Kenan Işık kaç yıl bitkisel hayatta kaldı?

Eski oyuncu ve sunucu Kenan Işık kaç yıl bitkisel hayatta kaldı? Sağlık durumu nasıl? İşte yanıtlar…

Kim Milyoner Olmak İster isimli TV programı ve özellikle Dadı dizisi ile geniş kesimler tarafından tanınan eski oyuncu ve sunucu Kenan Işık kaç yıl bitkisel hayatta kaldı, son sağlık durumu nasıl, iyileşiyor mu ve bu kapsamda yeni gelişmeler var mı?

Kenan Işık, 2014’te geçirdiği talihsiz bir kaza sonrası beyin kanaması geçirmiş, hastaneye kaldırılarak ameliyat olmuştu. Hayati tehlikeyi atlatmasına karşın komada kalmıştı. Kendisi hakkında çok az bilgi paylaşılan ve bilinci kapalı şekilde uzun yıllar tedavi görmekte olan ünlü isim Kenan Işık, 2014’ten beri, dolayısıyla 9 yıldır bitkisel hayatta.

Kenan Işık bitkisel hayata nasıl girdi?

Kenan Işık bitkisel hayata nasıl girdi? Sunucu ve oyunculuğun yanı sıra kariyerinde daha önce gazetecilik ve ana haber sunuculuğu da yapmış olan Işık, fiziksel görünümüne ve sağlığına önem veriyor, sporu çok seviyor ve düzenli antrenman yapıyordu. 2014’te spor salonundayken talihsiz bir olay yaşandı ve fenalaşarak dengesini kaybeden Işık, başını sert bir şekilde çarptı. Yerden kalkamayan Işık, kısa süre içerisinde hastaneye ulaştırıldı ve ameliyata alındı. Dört saat süren zorlu bir operasyonunun ardından hayattaydı ama sağlık durumu düzelmedi, komada kaldı ve bilinci de kapalıydı.

Tedavisi devam ediyor…

Tedavisi 9 yıldır devam eden tanınmış isimle ilgili zaman zaman öldüğü yönünde haberler çıkıyor, ailesi bu duruma isyan ediyordu. Bu nedenle geçtiğimiz dönemde sanatçının durumu ile ilgili açıklamalar gelmişti. Kenan Işık’ın yakın arkadaşı Ozan Zeynek, bakımının iyi olduğunu, her gün sakal traşı olduğunu, besin takviyesi olduğunu kaydederek yatan hastalarda genellikle zayıflama olur, yaralar çıkar ama o bıraktığımız gibi ifadelerini kullanmıştı. Ailesi tarafından çok iyi bakıldığını, hafızalarda kaldığı gibi olduğunu belirtmişti.

“Durumunda önemli bir değişiklik olmadı”

Eşi Beril Işık ise “Kenan’ın durumunda o zamandan bu yana önemli bir değişiklik olmadı” diyerek şöyle devam etmişti: “Kenan Bey söylenenleri duyuyor. Gözleri ile konuşuyor. Fakat tepki veremiyor henüz. Yoğun bir biçimde fizyoterapi ve ergoterapi tedavisi görüyor. Bakışlarıyla etrafındakileri takip edebiliyor. Artık gözleriyle iletişim kurabiliyor. Tekerlekli sandalyesinde bazen tüm gün oturuyor. Vücudunu artık bütünüyle kendisi tutabiliyor, dik durabiliyor. Daha önce bunların hiçbirini yapamıyordu.”

Kenan Işık kimdir?

1947’de Malatya’da dünyaya gelen ünlü isim, Devlet Demiryolları emeklisi bir memur çocuğuydu ve aslen Giresunlu. Çocukluğunda tiyatroyla ilgilenmeye başladı. Gençlik yıllarında Malatya Halkevi’nde amatör olarak tiyatro yaptı. Lise döneminde Ankara’da tiyatroya devam etti. Ankara Üniversitesi mezunu olan Işık, 1972 yılında Devlet Tiyatrosu sanatçısı olarak çok sayıda oyunda rol aldı. Çok sayıda oyun sahneleri ve bir dönem İstanbul Şehir Tiyatroları’nda eski genel sanat yönetmenliği ve Devlet Tiyatroları’nda yönetmenlik yaptı. Ayrıca çok sayıda TV dizisinde ve filmde oyuncu olarak yer aldı.

Bakmadan Geçme