• Haberler
  • Genel
  • Kendi böbreği kendisine nakledildi – Kocatepe Gazetesi

Kendi böbreği kendisine nakledildi – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde yatmakta olan 62 yaşındaki bir hastanın böbreği alınarak, kendi vücudunda farklı bir yere nakledildi Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Uygulama ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı önemli bir ameliyata daha imza attı. Üniversite hastanesine böbrek yetmezliği şikayeti ile başvuran 62 [&hellip]

Kendi böbreği kendisine nakledildi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet
Sezer Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde
yatmakta olan 62 yaşındaki bir hastanın böbreği alınarak, kendi vücudunda farklı bir yere nakledildi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Uygulama ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı önemli bir ameliyata daha imza attı. Üniversite hastanesine böbrek yetmezliği şikayeti ile başvuran 62 yaşındaki Selma Açer’in böbreğinin işlevini kaybetmemesi için AKÜ Ahmet Necdet Sezer Uygulama ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı doktorlarından Prof. Dr. Yüksel Arıkan ve ekibi tarafından Otolog Böbrek Nakli gerçekleştirildi. Açer’in ameliyatı Prof. Dr. Yüksel Arıkan, Doç. Dr. Bahadır Celeb ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özsoy tarafından gerçekleştirildi.
Konuyla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Yüksel Arıkan, hastanın kalın bağırsak bölgesindeki rahatsızlığına istinaden böbrek yetmezliği şikayetlerinin olduğunu söyledi. Otolog adı verilen bir yöntem ile hastanın kendi böbreğinin bulunduğu yerden alınarak vücudunun başka bir yerine nakledildiğini söyleyen Prof. Dr. Arıkan, “Böbrek ile idrar torbası arasında bulunan ve mesaneye kadar uzanan yaklaşık 25-30 cm uzunluğunda olan ve kas liflerinden oluşan boru şeklindeki kanallarda yaşanan bazı rahatsızlıklar böbrek yetmezliğine neden oluyor. Günümüzde birçok hastanın Ureter dediğimiz bu kanalların neden olduğu rahatsızlıklar nedeniyle böbreklerini kaybediyor. Hastamız da benzer bir rahatsızlık nedeniyle böbreğini kaybetmek üzereydi. Bu nedenle hastamızın sağ böbreği yerinden alınarak, kasık bölgesine nakil edildi. Hastamıza kendi böbreği nakil edildiği için ömür boyu kullanacağı herhangi bir ilaca ihtiyaç duymayacağı bir operasyon yapıldı. Bu sayede hastamızın böbreğini kurtardık. Yaklaşık 2 buçuk saat süren tıbbi operasyon çok başarılı geçti” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme