetim raporu üyeler tarafından dinlenildi. Mecliste [&hellip]

“Kent değil Cumhuriyet meydanı”

Belediye Meclisi Nisan ayı toplantı gündemi son derece yoğun şekilde tamamlandı. Komisyon raporları ve tekliflerin karara bağlandığı toplantıda Kent Meydanı yerine Cumhuriyet Meydanı isminin kullanımında hassasiyet gösterilmesi vurgusu yapıldı

İmar komisyon raporları incelendi
Afyonkarahisar Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısında Rasime Kıpırtı Fedakar tarafından meclis üyelerini bilgilendirme amacıyla okunan denetim raporu üyeler tarafından dinlenildi. Mecliste önce Bayındırlık ve İmar Komisyonu raporları görüşüldü, Merkez Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi, 18L-1D pafta, 1044 ada, 1 parselin bulunduğu alanda imar plan onamasını uygun gören Bayındırlık ve İmar Komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Merkez Cansız Mahallesi, 70 pafta, 163 ada, 1 parselin bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılması yönündeki rapor kabul edildi Merkez Çetinkaya Mahallesi, 21K-4C pafta, 2153 ada, 1 parselin bulunduğu alanda imar plan onamasını uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Güvenevler Mahallesi 49 ada 237 parselde imar plan değişikliği yapılması talebi Bayındırlık ve İmar Komisyonunca incelenecek.
Şehidimizin ismi caddeye verildi
Çetinkaya Mahallesi, 21J-3A, 21J-3B pafta, 2860 ada, 1 parselde bulunan Nasrettin Hoca Anaokulu’nun yapı yaklaşma mesafelerinin yeniden düzenlenmesi talebinde onamayı uygun gören rapor kabul edildi. Çetinkaya Mahallesi, 21K-4D pafta, 3153 ada, 1 parselin Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu olarak değiştirilerek imar plan değişikliği yapılması komisyon tarafından uygun görüldü. Sümer Mahallesi, 75 pafta, 422 ada, 31 parselin bulunduğu alanda imar plan değişikliği yapılması talebini ret eden Bayındırlık ve İmar Komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi. Fatih Mahallesi, 2423 ada, 9, 10 parsel nolu gayrimenkullerin bulunduğu alanda imar plan değişikliği komisyon tarafından kabul edildi. Dumlupınar Mahallesinde bulunan 838 ve 839 nolu adalar arasındaki Süleyman Çavuş Caddesi isminin değiştirilerek yerine Şehit Caner Örengül’ün isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
Trafik raporları da oylandı
Trafik Komisyonu Raporlarının da karara bağlandığı Belediye Meclisi Toplantısı’nda S.S. 33 Nolu Termal minibüslerinin Demirçevre ve Sadıkbey köylerine çalışmalarını uygun gören komisyon raporu kabul edildi. Ataköy minibüslerinin Kışlacık köyüne çalışmalarını onaylayan rapor kabul edildi. Devlet Hastanesi Taksi Durağı çalışanlarına yapılmakta olan Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve Kırmızı Hastane yakınlarında durak yeri verilmesi talebi trafik komisyonu tarafından ret edildi. Uydukent Minibüs Durağı ile Bayındırlık Minibüs Durağının birleştirilmesi talebi ret edildi. Sahipata minibüsleri için Belediye Emek Tesisleri önüne durak yeri verilmesi talebi de ret edildi. PTT Başmüdürlüğüne ait araçlar için Gazlıgöl Caddesi üzerine park yeri ayrılması talebini ret eden komisyon raporu kabul edildi. Belediye Başkanlığı kayıtlarında taksi durak yeri olmayan ancak İl Emniyet Müdürlüğünden (T) plakası alan ve bu plakalarını Trafik Tescil Kayıtlarında hususi plakaya çevirenlerin talepleri ret edildi. Serpil Karaman’ a ait Organize Sanayi hattındaki 03 M 0247 plakalı hattın tekrar çalışmaya başlaması talebi uygun görülmedi. Emir Murat Özdilek Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi önünde bulunan kapalı durak yerinin değiştirilmesi talebi kabul edildi.
