• Haberler
  • Genel
  • Keklikler doğaya yerleştiriliyor – Kocatepe Gazetesi

Keklikler doğaya yerleştiriliyor – Kocatepe Gazetesi

2012 yılı Doğaya Yaban Hayvanı Yerleştirme programı çerçevesinde Şuhut ilçesinde kurulu olan Keklik Üretme istasyonunda üretilen kekliklerin doğaya yerleştirme çalışmalarına başlandı Bu kapsamda şehirde bu sezon ilk olarak 06 Haziran 2012 tarihinde Hocalar İlçesi Örencik köyünde daha önce uzmanlarca keklik yaşamasına elverişli olduğu tespit edilen Sarıtaş, Nedirli ve Kurtlukuyu mevkilerine toplam 300 adet 20 haftalık [&hellip]

Keklikler doğaya yerleştiriliyor

2012 yılı Doğaya Yaban Hayvanı Yerleştirme programı çerçevesinde; Şuhut ilçesinde kurulu olan Keklik Üretme istasyonunda üretilen kekliklerin doğaya yerleştirme çalışmalarına başlandı

Bu kapsamda şehirde bu sezon ilk olarak 06 Haziran 2012 tarihinde Hocalar İlçesi Örencik köyünde daha önce uzmanlarca keklik yaşamasına elverişli olduğu tespit edilen Sarıtaş, Nedirli ve Kurtlukuyu mevkilerine toplam 300 adet 20 haftalık yaşını doldurmuş olan ve uçma yeteneğini kazanmış olan Kınalı keklikler yerleştirildi.
Yapılan yerleştirme çalışması esnasında kekliklerin gayet sağlıklı olduğu, uçma yeteneklerinin geliştiği ve doğaya hemen adapte olmaya başladıkları gözlemlendi.
Keklik yerleştirilen saha Merkez Av Komisyonu’nca 3 yıl ava kapatılıp, bu süre içinde bölgede keklik popülasyonunun önemli ölçüde artması hedefleniyor. Keklik yerleştirme çalışmalarına önümüzdeki günlerde de devam edilecek. Bu kapsamda, İhsaniye, Sandıklı, Dinar ve Şuhut ilçelerinde daha önce planlanan ve Merkez Av Komisyonu’nca yasaklama kararı alınan bölgelere kınalı kelik yerleştirilme çalışması yapılacak. Ayrıca Şuhut Keklik Üretme İstasyonu’nda üretilen kınalı kekliklerin bir bölümü doğaya yerleştirilmek amacıyla diğer illere de gönderiliyor. 31 Mayıs 2012 tarihinde Aydın iline 750 keklik gönderilmiş olup, bugün itibariyle Denizli iline 750 keklik gönderilecek. Daha sonraki tarihlerde de Uşak, Burdur, Kütahya, Manisa, İzmir, Çanakkale, Ankara, Balıkesir ve Antalya illerine de keklik gönderilerek 2012 yılında toplam 12.000 adet kekliğin doğaya yerleştirilmesi sağlanacak. Yerleştirme faaliyeti yerel vatandaşların yanı sıra; Hocalar kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, V. Bölge Müdürü Mehmet Kuşçu, Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Turgut Civri, Şube Müdürü Abdilkadir Sevinç, Keklik Üretme İstasyonu Veteriner Hekimi Ali Gezer ve Örencik Köy Muhtarı Adem Karakurt’un katılımıyla yapıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme