• Haberler
  • Eğitim
  • 'Kendiniz ve kardeş ülkelere faydalı bilgiler edinin'

'Kendiniz ve kardeş ülkelere faydalı bilgiler edinin'

Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Pazarlama Bölümü öğrencilerinin Öğretim Görevlisi Türker Göksel'in koordinatörlüğünde her yıl uygulamaya koydukları geleneksel proje çalışmasının Özbekistan'ı konu alan ilk sunumu gerçekleştirildi.2016 yılının Kasım ayında yeni projenin başlığı 'Türkiye ve Türk Dünyası' olarak belirlendi ve konunun tüm taraflarıyla görüşmeler gerçekleştirilmesine başlandı. Bu bağlamda gerçekleştirilen proje çalışmasının ilk konuğu Özbekistan Büyükelçiliği [&hellip]

Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Pazarlama Bölümü öğrencilerinin Öğretim Görevlisi Türker Göksel’in koordinatörlüğünde her yıl uygulamaya koydukları geleneksel proje çalışmasının Özbekistan’ı konu alan ilk sunumu gerçekleştirildi.
2016 yılının Kasım ayında yeni projenin başlığı “Türkiye ve Türk Dünyası” olarak belirlendi ve konunun tüm taraflarıyla görüşmeler gerçekleştirilmesine başlandı. Bu bağlamda gerçekleştirilen proje çalışmasının ilk konuğu Özbekistan Büyükelçiliği müsteşarı Shukhratjon M. Yıgıtalıev oldu. Proje yürütücüsü öğrencilerin sorularını büyük bir samimiyet içinde cevaplandıran Yıgıtalıev; kendisinin ve ailesinin Türkiye’de kendilerini ülkelerinde hissettiklerini belirterek, “Türkiye Özbekistanın bağımsızlığını ilk kabul eden ülkedir. Bu çok önemli birşey. Özbek halkı bunu hiçbir zaman unutmayacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Cumhu-riyeti ilan ettiği zaman genç Türk Cumhuriyetini destekleyen şehirlerden ilki de Buhara olmuştur” dedi.  
ZAMAN
KAYBETMEYİN
Gençlere mesajı sorulan müsteşar Shukhratjon M. Yıgıtalıev; “Elbette, sizlere okullarınızda, işlerinizde büyük başarılar diliyorum. Çünkü sizlerin meseleleri bizim meselemiz, gençler bizim geleceğimiz olduğu için bizim arkadaşlarımız her bir meseleyi halletseler ben bundan büyük mutluluk duyuyorum. Daima okumaktan bilgi almaktan uzak durmayın. Bende şimdi gencim kırk iki yaşındayım. Ama zamanım olduğunda hatırlıyorum. Gençliğimi, genç olduğum, öğrenci olduğum zamanlarımı hatırlıyorum. Şimdi bu zamanlar bizim için biraz nostalji oluyor. Siz şu zamandasınız bunu kaybetmeyin her bir dakikanızdan, her bir anınızdan faydalanın. Kendiniz için ülkeniz için, kardeş ülkeler için faydalı olan bilgileri,  bilimlerini bilebilirseniz, geleceğini kurabilirsiniz. Ben sizi gördüğüm zaman seviniyorum bu nostalji nasihatlerimi size bildiriyorum” diye konuştu. 

ÖNEMLİ PROJELERE İMZA ATTILAR
Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Türker Göksel ve öğrencileri her yıl belirledikleri bir konu başlığında proje çalışmalarını 2007 yılından itibaren yürütüyorlar.
Belirlenen konu başlığı kapsamında ülkede konusunun uzmanı ve sözü itibarlı insanların görüşlerine başvurulup, derlenilen bilgiler; kitap, broşür, seminer, konferans, çalıştay ve makaleler yoluyla on yıldır kamuoyu ile paylaşılıyor.
Bu güne değin, gerçekleştirilen on farklı çalışma kapsamında; sanattan, spora, perakende sektöründen, marka bilincinin oluşumuna, toplumun kitap ile olan temasından, siyaset bilimine, basketboldan, liderlik kavramına kadar çok geniş bir yelpazede fikri temelli çalışmalara imza atıldı.
Pazarlama Bölümü öğrencileri tarafından bugüne değin gerçekleştirilen çalışmalar tarih sırasıyla şu başlıkları taşıyor:
• “Spor Pazarlaması”-14 Mayıs 2007
• “Bana Marka Olmayı Anlat”-13 Mayıs 2008
• “Gökkuşağının Renkleri Türkiye’nin Değerleri Konuşuyor”-18 Mayıs 2009
• “2023 Yılında Nasıl Bir Türkiye? -15 Mayıs 2010 / 1 Haziran 2011
• “Süper Lig Gerçekten Süper mi?-10 Haziran 2012
• “Türkiye Kitap Okuyor mu?”-18 Haziran 2013
• “Türk Tiyatrosu” – 1 Haziran 2014
• “Sorunlu Çemberler” – 28 Mayıs 2015 ve
• “Gölgesi Yaşadığı Topraklara Uzun Düşen İnsanlar” – Kasım 2016
Toplum önderleri olarak kabul edilen bireylerle gerçekleştirilen bu söyleşilerden derlenen bilgiler, proje koordinatörü Öğretim Görevlisi Türker G��ksel’in üçüncü kişisel kitabı olan Beyaz Yazılar aracılığıyla kamuoyunun bilgisine sunuldu.
Sorunlu Çemberler ve Gölgesi Yaşadığı Topraklara Uzun Düşen İnsanlar başlıklı kitap çalışmaları ise Öğretim Görevlisi Türker Göksel tarafından yayına hazırlandı. Afyonkarahisar Belediyesi tarafından basılan eserler muhataplarınca büyük beğeni ile karşılandı ülkenin spor ve kültür hayatına armağan edildi.

Bakmadan Geçme