• Haberler
  • Genel
  • “Kendimi fahri Afyonlu hissediyorum” – Kocatepe Gazetesi

“Kendimi fahri Afyonlu hissediyorum” – Kocatepe Gazetesi

İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım onuruna Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından verilen veda yemeğinde konuşan Tuğgeneral Yıldırım, kendisini fahri Afyonlu hissettiğini söylerken, ve Afyon’un hayatında önemli bir dönüm noktası olduğunu kaydetti İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, 16. tayin yerine gideceğini açıkladı. Tuğgeneral Yıldırım Afyonkarahisar'daki ahengi, huzuru, 30 ayrı görev yerinde bulamadığını vurguladı. [&hellip]

"Kendimi fahri Afyonlu hissediyorum"

İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım onuruna Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından verilen veda yemeğinde konuşan Tuğgeneral Yıldırım, kendisini fahri Afyonlu hissettiğini söylerken, ve Afyon’un hayatında önemli bir dönüm noktası olduğunu kaydetti

İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, 16. tayin yerine gideceğini açıkladı. Tuğgeneral Yıldırım Afyonkarahisar’daki ahengi, huzuru, 30 ayrı görev yerinde bulamadığını vurguladı. Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanlığı görevinden YAŞ kararı ile Kara Kuvvetleri Denetim ve Değişim Başkan Yardımcılığı görevine atanan Tuğgeneral Veli Yıldırım onuruna Oruçoðlu Termal Otel’de organize edilen veda yemeğinde il protokol mensupları hazır bulundu.
“AYNI BAŞARILARI YİNE BEKLİYORUZ”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban veda yemeğinde yaptığı konuşmada, üç yıllık Belediye Başkanlığı görevinde Garnizon Komutanlarının kimini gazetelerden, kimini toplantılardan, tanıma fırsatı bulduğunu kaydetti. Tüm komutanların Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çok değerli komutanları olduğuna değinen Çoban; “Komutanlarımızın hepsi en güzel şekilde görevlerini ifa etmişlerdir. Biz onlara ancak, teşekkür eder, minnetlerimizi sunarız. Tuğgeneral Veli Yıldırım komutanımız görev yaptığı süre boyunca tüm Afyonkarahisarlıların, protokolünün ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin nezninde silahlı kuvvetlerimizi en iyi şekilde temsil etti. Halkımızla askeri erkan arasında çok güzel bir köprü oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin böyle çok değerli komutanını tanımaktan çok mutlu oldum. Kendisine yeni atandığı görevinde de aynı başarıları beklediğimizi ifade ediyorum. Ankara uzak değil. Gönüllerimiz, kalplerimiz her zaman birliktedir.” dedi.
“AFYONLULARIN GÖNLÜ PAŞAMIZA AÇIK”
Vali İrfan Balkanlıoğlu, Tuğgeneral Veli Yıldırım’la birlikte 20 aydır çalıştıklarını belirterek Tuğgeneral Yıldırım’ı tanımaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Tuğgeneral Veli Yıldırım’dan çok şeyler öğrendiklerinden söz eden Vali Balkanlıoğlu; “Rütbesinin büyüklüğü karşısında tevazusu çok fazlaydı. Buna karşılık askeri mekanlarda olması gerektiği gibi görevini layığı ile yerine getiriyordu. Devletin bir kuruşunu titizlikle harcarken çok titiz davranması, insani ilişkileri, tevazusu her şeyin üzerinde idi. Askerler genelde kışla içerisinde lojmanda, orduevlerinde halkla diyalog kuramıyorlar. Ancak paşamız bunun bir istisnasıydı. Devletle ve milletle kucaklaşmanın bir örneği idi. Bu bizi çok mutlu ediyordu. Değerli paşamız bütün toplumun her kesimi ile yakın temas kuruyordu. Koruma güvenlik almadan halkın arasında dolaşmak büyük bir başarı büyük bir erdemdir. Biz isterdik ki uzun zaman beraber çalışalım. Ama insan ömrü gibi bu makam, mevkiler sınırlı. Bütün Afyonluların kapısı ve gönlü paşamıza her zaman açık.” diye konuştu. İşadamı Yusuf Özer’de Tuğgeneral Veli Yıldırım’a iyi dileklerini iletti.
“AFYON’UN PROPAGANDASINI YAPIYORUM”
İki yıl önce Afyonkarahisar’a atandığında ailece biraz burukluk yaşadıklarını söyleyen Tuğgeneral Veli Yıldırım, Afyonkarahisar’ın Cumhuriyetin kazanıldığı topraklar olarak kutsal bir vatan toprağı olduğuna vurgu yaptı. Şehrin kıymetini anladıklarında geç gitme amacıyla eşi Birnur Yıldırım’la birliket Karahisar Kalesine çıktıklarını anlatan Tuğgeneral Yıldırım şöyle konuştu: “Buranın kıymetini anlayınca geç gidelim diye hanımla birlikte Afyon Kalesine çıktık. Onbeşinci tayinimin ardından 16’ncı tayin yerime gidiyorum. Şunu samimiyetle söylüyorum, buradaki ahenk ve huzuru şahsen 30 yerde bulamadım. Ancak, burada en büyük etkinin değerli eşleri ile beraber Sayım Valimiz, değerli Başkanımızın katkısı olduğuna inanıyorum. Ben kendimi fahri Afyonlu olarak hissediyorum. Gittiğim her yerde 5 yıldızlı otellerimizin cumhuriyetin kazanıldığı toprakların propagandasını yapıyorum. Şahidim, çok değerli eşim ve çocuklarımdır. Bende en az bir telefon kadar sizlere yakınım. Gözümüzün gönlümüzün sizlerle beraber olduğunu hatırlatıyorum. Biz nerden geldiğimizi nereye gideceğimizi iyi biliyoruz. Afyon’un hayatımızda önemli bir dönüm noktası olduğunu hatırlatıyorum. İnşallah daha mutlu daha iyi şartlarda görüşmeyi kavuşmayı diliyorum.”
PAŞA ŞEHİTLERİMİZİ UNUTMADI
Tuğgeneral Veli Yıldırım, şehitlerimize Allah’tan rahmet diledikten sonra sözlerine şöyle devam etti: “Biz burada 5 yıldızlı otelde, çok güzel konforlu mekanlarda iftarımızı açarken doğuda, güneydoğuda kahramanca mücadele eden cansiperhane görevi yapan emniyet teşkilatımıza ve kahraman Mehmetçiklerimizi saygıyla anıyorum.” Vali İrfan Balkanlıoğlu Tuğgeneral Veli Yıldırım’a eşi Esma Balkanlıoğlu Tuğgeneral Yıldırım’ın eşi Birnur Yıldırım’a ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’da Tuğgeneral Veli Yıldırım’a bazı hediyeler takdim etti. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme