Keklik popülasyonunun artırılması için 500 keklik doğaya bırakıldı
Afyonkarahisar Çevre Orman İl Müdürlüğü, doğada keklik popülasyonunun artırılması amacıyla Sandıklı ve Kızılören ilçelerinde 500 kınalı kekliği doğaya bıraktı Çevre Orman İl Müdürlüğü tarafından Şuhut Keklik Üretim İstasyonu'ndan alınarak Kızılören ilçesi Akdağ bölgesi ve Sandıklı ilçesi Ballık beldesine getirilen 500 keklik, Kızılören Belediye Başkanı Ahmet Peşken, Çevre Orman İl Müdür Yardımcısı Mehmet Tahan, müdürlük görevlileri [&hellip]
Afyonkarahisar Çevre Orman İl Müdürlüğü, doğada keklik popülasyonunun artırılması amacıyla Sandıklı ve Kızılören ilçelerinde 500 kınalı kekliği doğaya bıraktı
Çevre Orman İl Müdürlüğü tarafından Şuhut Keklik Üretim İstasyonu’ndan alınarak Kızılören ilçesi Akdağ bölgesi ve Sandıklı ilçesi Ballık beldesine getirilen 500 keklik, Kızılören Belediye Başkanı Ahmet Peşken, Çevre Orman İl Müdür Yardımcısı Mehmet Tahan, müdürlük görevlileri ve vatandaşlar tarafından doğaya bırakıldı.
Çevre Orman İl Müdür Yardımcısı Mehmet Tahan, mayıs ve haziran ayında eşleşmeye başlayacak olan kınalı kekliklerin 3 yıl içinde yüzde 200 oranında çoğalacağını bildirdi.
Tahan, ekolojik ve doğal hayatın korunması, sürdürülebilir şekilde devamı ve bu kaynakların milli ekonomiye kazandırılmasıyla ilgili birtakım gerekliliklerin artık kaçınılmaz olduğunu söyledi. Tahan, 2011 yılında Şuhut’taki istasyonda yetiştirilen kekliklerden bugüne kadar 750’sinin Burdur, binin Bursa, 500’ünün Ankara ve yine 500 adedinin Konya’ya gönderilerek doğaya bırakıldığını ifade etti.
Keklik yerleştirilen sahaların 3 yıl avlanmaya kapatıldığını dile getiren Tahan, 3 yıl içinde salım yapılan bölgelerde yüksek oranda popülasyon artışı hedeflendiğini kaydetti. Tahan, kekliklerin doğal hayata uyum sağlaması için vatandaşların duyarlı davranmalarını, kekliklere zarar vermemelerini istedi.