• Haberler
  • Gündem
  • 'Kendin Yap Atölyesinde öğrenciler beceriler kazanıyor'

'Kendin Yap Atölyesinde öğrenciler beceriler kazanıyor'

Afyonkarahisar Kendin Yap Atölyesi TRT Belgesel çekimlerinde hazır bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, atölyede öğrencilerin teknoloji üreten nesiller olmasına katkı sağlamanın yanında Hayatta Kalma Becerilerini öğrenmelerini sağlayacak ilk yardım eğitimlerinin de verildiğini belirtti   İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Afyonkarahisar Kendin Yap Atölyesi TRT Belgesel çekimine katıldı. Afyonkarahisar Kendin yap Atölyesi Projesi [&hellip]

Afyonkarahisar Kendin Yap Atölyesi TRT Belgesel çekimlerinde hazır bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, atölyede öğrencilerin teknoloji üreten nesiller olmasına katkı sağlamanın yanında Hayatta Kalma Becerilerini öğrenmelerini sağlayacak ilk yardım eğitimlerinin de verildiğini belirtti

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Afyonkarahisar Kendin Yap Atölyesi TRT Belgesel çekimine katıldı.
Afyonkarahisar Kendin yap Atölyesi Projesi kapsamında yapılan çalışmaların örnek olması adına TRT Belgesel tarafından yapılan çekimlerde; İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Şube Müdürü Murat Diktaş, öğrenci ve eğitmenler hazır bulundu.
TRT Belgesel ekibi çekimlerde öğrencilerin faaliyetlerini görüntüledi. Çekimlerde Temmuz ayı itibariyle demo uygulamalara başlayan Açık Kaynak Teknoloji İstasyonu, Genç Beyinler Tasarlıyor 3D reklam ve Tasarım İstasyonu, Lego Robotik Kodlama İstasyonu, Akıl ve Zekâ oyunları istasyonu, Aselsan Milli Teknoloji İstasyonu, ATSO Girişimcilik ve Sosyal İnovasyon İstasyonu ile El tasarımı ve Becerileri İstasyonundaki faaliyetler ele alındı.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Karanlık Fabrikaların, Endüstri 4.0, Toplum, 5.0, Yeni Nesil Teknolojilerinin konuşulduğu dünya da 6-14 yaş öğrencilere verilen eğitimlerle çocukların teknolojiyi sadece kullanan ve tüketen değil, üreten nesil yetiştirme amacına hizmet edeceğini kaydederek, “Bu atölye çocuklarımızın teknoloji üreten nesiller olmasına katkı sağlamanın yanında Hayatta Kalma Becerilerini öğrenmelerini sağlayacak ilk yardım eğitimleri alıyor, telsiz kullanımının öğrenen öğrencilerimizin sosyal hayatta da başarılı olmaları ve özgüvenlerinin artması için drama, girişimcilik eğitimlerine de itina ile yer veriyoruz. Amacımız çocuklarımızı donanımlı olarak geleceğe hazırlamak. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. TRT Belgesel ekibine de bizimle oldukları için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Bakmadan Geçme