Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kendini yetiştiren, iş bulur – Kocatepe Gazetesi

Kendini yetiştiren, iş bulur – Kocatepe Gazetesi
Kendini yetiştiren, iş bulur

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen-Edebiyat FakültesiMoleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencileri için tanışma ve oryantasyon toplantısı düzenlendi.
Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yıldız’ın başkanlığındaki toplantıya,  bölüm başkan yardımcıları Doç. Dr. İbrahim Hakkı Ciğerci ve Doç. Dr. Uğur Cengiz Erişmiş başta olmak üzere Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyeleri katıldı.
GENETİK MEZUNLARINA
TALEP ARTIYOR
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan veöğrencilere bölümün geleceği ve iş imkânları konusunda bilgilendirmede bulunan Yıldız,moleküler biyoloji ve genetik bölümünün eczacılıktan tıbba ve tarımdan hayvancılığa kadar uzana geniş bir yelpazede iş sahalarını barındırdığını söyledi. Öğrencilere mezun olduktan sonra başarılı olabilmelerinin yolları hakkında ipuçları veren Yıldız, “Günümüz koşullarına en iyi şekilde hazırlayabilen, yabancı dilini geliştirip akademik ortalamasını yüksek tutan arkadaşlarımız için iş bulma sorunu bulunmamaktadır” dedi. Yıldız,öğretim elamanları olarak öğrencileri geçmişlerini unutturmadan geleceğe en iyi şekilde hazırlamayı amaçladıklarını ifade ederek, “Bilim dünyasındaki gelişmelerle beraber moleküler biyoloji ve genetik mezunlarına olan talep ülkemizde ve tüm dünyada hızla artmaktadır” diye konuştu.
ÖĞRENCİ KOMİSYONLARI
KURULACAK
AKÜ Yönetimi tarafından moleküler biyoloji ve genetik bölümü için ayrılan bütçe ile laboratuvar kurduklarını da sözlerine ekledi. Açılış konuşmasından sonra ise serbest kürsü yapılarak toplantıya katılan öğrencilere söz hakkı verildi. Bölümle ve şehirle ilgili görüş ve önerilerini dile getiren öğrenciler için faaliyet kulüpleri ve öğrenci komisyonlarının kurulmasına karar verildi. (Kocatepe Haber Merkezi)