• Haberler
  • Siyaset
  • Kendini yetiştiren genç, siyasi sorumluluğu kaldırabilir

Kendini yetiştiren genç, siyasi sorumluluğu kaldırabilir

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Karahisar Gençlik Merkezi ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğrenci Konseyi işbirliğinde “Kariyer Günleri” isimli etkinlik düzenlendi. Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, gençlere hitap etti. Özkaya, “Bir davanın genci varsa yarınları var. Biz yeni Anayasa’da gençlerle ilgili devrim niteliğinde bir değişiklik yaptığımızda bize [&hellip]

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Karahisar Gençlik Merkezi ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğrenci Konseyi işbirliğinde “Kariyer Günleri” isimli etkinlik düzenlendi. Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, gençlere hitap etti. Özkaya, “Bir davanın genci varsa yarınları var. Biz yeni Anayasa’da gençlerle ilgili devrim niteliğinde bir değişiklik yaptığımızda bize soruyorlar: Bu işi çoluk çocuğa mı devrediyorsunuz? 18 yaşındaki bir gence evlenmeden şirket kurmaya kadar pek çok yetkiyi veriyorsunuz. Seçme hakkı da veriyorsunuz, biz şimdi seçilme hakkı da veriyoruz” dedi.
21 AVRUPA ÜLKESİNDE SEÇİLME
YAŞI 18
Avrupa’daki ülkelerde gençlerin seçilme yaşlarının 18 olduğunu hatırlatan Özkaya, “Avrupa’nın 21 ülkesinde seçilme yaşı 18. 18 yaşına gelen otomatik olarak milletvekili mi olacak. Hayır. Yarışta engel kaldırılacak. Siz bir yarış pistine bütün yarışmacıları koyuyorsunuz, 18 yaşındakilere ‘Siz bu yarışa katılamazsınız’ diyorsunuz. 18 yaşındaki bir genç kendisini bu yarışa ehil görüyorsa yarışa katılacak. 18-20 yaşındaki bir genç, bu kadar büyük bir sorumluluğu kaldırabilir mi? Kendisini yetiştirmişse, ‘Bu işte varım’ diyorsa tabii ki kaldırabilir” şeklinde konuştu.
FATİH SULTAN MEHMET ÖRNEĞİ
İstanbul’u fetheden Osmanlı Hükümdarı Fatih Sultan Mehmet’ten de örnek veren Özkaya, “Fatih Sultan Mehmet, ilk tahta çıktığında 17-18 yaşındaydı. İstanbul’u fethettiğinde de 21 yaşındaydı. İyi bir eğitimle, iyi bir hazırlıkla oraya geldi. Biz de iyi bir eğitim verirsek, gençler erken yaşta sorumluluk alabilir. Siz gençlere inanıyoruz, güveniyoruz. Sorumluluk sahibi iseniz yaşınız ikincildir” dedi.
ÇİFT BAŞLILIK
ORTADAN KALKIYOR
196O Darbesi’nden sonra yapılan iki anayasada devletin çift başlı yönetiminin esas alındığını, Cumhurbaşkanlığı’nın da sistemin emniyet sübabı olarak görüldüğünü hatırlatan Özkaya, “Niye bu Anayasa’yı değiştiriyoruz? Bu Anayasa’yı devletteki çift başlılığı ortadan kaldırmak için değiştiriyoruz. Bu çift başlılık, 1921 ve 1924 anayasalarında yoktu. 1961 ile getirilen, egemenliği sınırlayan, yetkili organların başına her zaman bir orgeneral getirilmesi öngörülen bir sistem gördük. Cumhurbaşkanları, sistemin emniyet sübabı olarak görülüyor. 550 milletvekiline sahip olan hükümetin aldığı kararı bile Cumhurbaşkanı ‘istemiyorum’ derse, yürürlüğe girmiyor” diye konuştu.
367 KRİZİ YAŞANMIŞTI
Özkaya, hitabetine şöyle devam etti:
“Anayasa 1961’den 2007’ye kadar geldi. Cumhurbaşkanı’nın da hükümetin de geniş yetkileri var. 2007’de 363 milletvekili Genel Kurul’da var. CHP ve Sabih Kanadoğlu dedi ki ‘367 milletvekili yoksa bu seçim olmaz’ dediler. CHP koşa koşa Anayasa Mahkemesi’ne gitti. Meclis’in Cumhurbaşkanı seçme yürütmesi durduruldu. Anasaya diyor ki ‘Cumhurbaşkanı’nın görev süresi biterse, Türkiye Büyük Millet Meclisi ona vekalet eder’. Ahmet Necdet Sezer, koltuğu işgal etmeye devam etti.Sistem kilitlendi. 22 Temmuz 2007’de genel seçim oldu, MHP de Genel Kurul’a girdi ve Abdullah Gül, milletvekili seçildi.” >> Murat ARISOY’un Haberi

Bakmadan Geçme