• Haberler
  • Eğitim
  • Kendin Yap Atölyesi'nde teknoloji üretime dönüşecek

Kendin Yap Atölyesi'nde teknoloji üretime dönüşecek

Zafer Kalkınma Ajansı ve Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen 'Kendin Yap Atölyesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Törende konuşan AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu, dünya da süre gelen büyük yarışta teknolojinin üretkenliğe dönüştürülmesiyle ayakta kalınacağını söyledi   Afyonkarahisar Kendin Yap Atölyesi açılış ve atölye etkinlik programı eski Kasımpaşa İlkokulu'nda dün öğleden sonra gerçekleştirildi. Programa Afyonkarahisar [&hellip]

Zafer Kalkınma Ajansı ve Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen “Kendin Yap Atölyesi”nin açılışı gerçekleştirildi. Törende konuşan AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu, dünya da süre gelen büyük yarışta teknolojinin üretkenliğe dönüştürülmesiyle ayakta kalınacağını söyledi

Afyonkarahisar Kendin Yap Atölyesi açılış ve atölye etkinlik programı eski Kasımpaşa İlkokulu’nda dün öğleden sonra gerçekleştirildi. Programa; Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekileri Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Av. İbrahim Yurdunuseven, Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, ZAFER Genel Sekreteri Veli Oğuz, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan, daire ve okul müdürleri katıldı.
EROĞLU: ON BÜYÜK EKONOMİ ARASINA TÜRKİYE’Yİ TAŞIYACAĞIZ
Başka bir programa katılmak üzere açılıştan erken ayrılmak zorunda kalan eski Orman ve Su İşleri Bakanı AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu programın ilk konuşmasını yaptı. Kendin Yap Atölyesi ve burada yapılacak çalışmaların hayırlara vesile olmasını dileyen Eroğlu, “Bir tebrik ve takdir konuşması yapıyorum. Çünkü marifet iltifata tabidir. Kendin Yap Atölyesi sosyal medyayı çok iyi kullanıyor. Takip ettiğimde gerçekten çok güzel ve faydalı faaliyet yürütüldüğünü gözlemliyorum. Başta İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin Yalçın olmak üzere emeği geçen herkese bu vesile ile gönülden teşekkür ediyorum. Dünya da büyük bir yarış var. Bu yarışta büyük hedefi olan milletler ayakta kalır. Cumhurbaşkanımızın da üç tane büyük hedef var. Dördüncü büyük hedefini de burada söylüyorum; Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı olan 2023’de biz milletimize güveniyoruz. Birlik ve kardeşliğimizi pekiştirerek inşallah dünyada ki 10 büyük ekonomi arasına Türkiye’yi taşıyacağız.” dedi.
Gençlerle ilgili her türlü faaliyeti desteklediklerini söyleyen Eroğlu, “Türkiye küresel bir güç olacak. Kendin Yap Atölyesi gerçekten çok önemli. Çünkü gençlerin bunu nasıl başaracaklarını görüp, kendilerine güvenmeleri lazımdır. Bizim dönemimizde en büyük eksiklik kendine güven eksiliğiydi. Ama şimdi Türk Milleti kendine güveniyor. Biz Allah’ın izniyle herşeyi yaparız. Avrupa ve ABD’yi geçeriz.” ifadelerine yer verdi.
YALÇIN: ÇOCUKLAR TEKNOLOJİYİ ÜRETİM ARACI OLARAK KULLANACAK
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, eğitim ve teknolojinin gereklerini yerine getirmek üzere yeniden yapılandırma çalışmaları sonunda kurulan Kendin Yap Atölyesi ile bilgi toplumları arasında yer alabilme yolculuğunda teknolojik gelişmelerin yakından takip edileceğini kaydetti.
Yalçın, “Kendin Yap Atölyesi’nde teknolojiyi eğitim hayatımıza dâhil ederek öğrencilerimize her türlü öğrenim hakkını sunmayı amaçlıyoruz. Malum olduğu üzere yeni nesil çocuklarımız erken yaşta teknoloji ve hızlı internete ulaşmaktadır. Lakin gelişim teknolojiye yönelik bilgi ve becerileri dijital okur yazarlık ötesine geçmemektedir. Bu noktada bizlerin yenilikçi yaklaşımları öğrencilerimize kazandıracağımız 21. yüzyıl becerileriyle çocuklarımızın eğitim hayatlarının ilk yıllarında teknolojiyi üretim aracı olarak kullanmalarnı sağlayacaktır. ZAFER tarafından 8’i ilçelerimizde biri il merkezind e olmak üzere toplam 9 Kendin Yap Atölyesi oluşturulmuştur.” diye konuştu.
OĞUZ: FİKİR MAKER ÇOCUK ATÖLYESİ İLE ORTAYA ÇIKTI
Programın son konuşmasını yapan ZAFER Genel Sekreteri Veli Oğuz şunları söyledi:
“ZAFER olarak ‘Kendin Yap Hareketi’ bizim için, TR33 Bölgesi Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Manisa illerimizde Milli Eğitim Müdürlüklerimizle birlikte sistematik bir eğitim ve dijital dönüşüm projesi anlamına geliyor. Bu hareket sadece bir robotik kodlama projesi değildir. Robotik kodlama işin sadece bir parçasıdır. Nitekim 34 ilçemizde 42 sabit, 6 mobil atölyede, 133 tane alt istasyon bulunuyor ve bu atölyelerde robotik kodlamadan, endüstriyel tasarıma, dijital stüdyodan, güzel sanatlara kadar 34 farklı alanda istasyon götürdük. Biz bu yola Maker Çocuk Atölyesi fikrinden çıkmıştık. Ama ‘Kendin Yap Hareketi’ çok daha fazla bir anlam ifade etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 yılı vizyonu 23 Ekim 2018 tarihinde açıklandığında bizim İl Milli Eğitim Müdürlüklerimizle yaptığımız protokolü kapsayıp, 3 başlıkla doğrudan ilişkili olduğunu gördüğümüzde ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu birlikte müşahede ettik.”
Program açılış kurdelesinin kesimi ve atölyenin gezilmesiyle sona erdi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme