Kent Bilgi sistemi çalışmaları tam gaz
57 mahallede saha çalışması tamamlandı. Kent Bilgi Sistemi Belediye Personeline Anlatıldı Afyonkarahisar Belediyesi, bina, işyeri, konut envanterleri gibi yönetimde destek sağlayan tüm bilgileri içinde barındıran Kent Bilgi Sistemi’nde önemli bir mesafe kat etti. Kentlerin kaynaklarını olabildiğince iyi değerlendirilmesi ve yatırımlara aktarılabilmesi, kentte üretilecek hizmetlerin zenginliğini ve kalitesini doğrudan etkileyen sistemin hayata geçmesi konusunda Afyonkarahisar Belediyesi [&hellip]
57 mahallede saha çalışması tamamlandı. Kent Bilgi Sistemi Belediye Personeline Anlatıldı
Afyonkarahisar Belediyesi, bina, işyeri, konut envanterleri gibi yönetimde destek sağlayan tüm bilgileri içinde barındıran Kent Bilgi Sistemi’nde önemli bir mesafe kat etti. Kentlerin kaynaklarını olabildiğince iyi değerlendirilmesi ve yatırımlara aktarılabilmesi, kentte üretilecek hizmetlerin zenginliğini ve kalitesini doğrudan etkileyen sistemin hayata geçmesi konusunda Afyonkarahisar Belediyesi çalışmalarına süratle devam ediyor. Kent Bilgi Sistemi veri tabanında 81 Mahallenin 57’sinde saha çalışması tamamlanırken, bu mahallelerin 35’ine ise kapı numaraları ve sokak levhaları takıldı.
Personele eğitim veriliyor
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Numarataj Birimi tarafından yapılmakta olan Kent Bilgi Sistemi hakkında Belediye personeline hizmet içi eğitim semineri veriliyor. Program çerçevesinde ilk olarak Belediyemiz Emlak ÇTV, Su Tahakkuk, İlan- Reklam Birimi ve Gelir Birimi’ne verilen eğitime Başkan Yardımcıları’ndan Ayfer Örten ve Ziya Arı’da katıldı.
Numarataj Birim Sorumlusu Ömer Gönül tarafından verilen eğitimde Kent Bilgi Sistemi’nin çalışmaları hakkında kısa bir brifing sunuldu. Çalışmalar doğrultusunda Kent Bilgi Sistemi veri tabanında 81 Mahallenin 57’sinde saha çalışmasının tamamlandığını ve bilgilerin bilgisayar ortamına aktarıldığını ifade eden Gönül; “Bu mahallelerin ise 35’inde kapı numaraları ve sokak levhaları tamamlanmıştır. Şehrin tüm binalarının numaratajının güncellenmesi bağımsız bölümleri iş yeri adı gibi bilgilerin tamamı bilgisayar ortamına alınarak şehri envanteri çıkartılmaktadır” dedi.
Binalar tek tek fotoğraflanıyor
Binaların tek tek fotoğraflandığını da belirten Ömer Gönül; “Aynı zamanda binaların fotoğrafları çekilmekte yapı ruhsatları ve yapı kullanma izin belgeleri bilgisayar ortamına alınmaktadır” diye konuştu. Güncellenen bu bilgiler kent bilgi sisteminden belediyemiz birimlerinin nasıl faydalanacağı ve kısa zamanda doğru bilgiye nasıl ulaşılacağı konuları hakkında da açıklamalarda bulunan Numarataj Birim Sorumlusu Ömer Gönül, şehrimizdeki sokak levhalarının 20-30 yıldır, kapı numaralarının ise 30-40 yıldır güncellenemediğini kaydederek; “Yaptığımız saha çalışmalarında maalesef bir binada üç yada dört tane kapı numarası olan yerleri tespit ettik. 21.yy’da şehrimize yakışmayan adres tespit karmaşasından kurtulmak için e- devlet projesi ile her türlü bilgi ve belgeye doğru ve hızlı bir şekilde ulaşılabilmesi için gerekli olan bu sistemin temeli; ilk olarak adreslerin güncellenmesinin yapılarak numarataj kayıtlarının doğru bir şekilde yapılmasıydı.
Başkanımız bize büyük destek oluyor
Bu doğrultuda ilk işimiz 2010 yılının üçüncü ayında kadromuzu tamamlayarak bilgisayar programının lisanslarının alınmasıydı. Firmanın danışmanlığı konusunda ise eğitimler alınarak kendi bünyemizde yaklaşık maliyetinin onda birine bu işi yapmaya başladık.
Kendi içimizde bu işlere başlarken guruplar oluşturduk. İlk olarak Kadastro Müdürlüğü’nden kadastro haritalarını temin ettik. Bunun üzerinde uzun süre çalışmalar yaptık. Daha sonra ise 2010 yılının uydu fotoğrafını çektirdik. Uydu fotoğrafından faydalanarak Kent Bilgi Sistemi haritaları oluşturulmaya başlandı. Oluşturulan haritalarla beraber saha çalışması yapacak ekipler, mahalle mahalle çalışmaya başladı.” dedi. Kent Bilgi Sistemi’nde önemli bir mesafe kat ettiklerini belirten Ömer Gönül, Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkürlerini sundu.