Kocatepe’de yeni mezarlar
Belediye Meclis Toplantısı’nda on bir maddelik teklifler arasında yer alan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın 29 Nisan- 02 Mayıs 2010 tarihlerinde Almanya Hamm’a görevli gitmesi teklifi kabul edildi. Belediye ile diğer kurum kuruluşlarla yapılacak olan hizmet protokolleri için sözleşme yapmak üzere Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Belediye’nin üyesi olduğu Afyonkarahisar Atıksu Arıtma Tesisi Kurma ve İşletme Birliği meclisinde Belediye’yi temsilen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın doğal üye olmak üzere 5 asil 5 yedek üye seçimi yapıldı. Haydar Kaya, Rasime Fedakar Kıpırtı, Mustafa Kumtepe, Sait Evrenkaya, İbrahim Yeşilay asil üyeliklere seçildi. Yedek üyeliklere; Mahmut Karcı, Lokman Kurt, Erol Çetinkaya, Suzan Yonca ve Mehmet Soner seçildiler. Belediye Park Bahçeler Müdürlüğünde kullanılmak üzere 2 adet motorsiklet alınması teklifi kabul edildi. Kocatepe mezarlığında yeni oluşturulan kabir yerlerinin tahsis bedelleri ve şartlarının belirlenmesi için Encümene yetki verilmesi teklifi kabul edildi. Bu mezarlıkta 60 adet yeni mezar üretildiği ifade edildi.
MHP grubundan
Cumhuriyet Meydanı uyarısı
Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyinin tavsiye niteliğinde aldığı kararlar olan engellilere yönelik park yapımı, şikayet edilen yaya yolu işgalleri nedeniyle engellilerin yaşadığı sıkıntıların broşürlerle halkı bilgilendirme ve özel halk otobüsü işletme firması Tureks araçlarıyla ilgili başvuruların belediye meclisinde görüşülmesi kabul edildi. Belediye çalışanlarının maaşlarını ödeyen Halk Bankası tarafından alınan 3 adet araç kabulü oybirliği kabul edildi. Bir adet çevre mühendisinin sözleşmeli personel tam zamanlı çalıştırılması teklifi kabul edildi. Tarihi Belediye hizmet binası ve eklentilerinin Kent Meydanı içerisinde kalan Valilik binasına karşılık kamu kurum ve kuruluşlarıyla (takas-trampa) devir işlemlerini yapmak üzere Belediye Encümenine yetki verilmesi kabul edildi. bu teklif görüşmesi sırasında söz alan MHP üyesi Halil İbrahim Baykara, Kent Meydanı yerine Cumhuriyet Meydanı isminin kullanılmasına özen ve dikkat gösterilmesini istedi. Belediye İlan Reklam Yönetmeliğinin 6. maddesinde değişiklik yapılması teklifi kabul edildi. Buna göre, Zabıta Müdürlüğü birimindeki bu bölüm iptal edilecek. Şehir içi trafik düzenlemeleri ile ilgili toplam 20 maddelik talepler rapor hazırlanması için Trafik Komisyonuna gönderildi.
Bir dahaki toplantı 3 Mayıs’ta
İmar Müdürlüğü tekliflerinin de değerlendirildiği Nisan ayı toplantısında Karaman Mahallesi, 16 pafta, 358 ada, 22 parselin bulunduğu alanda Cumhuriyet Meydanı içerisinde kalan binaların yıkılarak plan tadilatı yapılıp konut alanına dönüştürülmesi Bayındırlık ve İmar Komisyonu tarafından uygun görüldü. Encümene satış yetkisi verilmesi de kabul edildi. toplantı Belediye Meclis üyesi Yılmaz Açıkgözoğlu’nun izinli sayılmasının kabul edildiği sona erdi. Meclisin Mayıs ayı toplantısı 3 Mayıs Pazartesi günü saat 20.00’de yapılacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme