Kent Bilgi Sistemi’nde örnek olduk

Afyonkarahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Numarataj Birimi tarafından oluşturulan “Kent Bilgi Sistemi” diğer belediyelere de örnek oluyor. Antalya’nın Muratpaşa Belediyesi’nden sistem hakkında bilgi almak için gelen ekip, numarataj konusunda Afyonkarahisar Belediyesi’nin çığır açtığını vurguladıAfyonkarahisar Belediyesi’nin, bina, işyeri, konut envanterleri gibi yönetimde destek sağlayan ve tüm bilgileri içinde barındıran Kent Bilgi Sistemi’nde önemli bir mesafe [&hellip]

Kent Bilgi Sistemi'nde örnek olduk

Afyonkarahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Numarataj Birimi tarafından oluşturulan “Kent Bilgi Sistemi” diğer belediyelere de örnek oluyor.

Antalya’nın Muratpaşa Belediyesi’nden sistem hakkında bilgi almak için gelen ekip, numarataj konusunda Afyonkarahisar Belediyesi’nin çığır açtığını vurguladı
Afyonkarahisar Belediyesi’nin, bina, işyeri, konut envanterleri gibi yönetimde destek sağlayan ve tüm bilgileri içinde barındıran Kent Bilgi Sistemi’nde önemli bir mesafe kat etmesi pek çok belediyenin ilgi odağı haline geldi. Kentlerin kaynaklarını olabildiğince iyi değerlendirmesi ve yatırımlara aktarılabilmesi, kentte üretilecek hizmetlerin zenginliğini ve kalitesini doğrudan etkileyen sistemin hayata geçmesi konusunda ise Afyonkarahisar Belediyesi uyguladığı sistemle birçok belediyeye örnek oldu.
Kent bilgi sisteminde büyük
mesafe kat edilmiş
Kent Bilgi Sistemine hakkında Numarataj Birim Sorumlusu Ömer Gönül’den bilgi alan Muratpaşa Belediyesi Numarataj Şefi Suat Aydın, Afyonkarahisar Belediyesi’nin Kent Bilgi Sistemi konusunda ciddi mesafe kat ettiğini söyledi. Muratpaşa Belediyesi Meclis Üyeleri’nin bir toplantı için geldikleri Afyonkarahisar’da gördükleri yön levhaları ile numaraları çok beğendiklerini ve kendilerini yönlendirdiklerini belirten Suat Aydın; “Belediye olarak Kent Bilgi Sistemi çalışmamız var. Bu konuda ne yapabiliriz diye düşünürken, Meclis üyelerimiz bize Afyonkarahisar’ı örnek göstererek bilgi edinmemizi istediler. Bunun üzerine bizde sistem hakkında bilgi edinmek üzere buraya geldik. Birçok mahallede incelemelerde bulunduk ve bu konuda gerçekten Afyonkarahisar çok mesafe kat etmiş, çığır açmış diyebilirim” ifadelerini kullandı. Aydın, buradaki sistemin bir benzerini Muratpaşa İlçesi’nde de uygulamaya koyacaklarını belirtti. Afyonkarahisar Belediyesi Numarataj Birim Sorumlusu Ömer Gönül ise Kent Bilgi Sistemi konusunda bugüne kadar birçok Belediyeye destek olduklarını ve bilgi verdiklerini ifade etti.

Bakmadan Geçme